Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
Gyurcsány még puccstól sem riadna vissza

Gyurcsány még puccstól sem riadna vissza

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Böszme alkotott...

Még puccshoz is vezethet Gyurcsány vakon követése. A finn és svéd NATO-tagsággal kapcsolatos, legutóbbi Facebook-bejegyzéséből kiderült, számára fontosabb Brüsszel érdekeinek feltétel nélküli képviselete, mint a magyarok biztonsága.

Tudjuk, a magyar kormány támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. A dolog tehát részünkről rendben lesz, Törökországban azonban várhatóan addig nem ratifikálják a Svédország belépését, amíg le nem zajlanak a május közepi választások. Magyarország eddig sem hátráltatta a folyamatot, függetlenül attól, hogy az Európai Unióban mind a svédek, mind a finnek barátságtalan gesztusok sorozatával ment szembe hazánkkal.

Kövér László házelnök egyebek mellett el is mondta, hogy Magyarországgal kapcsolatban minden rossz elhangzott mind a két nemzet parlamentjében, mind az Európai Parlamentben ezen országok képviselői részéről. „Tehát ez nem csak jó modor vagy érzékenység kérdése, ezek konkrét, nevesíthető károkat okoznak Magyarország nemzeti érdekeinek. Ezek az emberek a tekintetben helyeznek nyomást az európai intézményekre, hogy ne fizessék ki a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat” – hangsúlyozta a házelnök.

Tudjuk azt is, hogy Věra Jourová, a jogállamisági eljárással foglalkozó bizottsági alelnök kijelentette, hogy Magyarországot gyakrabban kell számonkérni, különösen az Oroszországgal és a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt. Erre Kövér László úgy reagált, túlzó elvárásnak tartja, hogy együtt kellene csaholni a háborús kórussal. Szerinte a Brüsszelből jött üzenetek kísértetiesen hasonlítanak a szovjet időkre, csak a nemzetközi munkásmozgalom helyébe az európai értékek léptek, a Brezsnyev-doktrína helyébe a Jourová-doktrína. Kövér aláhúzta, olyan politikusok kérik most a támogatást, akik úgy viselkedtek az elmúlt években Magyarországgal szemben, hogy az ellenségünktől is durva lett volna. Volt tehát oka a Fidesz-frakciónak kritikát megfogalmazni a svédekkel és a finnekkel szemben.

Ezek után jön Gyurcsány és letörténelmiútonállózza, piszkosalakozza a kormánypárti képviselőket, de leginkább Orbán Viktort. Mert „a magyar kormány hezitál, ellenáll, nem dönt. (…) Mert a nevezett két ország kritikával illette a magyar demokrácia állapotát, a magyar kormányt.”

Gyurcsánynak az egyszerű kritika, hogy a svédek és a finnek mindent elkövettek azért, hogy a Brüsszel ne fizesse ki a Magyarországnak járó európai uniós forrásokat. Nem csoda persze, hogy a Böszme ebben a helyzetben is Brüsszel oldalán áll, hiszen Dobrev Klárával az élen ugyanazt a követ fújják. Gulyás Gergely hangsúlyozta a legutóbbi Kormányinfón, hogy akár holnap át lehetne utalni a hazánknak járó pénzeket, ha Dobrevék a bizottságban nem erőltetnének újabb és újabb feltételeket hazánkkal szemben. Ami természetesen Gyurcsány Ferenc hozzájárulása nélkül nem valósulhatna meg. Nekik a hazájukkal kapcsolatban a minél rosszabb, annál jobb elv az irányadó.

Akkor kik is a történelmi útonállók, kik is a piszkos alakok? – tessék mondani.

Azokat gyalázza így, akik a nemzeti érdekeket védik. „Rongypolitika, rongyemberek” – mondja kategorikusan, kijelentve, hogy a Demokratikus Koalícióban azon dolgoznak, hogy „minél előbb bukjanak”.

Bukjanak azok, akiknek fontos Magyarország, a magyarok sorsa. Mert utánuk „jönni fog egy jobb kor. Egy becsületes Magyarország. A Haza” – írja Gy. F., ami sokak szerint egyet jelent egy puccsal, a hatalom külső segítséggel való megdöntésével, amelynek ugye Gyurcsány lehetne a főatyamestere. Ha nem is miniszterelnökként, mert ahhoz már nagyon nincs hitele, de meghatározó háttéremberként.

A szomorú az, kedves olvasó, hogy ez az írás nem humoreszk. Ők a baloldalon meg amazok Brüsszelben és a tengerentúlon ezt komolyan gondolják.

A veszély nagy, bár a Kormányinfón lapunk kérdésére: kell-e olyan puccstól tartani, mint a kijevi Majdanon volt 2014-ben, Gulyás Gergely elmondta, az ország biztonságban van.

Ezzel együtt a magyarok csak kínjukban tudnak nevetni Gyurcsányék „humorán”.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2815) Vetítő (30) Autómánia (61) Életmód (1) Heti lámpás (319) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Mozi világ (440) Belföld (11) Gazdaság (711) Mondom a magamét (7657) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Gasztronómia (539) Politika (1582) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>