Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Miért nem bukik meg Németh Péter?

Miért nem bukik meg Németh Péter?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Véglegesen gumiszobába zárta saját magát...

 

A címben használt nevet Orbán Viktorra cserélve elmélkedik az őskommunista, szélsőbaloldali Németh Péter azon, hogy mi a magyarázata miniszterelnökünk számára érthetetlen elismertségének, társadalmi elfogadottságának. Arra nem vállalkozom, hogy a Népszava tizenkét éve savanyú a szőlő című, arc- és lélektorzító keservét maga előtt görgető tollforgatójának éppen én nyissam fel a szemét. Ha ugyanis Orbánt kineveznék a Föld teljhatalmú urának, Németh akkor is azon siránkozna, hogy jó-jó, de a Naprendszer egészének működéséhez képest mégis milyen jelentéktelen a szerepe.

Néhány felvetés erejéig azért megpróbálok válaszolni Németh kérdésére. Ennek előtte engedtessék meg, hogy először saját cikkem címére próbáljak választ keresni.

Bármely szakmának szükségszerű velejárója, hogy a nyújtott teljesítmény alapján sorolja, szelektálja munkavállalóit. Az újságírás napi felkészültséget igénylő intellektuális világában természetesen előfordul, hogy téves következtetésekre jut a hírlapíró. Meglátásai olvasóiban kizárólag akkor értékesek és abban az esetben jelentenek szellemi teljesítményt, amennyiben hozzá tud járulni egy adott társadalom fejlődéséhez, mindenekelőtt világunk történéseinek objektív megértéséhez. De mit lehet kezdeni azokkal a magukat újságíróként aposztrofáló, egyvágányú betűvetőkkel, akik a valósággal párhuzamosan létező saját univerzumukban a tőlük elvárt, kötelező szabályrendszerben teszik a dolgukat, és éveken, akár évtizedeken keresztül nem újságot írnak, hanem csak naponta elújságolják saját táboruknak, hogy a szép csúnya, az igaz hamis, a nyilvánvaló meg kétséges?

Meglátásom szerint ez nem újságírás, csupán recept szerinti szellemi fájdalomcsillapítás a velük együtt lélegzők számára. Németh Péternél kevesen írtak több rosszindulatúbb és gyűlölködőbb cikket a magyar miniszterelnökről. Attól, hogy minden éjszaka Orbán bukásáról álmodozik, majd másnap szavakba önti álmában látott balos, elképzelt diadalát, ráadásul tizenkét éve szerinte Orbán minden áldott nap megbukott – ha nem, akkor majd holnap –, nos ez a szolgai megfelelés csak azt bizonyítja, hogy egy pártkatona elkötelezettségével van dolgunk, és nincs az a lélektisztító tusfürdő, amivel le lehetne róla azt csutakolni.

Ami miatt véglegesen gumiszobába zárta saját magát, hogy önigazolásként olyan potentátok szakmai megfellebbezhetetlensége mögé próbál bújni, akik egytől egyig a magyar társadalom előtt (vele együtt) már régen eljátszották hitelességüket. Amennyiben én lennék az őt foglalkoztató szerkesztőség igazgatója, Németh Pétert már rég eltanácsoltam volna a betűvetéstől azzal az indoklással, hogy Orbán bukásának tizenkét éve tartó jósolgatása már nevetséges, kontraproduktív és szánalmas önismétlés.

A „Miért nem bukik meg Németh Péter?” dilemmájának felvetése után visszakanyarodva a népszavás őskövület „Miért nem bukik meg Orbán Viktor?” hírklikkes szösszenetéhez, azt az alábbiak szerint tudom összefoglalni. Többek között azért, mert a magyar társadalom jelentős többsége tisztán és világosan érzékeli, hogy a bennünket érintő infláció, az orosz–ukrán háború, a nyersanyagok árának emelkedése egész Európát sújtja, és nem kizárólagosan Magyarországot. Németh nyugodtan felszólíthatná a nyugati kormányok vezetőit a lemondásra, azok ugyanis valóban a saját társadalmaik ellen politizálnak. Nyugaton bizony nincs ársapka, nincs rezsicsökkentés, nincs átlagfogyasztás, nincs semmi, csak a világpiaci árak diktátumai. Nézze csak meg, mi folyik Németországban! És még mi lesz ott – jobb bele sem gondolni…

Nincs már messze, amikor a balos újságírás újabb szintet lép, és azzal lesz tele az összes „független” felületük, hogy Orbán Magyarország ellopása után az oroszoktól is ellopta az összes gázt, népszavazás nélkül privatizálta Fekete-Győr András napelemes atomerőműveit és mindennek a tetejébe suttyomban szerződést kötött az Amazonas őserdeinek tarvágására Brazília elnökével, és az onnan szerzett faanyaggal stadionjainak gyepét fogja fűteni felcsúti házának ipari méretű vaskályháiból.

Németh szerint: „Az országot egy, a válság kezelésére alkalmatlan ember vezeti, és ez az alkalmatlan ember vezeti majd a későbbiekben is.” Az alkalmatlanság alanyát illetően fenntartom gyökeresen eltérő véleményemet. Egy biztos, azt az egyet jól látja Németh Péter, hogy országunkat a későbbiekben is a jelenlegi miniszterelnök fogja vezetni. 2026-ig biztosan, akkor jár le ugyanis az Országgyűlés mandátuma.

Borítókép: Németh Péter, a Népszava főszerkesztője (Fotó: MTI/ Soós Lajos)

Bognár Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Autómánia (61) Tereb (146) Mozi világ (440) Egészség (50) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mondom a magamét (7603) Gazdaság (709) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Heti lámpás (313) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Jobbegyenes (2804) Nézőpont (1) Belföld (11) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>