Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Az olasz katolikus sajtó is védelmébe vette Orbán Viktort

Az olasz katolikus sajtó is védelmébe vette Orbán Viktort

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

„Gyűlölet helyett inkább példát kellene venni a magyarokról”

Oroszország elengedett egy svéd hadifoglyot · Rekordot döntött az Ausztriába érkező illegális bevándorlók száma · A bukott svéd miniszterelnök lehet az európai szociáldemokraták elnöke · Az olasz katolikus sajtó is védelemébe vette Orbán Viktort.

 

Oroszország elengedett egy svéd hadifoglyot

A svéd ügyvivő kormány külügyminisztere megerősítette, hogy szabadon engedték azt a svéd zsoldost, akit az orosz erők fogtak el májusban Donyeckben. A szabadon engedett fogoly úton van szülőhazája felé. Ann Linde elmondta, hogy a katonát azzal vádolták, hogy részt vett ukrán oldalon a harcokban, ezért akár halálbüntetést is kiszabhattak volna rá. A külügyminiszter szerint a tárca keményen dolgozott az ügyön, ugyanakkor a Reuters értesülései szerint a svéd és kilenc másik (köztük egy amerikai, egy brit és egy marokkói) hadifogoly elengedéséről azután döntött Oroszország, hogy Mohammed Bin Szalmán szaúd-arábiai trónörökössel tárgyaltak.

Forrás: ]]>SVT]]>

Rekordot döntött az Ausztriába érkező illegális bevándorlók száma

Az elmúlt héten több mint háromezer migráns érkezett Ausztriába, s ezzel megdőlt a szeptember első hetében regisztrált történelmi rekord. Éves összehasonlításban is csúcsok dőltek meg idén, szeptemberig már 47 ezer migránst regisztráltak az osztrák hatóságok a 2021-ben fogadott 19 ezer fővel szemben. A hívatlan érkezők száma egy év alatt csaknem a két és félszeresére nőtt. A migránsok többsége Közel-Keletről és Ázsiából, Afganisztánból, Pakisztánból, valamint Indiából indult útnak.

„A negatív rekordok egymást érik, de ez még mindig nem ösztönzi cselekvésre a néppárti (ÖVP) belügyminisztert, Gerhard Karnert” – háborgott Hannes Amesbauer, a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szóvivője, aki egyenesen százezer illegális migráns várható érkezése miatt kongatta meg a vészharangot. Az osztrák kormány tétlenségét a szociáldemokraták (SPÖ) is kifogásolják, szerintük a belügyminiszter képtelen kezelni az Ausztriába érkező hatalmas menekülthullámot, valamint nem keres észszerű nemzetközi megoldásokat sem. Az október 9-re kitűzött elnökválasztási kampány központi témája Ausztriában is az illegális bevándorlás és annak megállítása lesz.

Forrás: ]]>Euractiv.fr]]>

 

A bukott svéd miniszterelnök lehet az európai szociáldemokraták elnöke

A stockholmi szociáldemokrata kormány 2012 és 2021 közötti miniszterelnöke uniós posztot kaphat. Stefan Löfven kormányzása nem ért véget sikeresen, először a Riksdag, a svéd parlament vonta meg tőle a bizalmat, majd később rövidebb időre visszakerült ugyan a hivatalába, de onnan végül mandátuma lejárta előtt önként távozott. Pártja most őt jelölte az Európai Szociáldemokrata Párt (PES) élére. A szövetség 33 EU-s pártot foglal magában, tizenkét társult taggal és ugyanennyi megfigyelői státussal rendelkezőt, unión kívüli országokból. Löfven az egyetlen jelölt, miután a jelenlegi vezető, Szergej Sztanislev lemondott. Pályázatát az október 14–15-i kongresszuson fogják elbírálni.

Forrás: ]]>Aftonbladet]]>

Az olasz katolikus sajtó védelmébe vette Orbán Viktort

„Gyűlölet helyett inkább példát kellene venni a magyarokról” – írja a La Bussola Quotidiana katolikus hírportál. A portál szerint az unió azért gyűlöli Orbánt, mert ellenáll a liberális hatalom összpontosításnak. A La Bussola Quotidiana írásának előzménye, hogy a baloldali sajtó újra fekete báránynak kiáltotta ki és negatív példakét hozta szóba a magyar miniszterelnököt, mert keresztény, konzervatív, hazájában igen népszerű, és amiért kétségbe meri vonni az európai dogmákat – írja már a bevezetőben Luca Volonté. A svéd és holland liberálisok szemében már a kezdetek óta elfogadhatatlan volt, hogy az alaptörvény szövegébe bekerült Isten, a kereszténység és a természetes család kifejezések. A szerző öt tematikus pontban elemzi az Orbán-korány vitathatatlan sikereit. Ilyen többek között, hogy a Fidesz képes volt bizalmat ébreszteni a magyar választópolgárok kétharmadában, és elsöprő győzelmet aratni, annak ellenére, hogy komoly nemzetközi finanszírozások segítették a baloldali pártok kampányát. A cikk kiemeli, hogy világszerte csodálattal tekintenek az Orbán Viktor és Novák Katalin által megvalósított családpolitikára, amelyről maga Ferenc pápa is őszinte, elismerő szavakkal szólt. A szerző azt is leszögezi, Orbánt azért tüntetik fel fekete bárányként, mert visszautasítja az illegális bevándorlást, az abortuszt és az LMBTQ-propagandát. A szerző szerint Olaszország példát vehetne róla.

Forrás: ]]>Lanuovabq.it]]>

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook/Orbán Viktor)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Politika (1582) Heti lámpás (322) Mondom a magamét (7708) Történelem (18) Nézőpont (1) Egészség (50) Autómánia (61) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Gazdaság (713) Jobbegyenes (2823) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Mozaik (83) Tv fotel (65) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>