Ma 2020 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
Hatalmas támogatás Orbánnak

Hatalmas támogatás Orbánnak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
"Nem fecsérelhetünk egy percet sem egy olyan csoportra, amely kiutasítja vagy kilöki Orbánt a soraiból"

A Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök vezette jobboldali, bevándorlásellenes Szlovén Demokrata Párt (SDS) elhagyja az Európai Néppártot (EPP), és külön szövetséget alakít Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, amennyiben a Fideszt kizárják az európai kereszténydemokrata-konzervatív erőket tömörítő EPP soraiból - közölte a Demokracija című szlovén hetilappal csütörtökön Branko Grims, az SDS egyik vezető tisztségviselője.

"Nem fecsérelhetünk egy percet sem egy olyan csoportra, amely kiutasítja vagy kilöki Orbánt a soraiból" - hangsúlyozta. 

Hozzátetette: egy ilyen forgatókönyv esetén az SDS egy új politikai csoportosulást keres majd magának Orbán Viktorral a visegrádi négyek keretében.

"A visegrádi csoportnak saját nézetei vannak, és úgy vélem, ezek a nézetek az egyedüli egészséges alapjai az Európai Unió (EU) hosszú távú jövőjének" - mondta Grims. 

Hozzátette, hogy nincs jövője annak EU-nak, amelyet az a globalista Emmanuel Macron francia elnök körvonalaz, aki támogatja a könnygáz bevetését mozgássérültek ellen, illetve annak az Európának, amelynek az erőltetett multikulturalizmus, a marxizmus és az LMBT-kultúra megteremtése a célja. 

Branko Grims kifejtette, hogy az EPP-n belül működő baloldali erők ki akarnak zárni, de legalábbis kiszorítani pártcsaládon belül mindent, ami jobboldali, hogy aztán egy ilyen EPP-t csatlakoztassanak a baloldali blokkhoz, élén a szocialistákkal. 

Az EPP szlovén tagpártjai közül a parlamenten kívüli Szlovén Néppárt (SLS) is ellenzi a Fidesz kizárását, a valamivel liberálisabb Új Szlovénia (NSi) azonban a Fidesz-tagság felfüggesztését támogatja. 

Az Európai Néppárt tizenkét tagpártja kilenc országból kezdeményezte hivatalosan a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését. Az ügy a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt március 20-i ülésén, az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozójának előestéjén kerülhet terítékre. 

Az EPP alapokmányának értelmében legalább öt országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását.

MTI -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (4808) Tereb (140) Egészség (50) Gazdaság (652) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1452) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Heti lámpás (243) Mozaik (83) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (490) Vetítő (37) Sport (729) Flag gondolja (33) Belföld (5) Szépségápolás (15) Politika (1571) Mozi világ (440) Jobbegyenes (1851) Gasztronómia (539) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>