Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Kálmán Olga, a független újságírás és az egyházak

Kálmán Olga, a független újságírás és az egyházak

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Lajos! Utalhatsz.

Az én szeretve tisztelt olvasóim előtt nem titok, hogy amikor csak időm engedi, mindig meg szoktam tekinteni a hazai balliberális televíziózás állatorvosi lovát: Kálmán Olgát. Olga asszony hétköznap esténként szokott bemutatót tartani abból, milyen is a függetlenobjektív újságírás a haladók alternatív univerzumában, és ha már ott van, gondoskodó szeretettel meg is ássa a ballib ellenzék és a Jobbik nevű napraforgópárt sírját is.

Egészen kiváló munkát végez a mi Olgánk. 

Ha ő nem lenne, az ellenzék népszerűségét szabad szemmel is lehetne érzékelni, és ha nem az ő fizetése emésztené fel a Hír TV költségvetésének egy jelentős részét, akkor sokkal több, nála sokkal tehetségesebb és kevésbé irritálóbb műsorvezetőt is tudna foglalkoztatni a csatorna. De Simicska úr valamilyen – számomra megfejthetetlen és egyben nekem kedves – okból a “szerkesztő asszonyt” tette meg vezérlőtábornoknak, így aztán Kálmán Olga mindennap megkapja azt a két órát, amiben túlartikulálva, modorosan grimaszolva elrötyög azokkal a kriptokommunista vendégeivel, akiket már sehova sem hívnak, és akik Olgához hasonlóan elhiszik magukról, hogy bármit is számít és bárkit is érdekel a véleményük. 

Kálmán Olga világában vannak a jók és vannak a rosszak. A jók a balliberális ellenzékhez köthető humoristák, dalszerzők, publicisták és politikusok, a rosszak pedig: nos, ezt talán felesleges is leírnom, de miután haladókáim is szorgalmas olvasóim, megteszem – gondolnom kell csökkent értelmi képességű követőimre is – a Fidesszel szimpatizáló politikusok, egyházi vezetők, humoristák, kőfaragók és balett-táncosok. 

A jók táborába tartozókat messziről ki lehet szagolni.

Ők azok, akiket nem lehet kizökkenteni abbéli meggyőződésükből, hogy Magyarország választópolgárai közül tíz embernél többet érdekel, ha minden héten dúlva-fúlva aláírnak egy orbánozós/diktatúrázós nyílt levelet. 

Az örök aláírók idejük nagy részét azzal töltik, hogy különböző éttermekben betegre aggódják magukat Magyarország jövője miatt. 

Éttermiségiek. 

Az éttermiségiek időnként megkeresik régi barátaikat – Gyurcsányt, Horn Gábort és Bajnait – és elfúló hangon elrebegik nekik abbéli fájdalmukat, hogy ők bizony már egy perccel sem bírják tovább a diktatúra fojtogató szorítását, a mellőzöttséget, a címlapok nélküli sivár és szürke hétköznapokat, az alulsózott és túlsütött, az argentin legelőkről származó marhabélszínről nem is beszélve, majd felhívják a bukott politikus cimboráik figyelmét arra a tarthatatlan állapotra, hogy az adott hónapban még csak 4 nyílt levelet volt lehetőségük aláírni, aminek egyenes következménye, hogy Kálmán Olga is csak kedden és csütörtökön hívta be őket 30 plusz áfáért rettegni az Egyenesen című műsorába. 

Az ilyen forgatókönyvek alapján zajló ballib éttermiségi történetek az estek 90 %-ában úgy végződnek, hogy a ballib éttermiségi – tudomisén, egy szocialista egyházi személy, legyen mondjuk Donáth László – meghívást kap Olga műsorába, ahol lehetősége lesz előadni az Ördögűző című filmből egy kisebb jelenetet, melynek keretén belül elmondhatja, hogy Orbán gyakorlatilag maga a sátán, a patás ördög. 

(Kivételesen nem viccelek, ez tényleg megtörtént.)

Olga ilyenkor egyetértően bólogat, majd sírásra görbülő szájjal, könnyeit törölgetve kérdezi meg, hogy: Miért?? Miért??? Miért hallgat az egyház, miért hallgatnak az egyházi személyek? Miért nem szólalnak fel gyakrabban és sokkal többen az Orbán-kormány ellen??? 

Ezeket a kérdéseket minden esetben felteszi.

Hodász András, Beer Miklós és Iványi Gábor egyházi személyeknek. Hetente háromszor. 

