Ma 2020 november 27. Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
orban-viktor.jpg

Orbán Viktor lavinát indított el

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hoppá!

Az álmoskönyvek szerint nem jelent rosszat Tarlós István jövő évi sikeres főpolgármesteri újrázása szempontjából, ha Magyar Bálint, a volt SZDSZ-es liberális szörnyeteg, hivatásos Orbán-gyűlölő epét hány mérgében. Már pedig meglehetősen közel állhatott hozzá, amikor tudomására jutott, hogy a Liberális Párt (Fodor Gábor alakulata) is indít jelöltet Sermer Ádám személyében a 2019-es főpolgármester választáson.

Magyar valamit sejthet abból, hogy a marihuána melletti kiállás nem a legvonzóbb program a budapestiek megnyerésére. Bodnár Zoltán személyében 2014-ben is indítottak jelöltet, aki 2 százalékos eredményével szintén nem ostromolta a csúcsokat. Jobban izgatja azonban Magyart, hogy Sermer indítása a kormánypárt malmára hajtja a vizet, ami nem is kérdés. Érdemes idézni a közösségi oldalán közzé tett rövid kommentárját, hogy velőtrázó indulatát mindenki pontosan érzékelje: “Egyszer már indítottak önálló jelöltet. Akkor is megtették, ami tőlük telt, a Fidesz sikeréért. A ’migráns népszavazás’ során is igyekeztek a részvétel növelésével besegíteni a Fidesznek. Az meg külön haszon a Fidesznek, hogy liberálisnak nevezik magukat, holott csak kitartottak.”

Valószínűleg Magyar abban reménykedett, hogy a jövő évi önkormányzati választáson csak egyetlen ellenzéki jelölt áll majd szemben Tarlós Istvánnal, aki jó eséllyel legyőzheti majd, de csalódnia kellett. Többszörösen is, hiszen már most legalább öt indulóról tudni, s a Momentum, az LMP, a Jobbik pedig még nem vallott színt. A keret tehát még jócskán bővülhet, talán még a 2014-es méretet is eléri, amikor kereken 10-en álltak rajthoz. Mindez pedig azzal jár, hogy erősödik a papírforma realizálásának esélye. Mennél több kihívója lesz Tarlós Istvánnak, annál jobban aprózódik el az ellenzéki térfélre adott szavazatok száma, csökkentve az esélyüket.

Bár jelzem Magyar Bálintnak, hogy például a nyáron a Józsefvárosban induló elvtársa, a szintén ősszadeszes Győri Péter mellett egyetlen konkurens ellenzéki párt sem indult, mégis akkorát bukott Győri, mint az ólajtó. Arról nem szólva, hogy a közvéleménykutatások sem mutatnak sok jót az ellenzéknek, még akkor sem, ha összefognak és egy jelöltet indítanak. A Nézőpont Intézet legfrissebb adataiból ugyanis kiderül, hogy jelenleg a budapestiek 45 százaléka választaná újra Tarlós Istvánt, s ebben már ellenzéki szavazók is jócskán benne vannak. Nekik is fontos, hogy ne változzon az, ami már bevált és jól működik. Az LMP és a Jobbik nélküli egy közös baloldali, eddig meg nem nevezett jelölt pedig 30 százalékot szerezne. A Jobbik jelöltje 6, az LMP-é pedig 8 százalékot kapna.

Szó van ellenzéki oldalon előválasztás megszervezéséről is, ám Puzsér Róbert – aki szintén úgy fest, komolyan gondolja a főpolgármester-jelöltséget – ezt ezerrel támadja és kijelentette, hogy semmiképpen nem vesz rajta részt. Neki az a nagyon demokratikus véleménye, hogy a választópolgárok igazodjanak hozzá, ne ő a választókhoz. Gondolom, Magyar Bálint is csettintett, amikor ezt meghallotta, hiszen ennél liberálisabb, az embereket ennél jobban semmibe vevő gondolatot ő sem tudott volna kiizzadni magából. Igaz, ez a legegyenesebb út a bukáshoz!

Elkezdődött tehát a kampány, aminek ezúttal is komoly értéke Orbán Viktor bölcsessége, előrelátása. Aki Donald Trump sikerét egyedüliként a világon előre meg merte jövendölni, az Tarlós István esetében pláne nem fog tévedni.  

Horváth K. József - ]]>https://leander.blogstar.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (655) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (4934) Egészség (50) Életmód (1) Politika (1571) Szépségápolás (15) Heti lámpás (245) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Belföld (5) Mozaik (83) Kultúra (6) Autómánia (61) Nagyvilág (1452) Tereb (140) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (492) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Jobbegyenes (1905) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>