Ma 2022 október 07. Amália napja van. Holnap Koppány napja lesz.
48dd3ccaf240cecf00b333857aabda9d.jpg

Frei Tamás: A kínai kapcsolat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Éljen soká a Kínai Kommunista Párt! – pár héttel ezelőtt kínai írásjelekkel ezt a feliratot vésték fel egy ősi burgundiai kastély kőkapujára. Nem kell meglepődni!

A kastélytulajdonos báró, Jean-Christopher von Pfetten kínai kapcsolatai ugyanis egészen az 1920-as évekig nyúlnak vissza, amikor az édesapja a burgundiai családi birtokon véletlenszerűen munkát adott a későbbi kínai kommunista vezérnek, az akkor épp Franciaországban tanuló Teng Hsziao-pingnek.

Aki ezt sosem felejtette el. Úgyhogy amikor a vezetésével a 70-es évek végén Kína megnyitotta kapuit a nyugati világ előtt, akkor a kínai kommunisták a francia bárót az elsők között ölelték keblükre.

Jean-Christopher von Pfetten azóta ebből milliár­dos lett, sőt, a vagyon mellé még a pekingi parlament felsőházi tagságát is meg­kapta. Egy francia báró a kínai kommunisták között. Gondolták volna? De ha ez még nem lenne elég pikáns, akkor íme a folytatás.

A lelkesítő felirat alatt pár héttel ezelőtt nemcsak a kínai pártvezérek páncélozott limuzinja gördült át, hanem a Vatikán legfelső vezetésének is az egyik Rolls Royce-a. A kocsiban nem más ült, mint monsignore Tarcisio Bertone, a Vatikán tulajdonképpeni miniszterelnöke. 

Kína és a Vatikán. Két hatalom, amelyekről azt gondolnánk, hogy nem csak földrajzi értelemben választják el őket kontinensek egymástól. Hosszú évtizedek tapogatózása és óvatos kapcsolatkeresése után most mégis egymásra talál­tak
a burgundiai kastély terméskő falai között.

Bennfentesek azt sejtik, hogy Kína – cserébe azért, hogy a Vatikán esetleg megszakítaná a diplomáciai kapcsolatokat Tajvannal, a kommunista Kína ősellenségével – hagyná, hogy az 5 millió kínai katolikus élére a pápa a saját püspökeit nevezhesse ki.

Ezen felül a pápai állam fél évszázadnyi moratórium után diplomáciai kapcsolatokat létesítene a kommunista Kínával, és így a Vatikán végre hozzáférhetne a kínai pénzekhez.
Mit számít ilyenkor az egyharmad magyaror­szág­nyi Tajvan sorsa? Mit számít egy ősi francia bárói család renoméja? Mit számítanak a Vatikán elvei! Nem számít itt semmi… csak a pénz és a befolyás!

Frei Tamás - metropol.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (667) Jobbegyenes (2436) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Sport (729) Történelem (15) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6356) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Heti lámpás (260) Nagyvilág (1465) Belföld (8) Tereb (142) Mozaik (83) Életmód (1) Politika (1581) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (514) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>