Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Ha elmúlik Karácsony

Ha elmúlik Karácsony

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

 

„Budapesten nem autósok, kerékpárosok és közösségi közlekedők vannak, hanem városlakók, akik közlekedni akarnak. Nekünk az a dolgunk, hogy a lehető legtöbb fenntartható alternatívát kínáljuk nekik a közlekedésre” – hangzott el az Európai Mobilitási Hetet megnyitó pénteki sajtótájékoztatón.

A szép gondolattal csak az volt a baj, hogy az a Karácsony Gergely szavalta, akinek eddigi főpolgármesteri ámokfutása során a magyar főváros szép lassan egy dugóba szorult, kipufogófüstbe szürkült, ostromlott csövestelepüléssé lett. Innen kezdve pedig cifrázhatja szegény akárhogyan, csak derül rajta a publikum: „A cél, hogy minél több zebrát és védett kerékpársávokat alakítsunk ki, de ezeken ne csak közlekedni, élni is lehessen. (…) Hamis állítás az, hogy az elmúlt időszakban hirtelen, a semmiből ránk törtek a dugók. A mérvadó statisztikák szerint Budapesten csökkent a torlódások mértéke stb.” (Utóbbiak egyikét valószínűleg Pulai András Publicus cége készíthette.) Érdekesek a kommentek is. Az egyik hozzászóló azt próbálja elmagyarázni, hiába tiltják ki az autókat a Lánchídról, attól még lesznek dugók, csak máshol. Kár, hogy ezt a Városházáról nem látni. Egy másik történelmi példával áll elő: „Azért az szép a főpolgármestertől, hogy nem Matuska Szilveszter módszerével akarja megoldani a dugóproblémát.”

A főpolgármester javára szóljon, hogy azért elismerte: Budapest korábban sokkal emberibb léptékű város volt, és bizonyos értelemben e múlt nagyszerűségét szeretné visszahozni a mostani városvezetés. Bár tartok tőle, erre még várni kell. Majd, ha elmúlik Karácsony…

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a Városházán 2023. június 28-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Belföld (11) Tereb (146) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2804) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Gazdaság (709) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Egészség (50) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Sport (729) Heti lámpás (313) Mondom a magamét (7603)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>