Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Liberális könnyek

Liberális könnyek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Senki nem kérte őket, de eljöttek. Bohár Dani csodás írása!

Keresték a fogást, ha pedig nem találtak, hát kitaláltak, majd visszatértek buckáikba, összefésülték elmés gondolataikat és megírta mindegyik a saját mocskát. Péntek este nehéz lehetett nemzetellenes libsinek lenni, de egy igazi zsoldos éles helyzetben is hozza a kötelezőt.

Ahogy ]]>sejteni lehetett]]> és előre ]]>borítékolható volt]]>, elkészültek azok az irományok, amelyek minden szava azért íródott, hogy a lehető legrosszabb színben tüntessék fel az új Puskás Arénát. Voltak ezeknek előzményei: a jegyértékesítéssel kapcsolatban, a korlátozott látási viszonyokkal és a parkolók hiányával. A gennyedzés gázpedáljára a csupa négyesekből álló portál egyik nagyon hasznos és értékteremtő munkát végző szerzője már péntek délután rálépett. A progresszív tálentum billentyűzetét el nem koptatva alkotott cikket arról, hogy egy a Rákóczi úton haladó teherautóból kieső disznó a Puskás Stadion felé halad. Az alaphír, miszerint egy sertés kiesett az autóból valóban meghökkentő, nem jellemző Budapestre és most finom voltam, de ezt összemosni a péntek esti mérkőzéssel rendkívül frusztrált elmére vall. A cikk írója 65 ezer magyar embert disznózott le, mondván, aki elmegy a meccsre az sertés. Rendkívül PC és haladó gondolat. Bele sem merek gondolni, hogy fordított esetben mi történne, azaz ha egy jobboldali portál tálalna hasonló stílusban egy történetet. Szerencsére a dehumanizálás ezen a térfélen nem bevett ujjgyakorlat.

Hogy maradjunk a híres amerikai milliárdos magyarországi zsebnoteszénél. A tripla quattro egy másik ékköve – munkatársával ellentétben – kimerészkedett a 4-es 6-os villamos vonzásteréből, eljött egészen a Puskásig és érezhetően csupa jóindulat vezérelte, amikor elkészítette fotókkal tűzdelt összeállítását arról, hogy mennyire szörnyű hely az új stadion. Hihetetlen, de egy 65 ezer fős létesítményben sorban kell állni a büfénél. Szörnyű és elfogadhatatlan!

A Soros-napló nagytestvére, az autó irányjelzőjéről elnevezett médiatermék elfogulatlan sportszerelmese is megjelent a stadionban. Persze az ingyenes tiszteletjegyet elfogadta, aztán jó vendégként telef888sta az étkezőasztal közepét. Az MG monogramú szerző büszkén hirdeti írásában, hogy ő lázadóként ülve maradt akkor, amikor az egész stadion állva énekelte az Ismerős Arcok – Nélküled című dalát. MG nemcsak a lázadására veri a mellét, hanem arra is, hogy nem ismeri ezt a mára önmagán jóval túlmutató slágert. Nem mondom, hogy mindenkinek ismernie kell a külhoni és csonka magyarság összetartozásának himnuszát, de hencegni ezzel primitív tahóság. Dzsungel könyve, az.

Van egy újság, ami a neve szerint elvileg a világgazdasággal kellene foglalkozzon, ezzel szemben inkább a politikai hergelésre tette fel a szakmai hitvallását. Ez a médium a Puskás esetében a feminista, nőjogi aktivista énjét vette elő. Mondván, ők előre tudták, hogy kevés lesz az épülő arénában a női illemhely. Ütős posztjukhoz még képet is csatoltak, ahol hölgyek állnak sorban. A büfés esetet tudom említeni. Hihetetlen, hogy egy több tízezres rendezvényen sor alakul ki a női WC előtt. A férfi szektorban ez gond nélkül működött.

Szenvedtek, nyűglődtek a nemzeti identitás nélküli hergelők és provokátorok. Mindent megpróbáltak, hogy bemocskolják a nemzet új stadionját, labdarúgó szentélyét, de olcsó kútmérgezésnél tovább nem jutottak. Mit lehet ilyenkor tenni? Bedobni a jolly jokert. Végülis jó ez a Puskás Aréna, de ennyi pénzért mennyi kórházat lehetett volna építeni. Meg CT-t, lélegeztetőgépet és inkubátort venni. Egy biztos, november 15-e nagyon fájdalmas nap lehetett a magyarságukra nem túlzottan érzékeny polgártársaink életében.

Ez a stadion többről szól, nem pusztán egy focipálya körülötte nézőtérrel. A Puskás a magyar nemzet múltja, jelene és jövője. És most direkt nem labdarúgást írtam. Az új aréna friss erőt és lendületet adhat minden gyereknek, akik lehet, hogy éppen most is valahol rúgják a bőrt. Nem tudom elképzelni, hogy van olyan fiatal, aki focizik és ne az lenne az álma, hogy egyszer itt lépjen pályára.

A Puskás, a Puskás. A nemzet stadionja. Mind a 15 millió magyaré.

Én így gondolom, éppen emiatt máshogy éltem meg a helyszínen a tegnap estét.

Amikor a felvidéki fiatalok torkából felcsendült a Nélküled, és az egész stadion egy emberként énekelte, könnyezte – felemelő volt. Az volt az a pillanat, amikor a Puskás Aréna nemcsak egy sportlétesítmény, hanem otthon lett.

Hetek óta eléggé, napok óta viszont elképesztően vártam november idusát. Gyermeki izgalommal számoltam vissza a napokat és csak az járt a fejemben, hogy mikor mehetek végre a nyitómeccsre? Nem egyedül, hanem 65 ezer szurkolótársammal. Eljött a nagy nap. A Puskás már órákkal a mérkőzés előtt nemzeti színekben pompázott, grandiózus épület, megállni mellette és csak csodálni percekig – nemcsak én, hanem mindenki ezzel kezdte a programot. Belépés? Sima ügy, 2 perc, profi szervezés. Kisétálni a nézőtérre, elfoglalni az ülőhelyet? Nincsenek szavak. A Puskás hatalmas, modern és lenyűgöző. A baráti társasággal megállapítjuk, mint nemzetközi meccsekre is járók: ennyire menő stadionban még nem voltunk. Világszínvonal. A Földön nincs olyan pont, ahol ne állná meg a helyét. A hangulat, a szurkolás, a megnyitó ünnepség: libabőr. Élmények, amelyeket soha nem felejtek/felejtünk el.

Aki mást mond, az hazudik.

U.i.:

Walesben győzni kell!

Bohár Dániel - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Mondom a magamét (6241) Jobbegyenes (2382) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Heti lámpás (260) Sport (729) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (15) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Mozaik (83) Tv fotel (65) Kultúra (6) Belföld (8) Politika (1581) Gazdaság (667) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1464) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>