Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Gyurcsány markába kerülhet a baloldal

Gyurcsány markába kerülhet a baloldal

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hol a pofátlanság határa?

Az EP-választáson elért eredményének köszönhetően a Gyurcsány vezette DK minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető erejévé váljon – áll a Századvég Alapítvány közleményében.

Gyurcsány Ferenc egyre nehezebben titkolható célja a többi ellenzéki erő teljes megsemmisítése, és a politika élvonalába való személyes visszatérésének előkészítése

– olvasható az elemzésben, mely szerint e cél érdekében két egymással összefüggő módszert alkalmaz a volt miniszterelnök.
Egyrészt a személyéhez kapcsolódó példátlan elutasítottság problémáját olyan szereplők fókuszba helyezésével oldja fel, akik a balliberális érzelmű szavazók körében komoly népszerűségnek örvendenek (Dobrev Klára, Kálmán Olga). E politikusok segítségével megnyerhetővé váltak a Demokratikus Koalíció számára azok a baloldali választók, akik Gyurcsány Ferenc személyét ugyan elutasítják, de a párt irányvonalával azonosulni tudnak.

Másfelől a volt miniszterelnök és pártja különösen nagy figyelmet fordít – az említett politikusok segítségével – a mozgósításra és az intenzív kampánytevékenységre azzal a céllal, hogy profitáljon a többi ellenzéki erő – különösen az MSZP-P – egyre kilátástalanabb helyzetéből, amelyhez a nem megfelelően összehangolt kampányok, illetve az elkövetett stratégiai és kommunikációs hibák vezettek.

A Demokratikus Koalíció stratégiája jelen pillanatban sikeresnek mutatkozik, a Századvég kutatása szerint ugyanis éppen azokban a választói közegekben (a 60 év feletti korosztályban, illetve aktivitás szempontjából a nyugdíjasok körében) kiemelkedően magas a párt támogatottsága, amelyekben korábban a szocialista párt tudott stabil támogatói bázist építeni. Miután az MSZP-P támogatottsága e szegmensekben erőteljesen visszaesett, megállapítható, hogy e választók a Demokratikus Koalícióhoz pártoltak át.

A teljes cikk I]]>TT olvasható el.]]>

Bertha László - ]]>www.888.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Egészség (50) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6082) Gazdaság (664) Tereb (141) Irodalmi kávéház (513) Nagyvilág (1465) Heti lámpás (259) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Mozi világ (440) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Sport (729) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Történelem (15) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2313)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>