Ma 2022 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
1ba21.jpg

Bencsik András: A polgárosodás szükségszerűsége

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem múlt el pontosan. Még itt van.

„Fel vörösök, proletárok, / Csillagosok, katonák! / Nagy munka vár ma reátok, / Állnak még a paloták...” Árulkodó sorok a kommunista himnuszban: állnak még a paloták... Hogy mire gondoltak a hős kommunisták? Tudjuk, a rombolásra. Állnak még a paloták? Hát akkor rajta elvtársak, romboljuk le gyorsan!

Kinek ártottak a paloták? Kinek ártottak a festmények a falakon, az értékes bútorok, a míves ajtó- és ablakkeretek? Ha már elűzték a kor társadalmának elitjét, mert elűzték, vajon miért borította el agyukat a proletár düh? Miért kellett a parasztokat véresre verni? Miért kellett Recskre és a Hortobágyra kitelepíteni, akinek csak egy varrógépe volt, mert az már burzsujnak, kuláknak számított? Miért kellett kipusztítani az arisztokrácia után a polgárságot is?

Hogy elmúlt-e már a proletár düh? Nem múlt el, csak átalakult. A proli féktelen irigysége, sunyi mellébeszélése, gyilkos gyűlölete sértetlenül túlélte a rendszerváltozást követő évtizedeket. Új alakot öltött, most a korrupció elleni harc jegyében uszít a királyok, hercegek, grófok, naplopók és burzsoák ellen. Nota bene: a burzsoá eredeti jelentése ez: vagyonos polgár. Most emberjogista szervezetek színeiben lázítja fel az alsó néprétegeket, erősíti föl bennük a proletár csillapíthatatlan gyűlöletét a kiemelkedett, nálánál tehetségesebb, műveltebb, vagyonosabb polgár iránt.

Elgondolkodtató adat, amiről e szám­ban olvashatni a magyarországi középosztály helyzetének elemzésekor, hogy a társadalom legvagyonosabb rétegébe való emelkedés legbiztosabb eszköze a felsőfokú végzettség, leegyszerűsítve, a szorgalmas és áldozatos tanulás. Aminek lehetősége minden fiatal ember előtt nyitva áll. A magyar középosztály azonban még nem elég széles réteg, és még vékonyabb réteg a felső középosztályé. Velük szemben pedig többmilliós a kis fizetésű (mert alacsonyan képzett), esetleg jövedelem nélkül tengődő réteg. Középtávon ezért a legfontosabb feladat a magyar feltámadás történetében az alsó középosztály, a bérből és fizetésből élő kisemberek felzárkóztatása lesz, mert a szegénység előbb vagy utóbb haragot, irigységet, gyűlöletet terem.

A posztproletár média szélsőjobbról és szélsőbalról vadul támadja a jelenlegi politikai elit vagyonos kormánypárti tagjait. Látszólag a kormányzati korrupció ellen küzdenek, valójában egy jól bevált lenini stratégiát követnek: egy-egy erre alkalmat adó, nem eléggé óvatos burzsuj támadásával a tömeget hergelik. Azt kéne hirdetniük, ha tisztességesek volnának, hogy azért harcolnak, mert azt akarják, hogy minden szegény ember előtt megnyíljon a felemelkedés útja. De akkor be kéne állniuk a sorba, akkor kézen kellene fogniuk a legelmaradottabb városrészek lumpen családjainak apróságait, a legszegényebb falvak cigány gyermekeit és reggelente kézen fogva elvezetni őket az iskolába és délután együtt tanulni velük, mert a jóléthez a gazdagsághoz csak ez az út vezet.

Nem, ők nem akarják ezt. Éppen ez az, amit nem akarnak. A volt szocialista tábor országai közül a magyaroknál sikerült a legteljesebb mértékben kiirtani a polgárságot, a polgári létezés értékeit. És itt sikerült a legteljesebb mértékben elfogadtatni a proletár erkölcstelenség káoszát. A posztproletár média a korrupció vádjával rendez hajtóvadászatot egy-egy levadászható közszereplő ellen, de valójában a hegemóniáját, tömegbázisát félti, a polgárosodás visszafordíthatatlanságától retteg.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (142) Vetítő (30) Egészség (50) Politika (1581) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2487) Tv fotel (65) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6472) Nagyvilág (1304) Mozi világ (440) Autómánia (61) Életmód (1) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Irodalmi kávéház (516) Gazdaság (669) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>