Ma 2022 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
Kiforgatta Novák Katalin szavait a baloldali sajtó

Kiforgatta Novák Katalin szavait a baloldali sajtó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Felháborító aljasság!

– Éljük meg és élvezzük azt a csodát, hogy gondolkodó, alkotó nőként hivatásunkban is kiteljesedhetünk, és arra is kaptunk lehetőséget, hogy az élet adásának csodájában részesülhessünk! Életet adhatunk szüléssel, és valódi életet adhatunk a felelős gondoskodással is. Recept nincs, de az út ott van mindannyiunk előtt. Merjünk rálépni! – mondta egy ma délelőtt, az Axióma Facebook-oldalán közzétett videóban Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A videó tartalmából a liberális sajtó a már ismert hangulatkeltő, lejárató recept szerint az eredeti szövegkörnyezetből kiragadott s ezáltal készakarva félreértelmezett idézetekkel próbálta meg manipulálni az olvasóit. Többek között a nőjogi küzdelmek céljainak lenullázásával, az egyneműek között köthető házasságok semmibe vételével, a kormány és a kormánytagok a polgárok párkapcsolati-családi kérdéseibe, életvezetésébe történő beleszólással vádolták meg a minisztert, holott a nyilvánosságra hozott videó egyáltalán nem erről szólt.

A miniszter asszony az alig négyperces üzenetet egy hasonlattal kezdi, elmondja, hogy szeret sütni, ritkán tér el a recepttől a konyhában: ha a hozzávalókat és a sorrendet nem keveri össze, mindig ugyanazt a végeredményt kapja. Novák Katalin úgy folytatta: az élet nem ilyen, ott nincs, ott nem lehet egy más által megadott receptet betűről betűre követni, mert mindenki más körülmények, élethelyzet, adottságok, vágyak között él. A bevezetőt követően azt fejtette ki, hogyan lehet sikeres ma egy magyar nő. Szerinte a nőknek nem szabad elhinniük, hogy akár egymással, akár a férfiakkal versenyezniük kellene, ezt érvényesnek tartja a karrier és a fizetések terén is. A baloldali sajtó ez utóbbi mondatot ragadta ki és magyarázta félre, miközben világos, hogy a videót kontextusában vizsgálva Novák arról beszél: a férfiak és a nők nem versenytársai, hanem partnerei egymásnak.

Novák Katalin elmondta, hogy minden nő szabad, minden nő kiteljesedhet amellett is, hogy a családjának él. A döntés a nők kezében van, még ha ezek meghozatala nem is könnyű. Kifejette, hogy mennyire nehéz és felelősségteljes lemondásokkal és áldozatokkal jár egy életre szóló házastársi szövetség fenntartása, vagy a gyermekvállalás. A munka és a hivatás mellett nem könnyű gondoskodni a családról, szembenézni a problémákkal, kihívásokkal, de hozzátette, hogy ezek a kihívások tesznek erőssé egy nőt. Meggyőződése, hogy a nőknek annyi erő adatott, hogy mások terheit is képesek átvenni. Úgy folytatta, hogy ennek tudatában merni kell bátor, felelős döntéseket hozni, a férfiak és a nők közötti különbségből fakadó összhang szépségére, a gyermekáldásra, a senki más által nem helyettesíthető anyaság szerepére utalva.

A miniszter szerint ennek örülni kell, a szeretet és a másokról való gondoskodás, felelősségvállalás szépsége, a család összetartása a klasszikus női szerep alapja. Csodának tartja, hogy gondolkodó, alkotó emberként emellett a hivatásban is kiteljesedhet egy nő, valódi életet adva nemcsak a szüléssel, hanem a felelős gondoskodással is. Gondolatait azzal zárja, hogy ez az, amire nincs recept, csak a célok, ezért bátorítja a nőket, hogy merjenek rálépni erre az útra.

Végh Attila - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Politika (1581) Mozaik (83) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Nagyvilág (1464) Heti lámpás (260) Belföld (8) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Autómánia (61) Mondom a magamét (6243) Tereb (141) Gazdaság (667) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2384) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>