Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Gyerekeket a tűzvonalba!

Gyerekeket a tűzvonalba!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
„Érzem, hogy butulok”

– hirdette egy plakát a tegnapi diáktüntetésen, amelynek végén az „alkotó” büszkén jelenthette volna: a terv sikerült, a butulás beteljesedett. Az igazán szomorú persze nem a demonstráció színvonala volt, hanem az, hogy az ellenzék jobb híján már kölyköket küld maga helyett a „frontvonalra”.

Az időjáráshoz hasonlóan szomorkásan unalmas volt a péntek délutáni diáktüntetés. Tízezreket vártak, és jó, ha másfél-kétezren jöttek össze. Lángoló szózatokat reméltek, de a megvalósítás szánalmas hebegés-habogás volt.

Pedig hát láthatóan készültek. Volt pöpec színpad, méregdrága hangosítás, rendezői mellény, sőt, a végére még egy jelképet is kitaláltak. A kis dühös szmájlit. Ebből fénymásoltak is bőven, kár, hogy emberből kevés volt, aki feltartotta volna.

Azok zöme ugyanis, aki kijött az oktatás modernizálásáért tüntetni, leginkább csak bulizni akart egyet, megirigyelve a nyári oktogoni piknikeket. Javaslom, nézzék meg a PestiSrácok eme ]]>tüntetésről készült videóját]]>, elkeserítően pontosan tükrözi a megjelentek értelmi és tudásbeli színvonalát. Aranyos, ha olyasvalaki kritizálja az oktatási rendszert, aki nem csak az Aranybulla nehezen megjegyezhető évszámát nem tudja, hanem magával a fogalommal sincs tisztában. Eme hiányosságában talán nem Balogh miniszter a ludas…

És ezen aligha segít az, ha kevesebb órában tanulja a történelmet. Avagy nem is lesz egyáltalán semmilyen tantárgy, mert az „korlátozza a kreatív gondolkozást”. Hasonlóan a heti öt tornaórával, ami azért rossz, mert nehogy már valaki meghatározza, egészségesen vagy másképp akar élni!

„Érzem, hogy butulok”, „Csökken az értelmem” – az oktatás színvonalát bíráló plakátok feliratai sajnos túlzottan önkritikusra sikeredtek. S habár tökéletesen értem a #metoo kampány kötelező jellegét, de azért a „Nőket a tankönyvekbe” programpontot nehezen tudom mosoly nélkül értelmezni.

De nem is ez a lényeg. A tüntikézni jött fiúk-lányok itt senkit sem érdekeltek. Ők egyfajta „demokratikus ágyútöltelékek” voltak. A színes forradalmak forgatókönyvében szerepel a diákok tiltakozása, hát összehoztak egy ilyet Pesten is.

Mert ez az egész „diáktüntetés” csak az ellenzéknek és szponzorainak, valamint a „buliból” politikai pályára lépni remélő szervezőknek kellett. A „demokraták” maguk hiába mennek az utcára, a kutya sem követi őket. Hát kiküldik a „civileket”, most meg a kölyköket.

Karácsony Gergely, Kunhalmi Ágnes, Juhász Péter, és a diákéveket egy ideje maga mögött hagyó DK-s Niedermüller Péter tegnap személyesen is]]> ott volt]]> az Alkotmány utcában. Ott züzögtek a momentumosok is. Biztatták a diákokat: csak keményen, csak bátran! Csináljátok, aztán mi majd „segítünk”.

Hátha történik valami, hátha lehet a zavarosban halászni.

Nem történt semmi. Ennyire azért senki sem butult még el ebben a környezetben sem. Egy rossz buli miatt nem lesz forradalom.

Mindez azonban nem mentesíti azokat, akik maguk helyett gyerekeket küldenek a tűzvonalba!

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1306) Kultúra (6) Vetítő (30) Politika (1581) Gasztronómia (539) Belföld (8) Sport (729) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (676) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (518) Heti lámpás (261) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Tereb (142) Mozaik (83) Autómánia (61) Egészség (50) Életmód (1) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2577) Mondom a magamét (6707)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>