Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Lelepleződött a nagy baloldali színművészetis kamu

Lelepleződött a nagy baloldali színművészetis kamu

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Hát igen…Mindenki a tiszta kezekről beszél baloldalon...

Színlelés, színlelés…Színművészet… „Mást beszél Bodóné, mikor a bor árát kérik” - „úgy szinlé mintha nem is hallaná, mit kér a korcsmáros, és másra fordítá a beszédet.” (Magyar közmondás)

Tüntetést tartottak a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői, hallgatói, amelyen az egyetem modellváltása ellen tiltakoztak. A hallgatók egy része bevonult az Egyetem épületébe és szimbolikusan elfoglalta azt. Végre, végre! – sikoltozik Magyarország politikai ellenzéke: végre itt a forradalom! Vagy mégsem? A hallgatók pontokba foglalt követelései között ugyanis az áll, hogy a pártpolilitikától távol kívánnak maradni. Ám mindent visszacsinálnának.

Hát igen…Mindenki a tiszta kezekről beszél baloldalon, s teli torokból korrupcióval, lopással vádolja a hatalmon lévő Fidesz-KDNP kormányt, de amikor a konkrétumokra kerülne sor, kiderül, hogy éppen fordítva áll a dolog: ahol a szoc-lib gazdálkodik, érdekes módon eltűnik a pénz. Hol egy Hagyó, hol egy Simon, hol egy Zuschlag… De a furfangosabb mód, amikor 41 tanácsadó vagy egy világjáró rektor törvényesen markolja fel a pénzt, s akinek ez nem tetszik, azt rögvest diktatúrával, hatalommal való visszaéléssel lehet vádolni. Így lesz a simlisekből áldozat, s a rendet, átlátható korrektséget igénylő államból zsarnoki gépezet. Mert miről is van szó itt is, mint máshol, pl. a Corvinus Egyetemen?

1. „Az Állami Számvevőszék 2014-ben és 2015-ben elvégezte mind a 28 állami és két egyházi fenntartású felsőoktatási intézmény átfogó ellenőrzését. Az ÁSZ az ellenőrzések során súlyos gazdálkodási szabálytalanságokat tárt fel, és javaslataival hozzájárult az ágazat működését szabályozó törvények megújításához, az intézmények pénzügyi- és vagyongazdálkodására vonatkozó előírások megerősítéséhez, valamint a gazdálkodás irányításának átalakításához.”

2. 2018-ban „Az Állami Számvevőszék befejezte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem utóellenőrzését, mellyel lezárult a felsőoktatási intézményrendszer utóellenőrzése. Az ÁSZ megállapította, hogy az egyetemek kancellárjai az intézkedési tervekben vállalt feladatok többségét részben hajtották végre vagy nem hajtották végre, így az ÁSZ által korábban azonosított hiányosságok, szabálytalanságok meghatározó része továbbra is fennáll.

Az egyetemek irányítási rendszere továbbra sem támogatta a közpénzek szabályszerű és ellenőrizhető felhasználását, így a kancellárok nem biztosították az egyetemek elszámoltathatóságát.” (egyetemek utóellenőrzése: színház- és filmművészeti egyetem]]> www.asz.hu]]> › files › sajto_osszefoglalok › 18045_sajto) 3. Így alakult az a helyzet, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen csak a 2017-es költségvetési beszámoló szerint az alaptevékenység költségvetési egyenlege -697 915 594 Ft volt.

(Éves költségvetési beszámoló SZÍNHÁZ- ÉS FILMMŰVÉSZETI EGYETEM 2018.05.02 12:24 17/A Tájékoztató adatok) Vagyis csekély agyműködéssel is könnyen elképzelhető, hogy az évről évre halmozódó hiány összességében mekkora terhet jelent az államnak, illetve valójában az adófizetőknek! Mi következik a fentiekből? Először az, hogy a művészet szent nevében eufórikus lebegésben tüntetőket mindezek a tények valószínűleg csöppet sem fogják zavarni – el sem jut hozzájuk. Másodszor az, hogy ezért alighanem egy másik színházi- és filmművészeti felsőoktatási intézményt kellene létesíteni, ahol nem herdálják el mások pénzét!

K. Patakfalvy Katalin

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Sport (729) Mozaik (83) Mozi világ (440) Politika (1582) Belföld (11) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7719) Jobbegyenes (2825) Életmód (1) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (713) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Történelem (18) Nézőpont (1) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>