Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
evbalfasza-660x330.jpg

Juhász Péter az év balfasza és az év sikerembere egyszerre

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Juhász Peti régi kedvencem.

Olyan ő, mint a neves mitológiai alak félresikerült utánzóművésze, bármihez ér, ő maga viccé változik tőle. Örök becsípődése a Rogán Tóni, talán már bánja is, hogy annak idején, bohém ifjúkorában kábítószer- és nem fegyvercsempészként próbált érvényesülni a vérzivataros magyari kapitalizmusban. Mennyivel jobban járna most pár föld-levegő rakétával.

Légvédelmi rakéta – és már Népszabadság – híján a haladó baloldal klasszikus fegyvernemét választotta minap, hogy végre leszámoljon régi ellenségével, a Tónival. Ez a fegyvernem az apró és nagyobb közéleti hazugságokból áll, amit nagy nyilvánosság előtt kell egy amúgy sem népszerű emberről állítani. Szakavatott személyzet hiányában azonban pont úgy működött, mint a demokrácia-elméletek a Közel-Keleten. A valóság cáfolta, Rogán feljelentést tehetett ellene rágalmazásért, és persze röhöghet a markában, mert legnagyobb ellenfele megint sikeresen lejáratta magát.

Peti személyiségéhez pedig ez a kulcs, ő mindig képes lejáratnia magát, bármilyen helyzetből képes vesztesként kijönni, noha a politika nem éppen az a műfaj, ahol csak a részvétel számít. Az az iskolai sportrendezvény és a népszavazás. Rogánt, ha nagyon meg akarná fogni, akkor kapirgálhatná például a letelepedési kötvényeket, de ahhoz első lépésben meg kéne érteni, hogy mik is azok a kötvények. Az pedig idő és energia, maradt tehát a jól bevált módszer, a hazugságok kihelyezése pár baráti médiumban, majd az újsághírek alapján sajtótájékoztató és a megszokott feljelentés.

]]>Látható mennyire sikeres e módszer…]]>

Ugyanakkor egy szempontból beszélhetünk valódi sikerről. Juhász Péter, korunk Fülig Jimmyjeként soha egy percet nem dolgozott még életében. Mióta politikus lett, azóta meggyőződésből. Mégis összejött neki a panorámás budai bérlakás, pár autó és a rendszeres nyaralás.

Ha politikusnak haszontalan, legalább legyen életművésznek kiváló – mondja most az egyszeri haladó értelmiségi és átutal némi pénzt Petinek a bukott pereire. A nehezen összesajtómegfigyelt borítékok ugye másra kellenek.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Gazdaság (704) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Életmód (1) Jobbegyenes (2786) Autómánia (61) Mondom a magamét (7536) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (312) Egészség (50) Sport (729) Kultúra (7) Belföld (10) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>