Ma 2021 október 20. Vendel napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
ea5f305bb5d744395bf65266ef22e94c.jpg

Fricz Tamás: Az Origo.hu több mint érdekes üzenetküldése

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez az írásom korántsem a reklám helye kíván lenni, hanem egy közéleti kátrányt szeretne megmutatni egy héttel az európai parlamenti választás előtt.

Két héttel ez előtt, május 4-én 18.46-kor a következő sms-hírt kaptam az Origótól: „Női kézilabda-Bajnokok Ligája, döntő: Győri Audi ETO – Buducnost Podgorica 27-21. A Győr megvédte címét, a meccs utolsó gólját Knezevic dobta.” (Kiemelés tőlem.) Ez a látszólag egyszerű sms-küldemény korántsem egyszerű, hanem oltári botrány.

Miért is? A kézilabda iránt közömbös olvasóknak meg kell magyaráznom a hátteret.

A kézilabda Európában egyre népszerűbb, itt is rendeznek Bajnokok Ligáját, akárcsak a futballban, férfiaknál és nőknél egyaránt. Szerencsére egyre jobban és színvonalasabban játsszuk ezt a játékot mi, magyarok, mind a két nem esetében. Olyannyira, hogy a győri Audi ETO csapata – Görbicz Anitával, Heidi Lökével, Katrine Lundéval, Kovacsics Anikóval, Eduarda Amorimmal, Katarina Bulatoviccsal és a többiekkel – tavaly megnyerte a BL-t (képzeljük el ugyanezt a fociban!), s ami még szebb, ez évben ]]>megvédte a címét.]]>

Ebben az évben először – akárcsak a férfiaknál – final fourt írtak ki, ez egy négyes döntő két nap alatt. A rendezési jogot először mi kaphattuk meg. A Papp László Sportarénában zajlott a négyes döntő, óriási hangulatban, kiváló, európai színvonalú rendezés mellett. Mindezt személyesen is tanúsíthatom, hiszen kint voltam az eseményen.

A Győr méltó ellenfele a döntőben a montenegrói Buducnost Podgorica volt; alighanem valóban Európa két legjobb női csapata csapott össze, s a Győr szinte tökéletes játékkal verte meg riválisát. Felemelő siker volt!

S ekkor kaptam a fent idézett mobilos üzenetet az Origo hírszolgálatától. Nem akartam hinni a szememnek: Isten nagy játszóterén léteznek ekkora nagy – hmmm – „érdekes” emberek?

Az előzmény a következő: a Győr a négyes döntőbe kerülésért a csoportmérkőzéseken oda-vissza alapon már kétszer megmérkőzött a Buducnosttal. Itthon is, idegenben is döntetlen született. A második, idegenbeli mérkőzés utolsó másodperceiben a Podgorica egyik meghatározó játékosa, Milena Knezevic teljesen tudatosan, alattomos módon lefejelte a világklasszis Görbicz Anitát. A bírók először nem is vették észre, de a zsűri látta mindezt, s végül azonnal véglegesen kiállították a montenegróit.

Knezevic cselekedete szándékos volt és brutális, ezt senki nem vitatta. Ilyenkor a szokásos gyakorlat szerint az európai szövetség eltiltja a magáról ilyen mértékben megfeledkezett játékost, méghozzá szinte mindig több hónapra vagy akár tovább is. Hogyan döntött azonban a nemzetközi szövetség fegyelmi bizottsága? Képzeljék: csak két meccsre tiltotta el a játékost, s így megadta a lehetőséget a Podgoricának, hogy éppen a BL-döntőre újra játszhasson a súlyos vétséget elkövetett Knezevic. A döntés érthetetlen volt, de most nem is ez a fontos.

Ezek után a döntőn valóban pályára lépett Knezevic, s ugye kitalálják, a magyar közönség, ha labdához ért, máris óriási erővel pfujolt. Így teszi ezt minden rendes szurkolótábor, az ilyen brutális sportszerűtlenség ezt érdemli, nem is lehet kétséges.

Milena Knezevic végig a pályán volt, görcsösen játszott. A Győr fölényesen győzött, az utolsó percekben már kiengedett, s a legvégén, gyakorlatilag véletlenszerűen Knezevic még talált egy gólt, aminek semmi jelentősége sem volt, s ezzel alakult ki a 27:21-es végeredmény.

S akkor az Origo.hu úgy gondolja, hogy ezt kell írnia a csodálatos magyar siker után: „A Győr megvédte a címét, a meccs utolsó gólját Knezevic dobta.” Ez elképesztő. És egyáltalán, Puzsér Róbert stílusában, mi ez a suttyóság, Origo?

A meccs utolsó gólját Knezevic dobta…

Jelentem önöknek: a négyes torna gólkirálya Görbicz, a döntő legjobb játékosa Lunde lett. Kiegészítő információnak esetleg ez nem lett volna jobb a Knezevic-féle tök érdektelen információ helyett?

Értik már? Ha most valaki azt mondaná vagy gondolná, ugyan, ez jelentéktelen, sajnálattal közlöm: ez nem az. Ebben, mint cseppben a tenger, benne van egy, a baloldal iránt elkötelezett hírportál eszeveszett cinizmusa és nem is tudom, mije. Ki nem mondom – amire most sokan gondolnak –, hogy magyarellenessége, mert ez szerintem nem üti meg még a magyarellenesség szintjét sem, ez egyszerűen egy eltorzult szándékú, nagyon rosszízű cinizmus.

Ízlelgessék kicsit: a meccs utolsó gólját Knezevic dobta…

Nesze nektek, magyarok! Ne örüljetek már olyan nagyon, akkor sem, ha végre valami pompásan sikerül!

A meccs utolsó gólját Knezevic dobta…

Ha a magyar bal-balliberális oldal olyan, mint az Origo és üzenete, akkor csak keresni tudom, hol van a baloldalon Európa.

Fricz Tamás - mno.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5644) Tv fotel (65) Autómánia (61) Történelem (14) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Életmód (1) Sport (729) Jobbegyenes (2132) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Tereb (138) Irodalmi kávéház (506) Heti lámpás (255) Mozaik (83) Politika (1578) Mozi világ (440) Nagyvilág (1463) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (662)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>