Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
891ca0578088e11fd327595f1b08e406.jpg

Fricz Tamás: Gyűlölködő hangnem a Foreign Affairsben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egészen elképesztő kirohanást intézett Orbán Viktor miniszterelnök ellen az Egyesült Államok vezető külpolitikai folyóiratában, a Foreign Affairs szeptember 20-ai számában Kelemen R. Dániel, a New Jersey-i Rutgers Egyetem oktatója, {...}

{...} olyan hangvételben és olyan szenvedélyes elfogultsággal, amelyet egyetlen, magára valamit adó tudományos folyóirat sem vállalhatna.

Az előző írásomban Soros György európai migrációval kapcsolatos céljaival és tevékenységével foglalkoztam (Soros György felszámolná a nemzetállamokat, Magyar Idők, november 6.), s megállapítottam, hogy a globális hatalmi elit részeként felvállalt egyfajta megmondóember szerepet: Európát évi egymillió, többségében muszlim bevándorlóval egyfajta Eurábiává, azaz vegyes kultúrájú, hibrid kontinenssé változtatná – a nemzetállamok felszámolásával egyetemben.
Ezen túl azonban érdemes még egy összefüggésre rámutatni.

Az Egyesült Államok vezető külpolitikai folyóiratában, a Foreign Affairs szeptember 20-ai számában Kelemen R. Dániel, a New Jersey-i Rutgers Egyetem oktatója Az európai magyar probléma: Orbán Viktor csúfot űz az Európai Unióból címmel jelentetett meg írást. A cikk elképesztő kirohanás Orbán Viktor ellen, olyan hangvételben és olyan szenvedélyes elfogultsággal, amelyet egyetlen, magára valamit adó tudományos folyóirat sem vállalhatna, s főleg nem jelentethetne meg. Ám ez mégis megtörtént, és ez nem lehet véletlen.

Érdemes néhány mondatot idézni a tanulmányból. Már a felütés sem akármilyen: „Ahogy egyetlen rohadt alma tönkretehet egy egész kosárnyit, egyetlen érzéketlen kényúr is tönkretehet egy politikai szövetséget. Ahogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök megszilárdította hatalmát és egyre nagyobb mértékben önkényúri rezsimet épített ki, úgy kezdett fittyet hányni az Európai Unióra – és mindent megúszott.”

Kelemen R. Dániel – mint, gondolom, igaz hazafi – meglepő türelmetlenséget mutat fel: hogyhogy még mindig nem „csaptak le” a magyar miniszterelnökre a „megfelelő erők”? Hogyhogy még mindig nem buktatták meg a magyar kormányfőt, aki nem átall országa, a nemzet szuverenitása mellett kiállni, sőt még más országokat is erre buzdít egész Európában? Hogyhogy még nem jött egy Papalekas vagy egy Monti, a nemzetközi pénzügyi központok emberei, s nem vették még át a hatalmat Magyarországon? Hát mi ez? Szabotázs!

A nem túl visszafogott mondatokat hosszadalmas fejtegetés követi Orbán Viktor káros és elutasítandó migránspolitikájáról. Ebből megtudhatjuk, hogy az európai civilizációt jelentő veszélyt nem a beözönlő migránsok százezrei jelentik, hanem maga Orbán Viktor, aki idegengyűlöletével és a menekültekkel szembeni „ellenséges hozzáállásával” az emberi jogokat gúnyolja ki. Megtudhatjuk azt is, hogy Orbán az Európai Unió jogrendjével szemben lép fel, valamint „blokkolja” az EU bevándorlás- és menekültügyi rendszerének a szükséges reformját (ami bizonyára azt jelenti a szerző szerint, hogy a migránsok még szabadabb és korlátlanabb beözönlése valósulhatna meg).

