Ma 2024 június 18. Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
Keményen visszavágott Szijjártó Péter az ukrán elnöknek

Keményen visszavágott Szijjártó Péter az ukrán elnöknek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hoppá! Ebből balhé lesz!

Reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentésére, miszerint Magyarország viselkedése NATO-tagországként nem megfelelő. A tárcavezető Facebook-bejegyzésében közölte, szerencsére nem Zelenszkij dönti el, hazánk viselkedése megfelelő-e vagy sem. 

Hangsúlyozta,

a magyar emberek már eddig is rendkívül magas árat fizettek a háborúért. Számos magyar ember – a kárpátaljai magyar közösség tagjai – halt már meg ebben a háborúban.

A tárcavezető hozzátette, ha ez a nyilatkozat azt jelenti: az ukrán elnök tisztelettel megköszöni a magyaroknak, hogy beengedtek és elláttak több mint egymillió menekültet Ukrajnából, és tisztelettel megköszöni, hogy folyamatosan küldik a segélyeket, akkor szívesen, és számíthatnak ránk a jövőben is.

Nagyon furcsa a helyzet: lehet-e egy NATO-ország Oroszország pártján és a NATO ellen?

– tette fel a kérdést hétvégén adott interjújában Zelenszkij az MTI közlése szerint.

Az elnök szerint egy NATO-szövetséges ország nem állhat Oroszország mellett, amely ellenségnek tekinti a NATO-t. „Úgy gondolom, hogy ez nem megfelelő viselkedés” – mondta, hangsúlyozva, hogy pusztán „a saját szubjektív véleményét” mondja. „A szövetséges nemcsak egy szó, hanem egy tartalom. Ez olyan államok szövetsége, amelyek azonos biztonság- és értékszemlélettel rendelkeznek. Bizonyos pontokat eltérően kezelnek, de van egy megállapodás a szövetségesek között, védik egymást és saját értékeiket. Ha pedig az összes szövetséges azt mondja, hogy Oroszország ellenségnek nevez bennünket, Oroszországot a helyére kell tennünk, akkor egy állam nem mondhat nemet, és azt, hogy Oroszország márpedig a szövetsége. Ez lehetetlen, ez azt jelenti, hogy akkor az az ország nem szövetségese a NATO-nak. Ha pedig de jure szövetséges, de facto viszont a szövetség ellen dolgozik, akkor ne adjon tanácsokat Ukrajnának arról, belépjen-e a NATO-ba vagy sem” – szögezte le Zelenszkij, hangsúlyozva, hogy nem szabad egy szövetséges államnak akadályokat állítania Ukrajna NATO-csatlakozása elé.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek kétnapos találkozójának első napján Brüsszelben 2023. április 4-én (Forrás: Facebook)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Kultúra (9) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Sport (729) Történelem (18) Jobbegyenes (2815) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Mozaik (83) Mondom a magamét (7657) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Egészség (50) Tereb (146) Nézőpont (1) Életmód (1) Gazdaság (711) Heti lámpás (319) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>