A ballib oldal kedvenc papjai aztán el is mondják, mennyire nem értenek egyet Orbánnal, a kerítéssel, ahogyan azt is, hogy szerény és elmondhatatlanul elfogulatlan véleményük szerint a miniszterelnök úr a pokol tüzében fog elégni és/vagy megrohadni. 

Kálmán Olga ilyenkor egyetértően bólogat, alákérdez, rátromfol, majd elhaló hangon susogva, magától és a pillanattól meghatódva elköszön: "Khöszhönhömmm, hhhogy itthh vholthathok, és hhogyh elmhondtháthokh ezekhhet a fontos ghondolathokat..."

– brrrrbroáf –

Ha azonban Köves Slomót látja vendégül, a hőmérséklet 20 fokkal lemegy a stúdióban, Olga előveszi a mélyebb hangját, elkezdi csikorgatni a fogait, és megmutatja, miért is volt sokáig az ATV vérszomjas és rettegett terminátora. Előveszi a régi Olgát, aki miatt időnként fideszes politikusok a mikroportjaikat le, hajukat pedig kitépve, rohamléptekkel távoztak az ATV stúdiójából, hogy aztán évekig vissza se nézzenek az ellenség barlangjába. 

Kálmán Olga, ha bármilyen jobboldali elhajlásszagot érez a levegőben, azonnal előkapja öltözőjében rejtegetett ávós kabátját, és olyan vérengzést rendez, hogy az érzékenyebb lelkű gyakornokok ilyenkor ájultan esnek össze a takarásban. 

Olga csak kérdez. 

De hogy?

Hogy került a képe egy fideszes plakátra???

A kérdésre válaszoljon!

Hogy került a képe Hollik István plakátjára???

Ne beszéljen mellé!!! 

(Eközben valahol felsír, majd nyugdíjba vonul egy észak-koreai vallatótiszt.)

Miért politizál?? 

Maga szerint nem megosztó egy párt mellett kampányolni?? 

Miért politizál egy egyházi személy??? 

Maga fideszes??

NE MAGYARÁZKODJON! IGENNEL VAGY NEMMEL FELELJEN!!!!!! 

Ezen a ponton kimegyek elszívni egy cigit, nehogy betörjem a televízióm kopott képernyőjét, ugyanis eszembe jut Donáth "Orbán a pokolban fog megrohadni" László volt szocialista képviselő haknija. 

Akkor valahogy nem zavarta Olgát, hogy egy egyházi személy politizál. Akkor valamiért nem lett Olgából észak-koreai vallatótiszt. 

Sőt. 

Iványi Gáborral sem ordibált, amiért a lelkész úr Orbán leváltásáért szokott életvitelszerűen imádkozni. 

Akkor valamiért nem ragadt be a Caps Lock és nem triplázódtak a kérdőjelek. 

A szoci papok nyugodtan politizálhatnak, a libsi lelkészek nyugodtan megszólalhatnak közéleti kérdésekben. 

Kálmán Olga szerint. 

De ha egy egyházi személy a Fidesz mellett mer köhinteni egyet, akkor jön Olga, előveszi a morálkését és 15 percig szurkálja szerencsétlen papot, lelkészt vagy rabbit. 

Köves Slomó egyébként nálam sokkal higgadtabban viselte Kálmán Olga gusztustalan, személyeskedő, a végletekig elfogult vicsorgását. 

Végig – hidegvérét megőrizve – nyugodtan válaszolgatott Olga pattogós, számonkérő hangnemben előadott kérdéseire. 

Olga végül szokásos, védjegyévé vált hangján elsuttogta, hogy “khöszhönhöm, hogyh itthh volt”, majd bejelentette következő vendégét. 

Nem vártam meg, kit vezetett fel, de szinte biztos, hogy valamelyik ballib papot, akivel hosszasan elbeszélgetett arról, milyen rettenetes és félelmetes diktatúrát épített fel Orbán, és nem lehet már hova hátrálni, minden egyházi szereplő kutya kötelessége, hogy felszólítsa híveit, hogy szavazzon valamelyik ellenzéki pártra, mégpedig a legesélyesebbre, ami véletlenül pont Simicska kedvence is egyben: a Jobbikra. 

Köszönjük Olga. Most is becsülettel megdolgoztál a júdáspénzedért!

Lajos! Utalhatsz.

Apáti Bence - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Mondom a magamét (7719) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Sport (729) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2825) Életmód (1) Heti lámpás (322) Egészség (50) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Politika (1582) Gazdaság (713) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>