Ma 2021 október 28. Simon, Szimonetta napja van. Holnap Nárcisz napja lesz.
9040c5c66fa272899ed9ab182dc4c4f9.jpg

Csókay András: Gondolatok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az emberi agy is csak egy kivitelező szerv igaz a legmagasabb szinten differenciált. Olyan mint az autó kormánykereke. Ahogy a kormányos is  a kormánykerék mögött ül, az emberi személy lényege is az agy mögött van. Tehát szabad akaratunk nem az agyunkban van , de azt az agyunk segítségével közöljük.

Tehát az emberi személy lényege nem csak az agyban van. A lelkiismeret nem az agyban van. A szeretet a megbocsátás nem az agyban van, ahogy az Istenkapcsolatunk sem. Ezt Szenthágotai professzor el is mondta a 70-es években az orvostanhallgatóknak. Azok átmentek a bölcsészkarra és elmondták Lukács György  marxista esztéta professzornak. Lukács azt mondta igaza van Szentágothainak , de ezt ne nagyon hangoztassák. Így szól a legenda.  Az, hogy nem valamik vagyunk, hanem valakik nem csak az agyunktól függ. Hát akkor mitől? Erre eddig egyetlen valaki tudott tökéletes választ adni, a megfeszített majd feltámadt  Krisztus.

Vagy elfogadjuk vagy nem ez már a szabad akaratunktól függ. Ha nem, akkor elkezdünk csúszkálni a saját magunk által gyártott jégen. Ezt teszi Európa. Kitalálta magának az emberiség történetének legveszélyesebb vallását, aminek a lényege az, hogy az ember az Isten, és a tágabb értelemben vett tudományon (amibe a politika tudománya is beletartozik)keresztül uralni tudja a problémákat. Kimaradt az EU alkotmányból a kereszténységre való hivatkozás benne maradt viszont a görög-római kultúrára való hivatkozás, sőt a felvilágosodásra is. Jó példát hallottam egy templomi prédikációban a Mária rádióban, kicsit kiegészítve közvetítem a gondolatot.  Ha ide jönne egy marslakó és körbenézne, nyilván megkérdezné, hogy miért írtok ti 2013.-at. Mondanánk, mert 2013 évvel vagyunk Krisztus után és ehhez igazítjuk az időszámítást. Aztán megkérdezné, hogy miért a vasárnap a pihenő ünnepetek. Megmondanánk neki, hogy akkor volt a feltámadás és ezt ünnepeljük.

Ezt az orosz nyelv szépen megőrizte, mert a vasárnap voszkreszenyie szó feltámadást jelent. Tehát amikor Brezsnyev azt mondta, hogy vasárnap találkozunk a Vörös Téren a dísszemlén akkor azt mondta, hogy a feltámadás napján találkozunk ott. Aztán megkérdezné a Marslakó, hogy mutassátok a szép épületeiteket Európában és mi elsődlegesen megmutatnánk a templomokat a kölni, firenzei, milánói és természetesen a római bazilikát a párizsi Notre Damot. Kérdezné tovább a kultúrát festészet szobrászat és mi mutatnánk Michelangelo, Leonardo, Rembrandt, Giotto, Tiziano és a mi Munkácsynk trilógiáját mindegyik keresztény ihletésű mű. Aztán kérdezné a fantasztikus tudományos eredményeitek hogyan lettek és mi idéznénk Einsteint " a tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak" Max Plankot és Heisenberget "amikor az első kortyot kiiszod a tudás poharából könnyen ateistává válsz, de a végén mindig ott vár Isten" vagy Pascalt de a mi Neumann Jánosunkat is, akit a tudósok az emberiség eddig élt legnagyobb géniuszának tartanak nagyobbnak , mint Einsteint. Ő igazi matematikus módon közelítette meg a hitét , de logikus és helytálló: "ha úgy élek mint Krisztus tanácsolja,  abból bajom nem lehet, akkor sem ha nem igaz a feltámadás, de ha igaz és nem úgy élek ahogy az evangélium tanítja abból óriási nagy bajom lehet" . Szóval mindezek után a marslakó azt kérdezné szerencsétlen európaiak nektek teljesen elment az eszetek? És ha azt is  hozzáadnánk, hogy az összes európai jogrendszer, alkotmány a keresztény tanokra épülve született meg végképp csodálkozna.

Arra már csak megdöbbenten legyintene, hogy egyetlen vallás hirdeti alapelvként a cselekvő felebaráti szeretetet és ez a kereszténység. Az iszlám a feltétlen engedelmességet, a  budhizmus a belső kiüresítést a hinduizmus a szánakozásig ugyan eljut, de aktív cselekvő szeretetre képtelen. Ehhez Teréz anyának kellett elmenni Indiába, hogy megmutassa.

Ezzel szembe menve a kis Magyarország létrehozott egy olyan alkotmányt amiben Istent meg meri említeni a családot védi, a kereszténységre utalva. Ez az ami nem tetszik bennünk a fejlett nyugatnak. Az EU még nem tért le a fogyasztásban való tobzódás bűvöletéből az élvezetek halmozásáról.

Súlyos dolog a szenvedélybetegség. Egy narkós vagy alkoholista mindenre képes, hogy megszerezze az aznapi adagot. Igaz ez nagyobb léptékekben is. Tehát a súlyos szenvedélybeteg nyugat, a fogyasztási mániájában kénytelen minket is és akit lehet kizsákmányolni, hogy legyen még fogyasztani valója.

Az elmúlt 3 évben óriási dolog történt ezzel az árral szembe fordult a népünk, országunk.

Ha csak ennyi történt volna, az már az elmúlt évszázadok egyik legnagyobb sikere 56-on kívül, folytatnunk kell, hogy rajtunk keresztül térjen meg Európa újra a gyökereihez a kereszténységhez. Ne hallgassunk azokra a hazudozókra, akik újra csatlóssá akarnak tenni minket.  Istennek jó a humora. 1955 december 8-án szavazták meg egyhangúlag az EU zászlót a Szeplőtelen fogantatás napján, a 101 beérkezett pályázatból. Kikötés volt, hogy nem lehet sem politikai, sem vallási utalás a zászlóban.

A kék a Szűzanya színe a 12 csillag a Jelenések könyvéből a „napba öltözött asszony” fejét díszíti.  A szavazók egyike sem gondolt erre. „ Isten szerencsére nem fáradt bele a megbocsátásba sajnos mi fáradunk bele sokszor a bocsánatkérésbe” mondta Ferenc  pápa nemrégiben. Ne adjuk fel, ne fáradjunk és a jó úton haladó hazánk tovább fog emelkedni.

Csókay András idegsebész                

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Heti lámpás (255) Életmód (1) Vetítő (30) Autómánia (61) Gazdaság (662) Nagyvilág (1463) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Tereb (138) Jobbegyenes (2136) Politika (1578) Mondom a magamét (5663) Sport (729) Irodalmi kávéház (506) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (14) Mozi világ (440) Belföld (6) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>