Ma 2021 május 15. Zsófia, Szonja napja van. Holnap Mózes, Botond napja lesz.
Korrupciós botrány Brüsszelben!

Korrupciós botrány Brüsszelben!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

4 millió euró jelent meg Stella Kyriakides számláján

Új videóval jelentkezett a Feketén-fehéren blog. Ómolnár Miklós, a Mediawork bulvár- és magazinüzletágának igazgatója ezúttal 4 millió euró vesztegetési pénznek eredt a nyomába.

Az Európai Unió történetének egyik legnagyobb korrupciós botránya van kibontakozóban, mivel kellemetlen a történet, az európai média nagy része, a magát függetlennek mondó sajtó, szokása szerint nem lát, nem hall, nem beszél – ]]>írja]]> a borsonline.hu

Az elkésett, elrontott európai uniós vakcinaszerződéseket aláíró egészségügyi biztos, Stella Kyriakides vállalhatatlan korrupciós botrányba keveredett. Sokan máris biztosra veszik, hogy a vakcinagyártók vesztegették meg.

Váratlanul több, mint 1 milliárd forint, pontosan 4 millió euró jelent meg az uniós egészségügyi biztos-asszony férjével közös számláján. A ciprusi sajtó máris – szó szerinti idézet – passzív vesztegetésről beszél.

A pénz az állami tulajdonban lévő Ciprusi Szövetkezeti Bank révén landolt a biztosasszony családi számláján és a botrányt elkerülendő, megpróbálták valamiféle hitelnek, kölcsönnek álcázni.

Nagyon kilóg a lóláb, ugyanis az Európai Unió egészségügyi biztosának semmiféle fedezete nincs egy ekkora kölcsön felvételéhez. Ahogy egy ciprusi számvevőszéki jelentés máris megfogalmazta: Stella Kyriakides sem a fizetéséből, sem más forrásokból nem lesz képes visszafizetni ezt a hatalmas összeget, vagyis egyértelműen kamu hitelről van szó, a korrupció álcázásáról.

tella Kyriakides miután lebukott, minden lehetséges módon mentegetőzni próbál. Megpróbálja elhitetni, hogy ennek a nyilvánvalóan korrupciós pénznek nincs semmi köze az uniós vakcinaszerződésekhez. Próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy a vesztegetési pénzt minden jel szerint az oltóanyag gyártó cégek dobták össze, a nekik kedvező feltételekkel megkötött, a késlekedő, akadozó szállítást lehetővé tevő szerződésekért. Eközben a legóvatosabban fogalmazó ciprusi lapok folyamatosan

passzív vesztegetésről írnak.

Az uniós egészségügyi biztos és családja egyébként nem először keveredik egészségüggyel kapcsolatos korrupciós botrányba. Évekkel korábban ők voltak azok, akik egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén, aztán, ahogy az lenni szokott az egekbe srófolták a kezelések árát.

A rákbetegeken gazdagodó család neve szitokszó lett az országban. Amikor már tűrhetetlenné vált a helyzet a ciprusi parlament elé került az ügy. Minden képviselő a rákkezelések államosítása, a kezelés árának csökkentésére szavazott, kivéve egyetlen egy képviselőt. Ő ma az Európai Unió egészségügyi biztosa, a már mindenki által bírált vakcinaszerződések aláírója…

Akinek most arról kellene számot adnia hogyan került a számlájára 4 millió euró.

Brüsszel egyelőre hallgat, Lehet, hogy ez most egy nagy vihar előtti csend?

Ómolnár Miklós korábban a brüsszeli vakcinabeszerzésekről is lerántotta a leplet, többek között kiderült az is, hogy fontos részleteket takartak ki az EU-s vakcinaszerződéseken.

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5294) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1454) Gazdaság (657) Tereb (138) Életmód (1) Heti lámpás (255) Belföld (6) Jobbegyenes (2026) Irodalmi kávéház (504) Mozi világ (440) Mozaik (83) Politika (1578) Tv fotel (65) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>