Mindezek után Kelemen R. Dániel kiadja a jelszót: meg kell állítani a rothadást! – amit persze az Orbán-rendszer okoz Európában. (Egészen érdekes, ahogyan egy amerikai, mellesleg magyar származású egyetemi oktató megfogalmazza az uniónak a követendő feladatokat.) Kijelenti: Európának végre észre kellene vennie az Orbán-rendszer által a „demokratikus” EU-ra jelentett veszélyt. Követeli: az uniónak minden lehetséges jogi eszközt be kell vetnie az Orbán-kormánnyal szemben, s mivel eddig a hagyományos kötelességszegési eljárások nem jártak eredménnyel, ezért a rendszerszintű kötelességszegési eljárást kell alkalmazni – ami elvezethet egészen Magyarország szavazati jogának felfüggesztéséhez, s talán még az EU-ból való kizárásához is.

„Jó amerikai” lévén azonban a nagyágyúról, a pénzről sem feledkezik el. Kifejti, hogy Orbánnak „feláll a hátán a szőr” a Brüsszelből érkező kritikáktól, ám örömmel veszi, ha pénzt kap onnan. Világossá teszi: Orbán rendszere az EU-támogatásoktól függ, hiszen a közösségi beruházások 95 százaléka az EU társfinanszírozásával valósul meg, tehát az a „paradoxon”, hogy az EU azt a rezsimet finanszírozza, amelyik állandó kritikával illeti tevékenységét. Vagyis: vonjuk meg a pénzt Magyarországtól! Ám még ez sem elég az ellenséggel szemben. Orbán annyira veszélyes, hogy még a jogi és pénzügyi támadás sem elegendő. Mi kell még? A politikai támadás! A tárgyilagos és mélyen visszafogott, tudományos hűvösségű elemzés így fejeződik be: „Ha az európai országok vezetői meg akarják akadályozni, hogy Orbán ellenszegüljön és széttöredezetté tegye az EU-t, akkor közvetlen politikai nyomást is kell helyezniük rezsimjére. Európa összes vezetőjének közösen kellene kiállnia és elítélnie Orbán retorikáját és politikáját. Ha elmulasztják ezt, akkor a rothadás csak terjedni fog.”

Világos beszéd, bár azt hiszem, a hazája iránt láthatóan elkötelezett, lánglelkű szerző egy kicsit túllépett az egyetemi oktatói szerepen, s itt valami másfajta szerepet vállalt fel. De milyet is? Nos, erre a választ három tényező összefüggése adja meg.
A Foreign Affairs folyóirat kiadója a Council on Foreign Relations (CFR, vagyis Külkapcsolatok Tanácsa), amely szervezet köztudomásúan a globális gazdasági világelit egyik meghatározó háttérintézménye. A Külkapcsolatok Tanácsa 1921-ben jött létre, alapításában és működtetésében a világ legerősebb pénzügyi dinasztiái vesznek részt, mint a Morgan, Rockefeller, Kuhn, Loeb, Harriman, Warburg, Schiff és a többiek. A CFR emlőin nevelkedett fel néhány amerikai elnök és vezető politikus, mint Dwight Eisenhower, John Dulles, Robert McNamara, Richard Nixon, és a legendás Henry Kissinger is ott kezdte a pályafutását a csillagok felé. A CFR-hez tartoznak a Wall Street-i szuper pénzügyi elit tagjai, illetve a meghatározó sajtó- és médiabirodalmak is. A CFR nem is titkolt célja egyfajta világkormányzás létrehozása.

És ennek az intézménynek még egy tagja van: Soros György, aki több éven keresztül a Külkapcsolatok Tanácsa egyik igazgatója volt, s ő kezdeményezte 2007-ben a Külkapcsolatok Európai Tanácsának létrehozását… Azt hiszem, erősíteni kell a magyar miniszterelnök társadalmi, állampolgári támogatását, mert egyes globalista személyek és szervezetek rettentő haragra gyúltak ellene és a világhatalom akaratának ellenálló Magyarországgal szemben.

Fricz Tamás

A szerző politológus

]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (34) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (281) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Irodalmi kávéház (531) Mozaik (83) Vetítő (30) Mondom a magamét (7244) Politika (1581) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Gazdaság (693) Jobbegyenes (2721) Kultúra (6) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Belföld (10) Egészség (50) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Történelem (16)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>