Ma 2020 október 23. Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
Így tette helyre Kovács Zoltán a The Washington Post fogalmatlan firkászát

Így tette helyre Kovács Zoltán a The Washington Post fogalmatlan firkászát

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A választ az amerikai napilap már nem volt hajlandó leközölni.

Hivatali honlapjára feltett bejegyzésben tette közzé Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára pénteken azt az írását, amelyet válaszként küldött a The Washington Postnak (WP) egy Magyarországot bíráló cikkére.

Kovács Zoltán felidézi, hogy a berlini fal leomlásának 30. évfordulójára született WP-cikk szerzője érzelgős hangon fanyalgott azon, hogy a fal leomlása feletti öröm naivitás volt, mivel „az 1930-as évek politikája még mindig dívik Kelet-Európában”. A szerző antiszemitizmussal, irredentizmussal, Horthy Miklós kormányzó rehabilitációjával, autoriter politikai rendszer „lopakodó” kialakításával, illiberalizmussal vádolta Magyarországot.

Visszautasított válaszcikkében az államtitkár azt írja, hogy Magyarországot gyakran tisztességtelen bírálatok érik, holott az ország felülkerekedett a rendszerváltozás nehézségein, a 2008-as globális pénzügyi válságon, és visszaszorította a munkanélküliséget.

Orbán Viktor miniszterelnök Magyarországot a jólét felé emeli olyan gazdaságot teremtve, amelyben aki akar, dolgozhat tisztességes bérért

– hangsúlyozza Kovács Zoltán. Az eredmények ismertetésében arra is kitér, hogy emelkedett a házasságkötések száma, csökkent a válásoké és az abortuszoké, ami szerinte nem annak a jele, hogy a nép autokráciában érzi magát, hanem a derűlátásé és bizalomé.

Kovács Zoltán az antiszemita vádra azt írta, hogy Magyarországon a zsidó közösség olyan biztonságban él, amelyről csak álmodozhatnak berlini vagy párizsi testvéreik.

Cikkét azzal zárja, hogy Magyarországnak és a környező régiónak számos jó oka van ünnepelni a berlini fal leomlását.

Forisek Ádám - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Nagyvilág (1452) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (491) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4869) Gazdaság (653) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Kultúra (6) Belföld (5) Heti lámpás (244) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Jobbegyenes (1873) Politika (1571) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Tereb (140) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Sport (729) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>