Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Kiderült, hogyan működik a DK szabadrablása

Kiderült, hogyan működik a DK szabadrablása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A legnagyobb hiba lenne azt gondolni, hogy Gyurcsány Ferenc már jóllakott.

Feltűnően aktívvá vált az elmúlt hónapokban Gyurcsány Ferenc, aki úgy tűnik, hogy pillanatnyilag legfőbb céljának a balliberális pártok leszalámizását tekinti. Igyekeztünk utánajárni, hogyan zajlik a folyamat, miként csalogatja át Gyurcsány a rivális pártok politikusait a DK-ba.

énz, paripa, fegyver – Gyurcsány Ferenc minden eszközt bevet információink szerint, hogy pártját a balliberális oldal legmeghatározóbb pártjává tegye. Szüksége is van ezekre az eszközökre, mert a Demokratikus Koalíció létrejötte óta csak egy szűk területen tudott működni, elsősorban Budapesten és néhány vidéki nagyvárosban ért el komoly eredményeket a párt, mert szervezettsége meg sem közelítette az anyapártét, az MSZP-jét, vagy az eredetileg a baloldallal szemben létrehozott Jobbikét.

A pártelnök azonban rájött, hogy a fokozatos, szisztematikus építkezéssel szemben sokkal hatékonyabb és gyorsabb, ha riválisait fosztja meg eszközeiktől. A kiépített vidéki szervezetekkel rendelkező pártok meghatározó politikusaira vetette rá magát, akik – Gyurcsány Ferenc reményei szerint – hozzák magukkal támogatóikat, illetve aktivistáikat, ezzel rengeteg energiát lehet megspórolni.

Az MSZP és a Jobbik mellett persze nem feledkezik meg a kisebb pártokról sem, mostanában előszeretettel szemezget az egyszázalékos szintet soha meg nem haladó Párbeszéd politikusai közül, ahogy a liberális Momentumból is. Mivel az utóbbi párt megalakítása óta nem tud mit kezdeni a vidéki Magyarországgal, többnyire legfeljebb az ott élők becsmérléséig jutott, komoly vetélytársat nem jelenthet Gyurcsány Ferenc számára, azonban politikusainak az átcsábítása segítheti a DK megítélésének a javítását, hiszen a liberálisabb értelmiségiek között még mindig kínos Gyurcsány Ferenc mögé állni.

A célok után érdemes a színfalak mögé nézni. Informátorunk szerint az esetek többségében Gyurcsány Ferenc bizalmasának, Jószai Teodórának a férje a trójai faló, őt küldik először a kiszemelt politikushoz, akinek az a feladata, hogy feltérképezze, megkörnyékezhető-e az adott párt prominense.

Jószai Teodórára érdemes külön is kitérni, hiszen a DK politikusa nincs a frontvonalban, kevesebben ismerik, viszont a magáról alkotott kép, hűen bemutatja, miért is válhatott Gyurcsány bizalmasává, mert hogyan másként is nevezhetnénk azt a politikust, akinek családtagjára ilyen kényes feladatot bíznak? Jószai saját weboldalán ezt írja magáról: „Keresztény-konzervatív, vidéki családból származom. Gyermekkoromat (Garadna–Sárospatak–Debrecen) az egyetem elvégzése után fővárosba való felköltözés, tanári állás, majd családalapítás követte. Közel 20 éve élek Szigetszentmiklóson, és 45 éve képviselem ugyanazt az álszentségtől mentes, progresszív keresztény-konzervatív értékrendet, ami erős igazságérzettel, szociális és szolidáris beállítottsággal párosul – egy vagyok a Csepel-szigeten élők közül.”

Nem tudni, hogy ezt a hangsúlyozott keresztény alapot hogyan kell értelmezni, Gyurcsány Ferenchez hasonlóan szokott-e rendszeresen bérmálkozni, de aligha véletlenül emeli ki az álszentségektől mentességet, hiszen ezzel a pártelnökéhez hasonlóan azt próbálja nyomatékosítani, hogy nyitott a hívők felé, de az egyházakra nincs szüksége. Egy olyan embert, aki bérmálkozni szokott, érdemes követni, fel sem merülhet a képmutatás! Az áthallások alapján jól látható, hogy egy ilyen személyiség könnyen azonosul a vezetője gondolataival, ami az egyik alapfeltétele a bizalmasává váláshoz. Az sem véletlen, hogy a „családalapítás” szerepel a bemutatkozásában, ám az általános szokással szakítva – többnyire úgy szokás feltűntetni, hogy férjem X. Y. közgazdász vagy más foglalkozású – párjának sem a nevét, sem a szakmáját nem közli, ezért az a háttérben maradhat. A szürke eminenciás, az elkötelezett férj kiváló lehetőség a kényes ügyek intézéséhez.

Mivel Jószai Teodóra férje hivatalosan nem politikus, így amennyiben a kiszemelt nem kíván kötélnek állni, sőt esetleg a nyilvánossághoz fordul a megkörnyékezés miatt, könnyen rá lehet fogni, hogy kéretlen magánakció zajlott, Gyurcsány Ferencnek semmi köze a csábító ajánlatokhoz. Mert a pénz, paripa, fegyver szellemében az előzetes felmérés és a családtagokra is kiterjedő feltérképezés után már egyértelmű, hogy milyen kecsegtető ajánlattal kell előállnia a hírvivőnek. Ez a közvetlen bankszámla-növekedés mellett jövőbeli pozícióra, a családtagok számára kecsegtető állásajánlatra is vonatkozhat.

Ha a szürke eminenciás eredménnyel járt, akkor azt jelenti a főnökének, és a hivatalos ajánlatot már Gyurcsány Ferenc teszi meg. Persze, ez sem mindig egyszerű, ahogy – informátorunk szerint – Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke esetében sem volt az, mert a szocialista politikus első megkeresésre tavaly még ellenállt, és az árnyékkormány oktatási tárcáját visszautasította. Pápán azonban az MSZP mindeddig erősebb volt a DK-nál, így Gyurcsány tett egy még kecsegtetőbb ajánlatot, amit már nem lehetett visszautasítani, és itt most ne a „Keresztapa” című film hasonló jelenetére gondoljunk.

A legnagyobb hiba lenne azt gondolni, hogy Gyurcsány Ferenc már jóllakott. A balliberális pártok még korántsem lélegezhetnek fel, a hírvivő információink szerint Nyíregyháza és Veszprém térségében is mozgolódik.    

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Belföld (11) Kultúra (9) Gazdaság (709) Heti lámpás (313) Gasztronómia (539) Sport (729) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7603) Tv fotel (65) Egészség (50) Politika (1582) Történelem (18) Szépségápolás (15) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Jobbegyenes (2804) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>