Ma 2023 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
Karácsonynak jó képet kell vágnia Márki-Zay játékához

Karácsonynak jó képet kell vágnia Márki-Zay játékához

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Íme az igazság!

Karácsony Gergely gyenge előválasztási kampánya miatt nem tudja úgy diktálni a feltételeket, mint ahogy azt kampánystratégiái megálmodták. A főpolgármesternek el kell tűrnie, sőt jó képet kell vágnia Márki-Zay Péter játékához – erről ír Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpontok blogon megjelent írásában.

Napok óta tart Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter kölcsönös udvarlása a politikai nyilvánosság előtt. Alighanem a hódmezővásárhelyi polgármestert is meglepte egyötödös szavazataránya az előválasztáson, és most megpróbálja kiélvezni a váratlan helyzetét. Meglebegteti lemondását, majd mégis saját nagyobb esélyeit fényezi. Tudja, rajta a baloldali nyilvánosság szeme, és mintha törleszteni akarna a 2018-as berobbanása utáni elhallgatásáért – vélekedik Mráz Ágoston Sámuel.

Karácsony Gergely gyenge előválasztási kampánya és alig egynegyedes szavazataránya miatt nem tudja úgy diktálni a feltételeket és a tempót, mint ahogy kampánystratégiái megálmodták. El kell tűrnie, sőt jó képet kell vágnia Márki-Zay játékához.

A polgármesterek hétfői megállapodásukkal lényegében azt jelentették be, hogy ikrekként fognak közösen kormányozni. Közösen indulnak az előválasztás második fordulójában, közösen lépnek fel a választók előtt, sőt mindig egyeztetve, közösen hoznak döntéseket – ]]>olvasható a Nézőpontok blogon]]>.

Mráz Ágoston Sámuel szerint mindez inkább tűnik abszurd humornak, mint bármilyen megoldásnak. „Mielőtt azonban bárki elmosolyodhatna, érdemes a kompromisszum nélküli megállapodás árnyoldalait is látni. A két polgármester valójában döntésre és így kormányzásra képtelen politikusként mutatkozott be. Bárkit is jelölnek végül kormányfőnek, a másik félnek olyan zsarolási potenciálja lesz vele szemben innentől, amely annak politikai mozgásterét minimálisra csökkenti” – fogalmazott a Nézőpont Intézet alapítója.

]]>Mráz Ágoston Sámuel írása Nézőpontok blogon, IDE KATTINTVA olvasható.]]>

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (693) Történelem (16) Tv fotel (65) Flag gondolja (34) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Mozaik (83) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Egészség (50) Életmód (1) Mondom a magamét (7246) Jobbegyenes (2722) Irodalmi kávéház (531) Belföld (10) Heti lámpás (281)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>