Ma 2021 október 18. Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.
a5c1edea6ef65aa816dd684b75015511.jpg

Fricz Tamás - Heller Ágnes, Bauer, Bajnai, Bokros Lajos: ezt fejezzék be!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A fent nevezett hölgy és az urak az elmúlt hetekben úton-útfélen arról nyilatkoznak, hogy a jövő évi magyar parlamenti választások szinte biztosan nem lesznek tiszták.

Tudniuk kell – bizonyára tudják is –, hogy az ilyen típusú véleményükkel Magyarországot, saját hazájukat előre, prejudikáltan lekazahsztánozzák, lefehéroroszországozzák, leüzbegisztánozzák. Ez végtelenül nemzetietlen és antidemokrata magatartás.

]]>Heller Ágnes]]> és ]]>Bauer Tamás]]>]]>Paul Lendvaival kiegészülve]]> – egy áprilisi bécsi vitaesten beszéltek arról, hogy problémás a jelenlegi választási törvény. Heller szerint a külföldről postai úton leadott szavazás csalásra ad lehetőséget, ezért nemzetközi megfigyelőket kell küldeni Magyarországra. Még véletlenül sem venné figyelembe Heller, hogy a postai úton történő szavazás lehetősége számos nyugat-európai országban adott, többek között éppen Ausztriában is! Vagy Magyarországról egy magyar filozófus hölgynek feltétlenül azt kell feltételeznie – s ezzel lejáratni saját országát a szomszédos Ausztriában –, hogy itt, nálunk autokraták, diktátorok és nácik uralkodnak? Hihetetlen!

 

Bauer pedig egészen odáig jutott el eme beszélgetésben Bécsben, hogy „Magyarországon a jelen körülmények között biztosan nem lennének szabad és tisztességes választások”. Tehát itt csak a baloldal tart szabad és tisztességes választásokat, a jobboldal pedig fasiszta, autokrata, pápista és trappista? Tényleg, jól emlékszünk: a 2002-es választások során a baloldal teljességgel „tisztességes” módon verte meg a Fideszt – óriási meglepetésre, tegyük hozzá –, s „valóban” nem is hallottunk láncszavazásról, mobiltelefonos riasztásokról, lefizetésekről, alternatív számítógépes rendszerekről, buszokkal a választókörbe szállításokról stb., stb. S „valóban”, miután a rengeteg bejelentett választási csalás és csalásgyanú miatt a radikális jobboldal tüntetéseken követelte a szavazatok újraszámlálását, a „tiszta lelkiismeretű” Medgyessy-kormány nagy sebbel-lobbal gyorsan bedarálta a leadott szavazatokat. Bizonyára azért, mert a választások teljesen tiszták voltak, s nem volt mit eltakargatniuk. Ugyebár?

Bajnai Gordon pedig – aki arról ismerszik meg, hogy ]]>Viviane Reding asszony még nem is hallott róla soha]]> (Ó, Istenem, azok a mennyezetek!) – még áprilisban az ATV-ben arról papolt, hogy elképzelhető, a kormányzati többség választási csalásra készül. Csak úgy, egyszerűen, mint Nazarbajev kazah, Karimov üzbég, Lukasenko fehérorosz elnökök a saját országukban. Így akarna ön kiegyezést az ön országában, Bajnai úr? Ez a helyes hozzáállás a nemzeti kiegyezéshez, hogy választási csalással vádolom meg előre, minden bizonyíték nélkül az Orbán-kormányt, mint valami ósdi ázsiai plutokráciát? Hihetetlen!

S végül ]]>Bokros Lajos]]> – aki meg arról ismerszik fel, hogy úgy beszél az Európai Parlamentben hazájáról, mintha amerikaiként beszélne Kubáról vagy fordítva – ]]>pártja alapítása kapcsán arról mantrázott]]>, hogy választási megfigyelőkre van szükség, mert az Orbán-kormány rosszhiszeműen cselekszik, s ebben benne van a választási csalás esélye is. Mi az, hogy rosszhiszeműen cselekszik az Orbán-kormány? És ha valaki erre azt mondja, hogy ön meg szinte minden felszólalásakor már-már hazaárulóként viselkedik az EP-ben? Vajon melyikben van több igazság, s egyáltalán mi szükség erre az elképesztő prejudikációra a választási csalással kapcsolatban? Hihetetlen!

És jé, most valamit észrevettem: Bajnai és a többiek nyilatkozata feltűnően hasonlít ]]>a magyarimádó Kim Lane Scheppele jogászprofesszor asszony]]> korábbi mondásához, mely szerint az EBESZ-nek átfogó módon kellene vizsgálnia a 2014-es magyar választásokat, mert itt minden szörnyűség elképzelhető.

Sőt, jé, még azt is észrevettem: szeretett ]]>Viviane Reding asszony állítólag azt mondta a Bilderberg-csoport évi rendes ülésén]]> – ez még nincs megerősítve –, hogy minden erővel törekedni fog a jövő évi magyar parlamenti választások legitimitásának gyöngítésére választási csalások „bizonyításával”, s ebben magyar szervezetekkel működik együtt, személyesen pedig többek között a „rendkívül tehetséges” vállalkozó, ám egyben apukája nélkül aligha elindulni és meggazdagodni tudó Bajnai Gordonnal.

Hát igen. Az egyik oldalon Heller, Bajnai, Bauer, Bokros részéről elképesztően előítéletes, nemzetietlen és antidemokrata handabandázások – amelyek persze nagyon sokat ártanak az országnak –, a másik oldalon néhány egybecsengő szándék és nyilatkozat Washingtontól Brüsszelen át Budapestig.

Ki van ez találva, gyerekek, ne is titkoljátok. („Egy brancs maguk, ne is tagadja!” – mondta a börtönőr a bitó alól szabaduló Pelikán elvtársnak.)

De ez kegyetlen játék, ne is titkoljuk.

Fricz Tamás - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Tereb (138) Mozi világ (440) Heti lámpás (255) Életmód (1) Történelem (14) Belföld (6) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (662) Mozaik (83) Egészség (50) Politika (1578) Jobbegyenes (2131) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Nagyvilág (1463) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (5642) Szépségápolás (15) Sport (729) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (506)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>