Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
0a0adb059a9976ad932e03d7c5eadbe6.jpg

GFG a Centrális Erőtérben: USA TODAY

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Itt van Amerika magyar hangja: a 444.hu. Eddig is az volt, most meg – a kitiltási ügy óta – leplezetlenül valóságos USA TODAY.

Már megírtam korábban is: ]]>“A Magyar Jeti Zrt. gyökértelen sajtómunkása csupán egy agent provocateur. Egy dolgot akar csak: provokálni.”]]>

 

Ám ez mind érdektelen. Olyan mint egy krimiben a tájleírás, egyszerű hangulati elem. A lényeg azonban mégiscsak a cselekmény.

Az egyik friss írásuk szerint, - ]]>amit egy akár egy bicikliző majom is megírhatott volna]]> –, a cselekmény egyértelmű és világos:

“Az amerikai kormányzat meggyőződése, hogy Orbánék a NATO és az EU tagjaként megengedhetetlenül közel kerültek Vlagyimir Putyin Oroszországához. A két legfontosabb téma a paksi bővítés orosz kézbe adása, és az új orosz gázvezeték, a Déli-Áramlat magyar támogatása, de valószínűleg az is számít, hogy a Mol kinek adja el a részesedését a horvát INA-ban. Amíg ezekben az ügyekből nem lép vissza a magyar kormány, addig érdemi változás nem lesz a magyar-amerikai viszonyban.”

A magyar USA TODAY tehát immár nélkülöz mindenféle szemérmet: nincs itt már szó demokráciaféltésről, a civil társadalom kontroll szerepéről, meg a korrupció elleni küzdelem fontosságáról.

A magyarázat egyértelmű és világos: olaj, gáz és gazdasági érdek. Ez nem goodfriend, hanem evergreen. Ahogy ]]>Komár Laci megénekelte]]>: “Itt van amerika.../ Ide jött, csak hozzám./ Ő mondta így nekem / s neki azért elhiszem.”

]]>http://gfg.blog.hu/]]> - G.Fodor Gábor

G. Fodor Gábor Századvég Stratégiai Igazgató - Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Történelem (16) Flag gondolja (34) Belföld (10) Politika (1581) Egészség (50) Nézőpont (1) Vetítő (30) Mondom a magamét (7100) Mozaik (83) Mozi világ (440) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (276) Jobbegyenes (2682) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (145) Sport (729) Gazdaság (689) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (529)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>