Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Frankhon már nem a fejlett Nyugat

Frankhon már nem a fejlett Nyugat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Így nagyon nehéz a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés.

Hazánkban sokakban él még a mai napig is az a téves meggyőződés, hogy a „fejlett Nyugaton” az élet minden területén minden szebb, jobb, értékesebb annál, mint ami adott esetben Magyarországon van.

Most éppen a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védekezés kapcsán Franciaországból érkeztek olyan hírek, amelyek ennek épp az ellenkezőjét támasztják alá.

Miközben a magyarországi ellenzék nagy előszeretettel bírálja – mit bírálja, szidja – a magyar egészségügyet, addig mostanra kiderült, hogy Frankhonban az egészségügyi dolgozóknak (mentősöknek) sokszor 2009-ben (!) ]]>lejárt szavatosságú védőfelszereléseket]]> kell viselniük, és – most kapaszkodjanak meg – nem valamelyik esetleg kevésbé fejlett régió egészségügyi intézményeiben, hanem a fővárosban, Párizsban.

Abban a Párizsban, ahol van olyan egészségügyi dolgozó, akinek havonta mintegy 1400 eurós fizetéssel kell beérnie, miközben a franciáknál 1200 euró körül van a minimálbér. Csak összehasonlításképpen: Párizsban egy 25 m²-es pici garzonlakás havi bérleti díja is 700-800 euró körül mozog.

A francia köztévé híradásából az is kiderül: nem sok hiányzik ahhoz, hogy alapvető gyógyszerek, mint a fájdalomcsillapító és a gyulladáscsökkentő, hiánycikké váljanak, miközben az egészségügyben rendszeresített védőmaszkok száma 2012 óta drámai mértékben csökkent. Az egyik, ezen védőfelszerelések gyártására szakosodott amerikai cég ki is vonult az országból, nem lévén igény a munkájukra. Legalábbis a balliberálisok irányította francia kormányzat részéről.

Ilyen körülmények között kell tehát helytállniuk a párizsi nővéreknek, asszisztenseknek és kell ellátniuk az egyre nagyobb számban a kórházakba érkező fertőzötteket.

Nem kell hozzá perfekt francia nyelvtudás – néha egy fordítóprogram használata is elég lehet –, hogy mindenki számára világossá váljék, a közösségi oldalakon kommentelő francia egészségügyi és szociális területen dolgozóknak milyen véleményük van a balliberális kormányzásról.

Csak remélni tudjuk, hogy náluk nem lesznek olyan, az apokalipszishoz hasonló állapotok, melyeket Olaszország egyes kórházaiban lehet látni.

És ha ez még nem lenne elég, az ottani közmédia arról is ]]>tudósított]]>, hogy Franciaország mintegy 500 körzetében szinte nincs is térerő, a mobilhálózat rendkívül elavult, akadnak olyan területek, ahol szinte nincs értékelhető internethozzáférés. El lehet képzelni, hogy a koronavírus-járvány miatt ott is a négy fal közé szoruló diákok számára mennyi ideig tart a tanulmányaikhoz szükséges tananyagok oldalainak betöltése, letöltése.

Budapesten dolgozó idegenvezetőktől származó információ, hogy a hazánkba látogató francia turisták számára azonnal szembetűnő az itt tapasztalható tisztaság és a mobilhálózat fejlettsége.

Úgyhogy ezentúl mindenkit arra kérünk: kezelje kellő mértéktartással ezt a fejlett Nyugat vs. elmaradott Kelet nevezetű valótlanságot.

Juhász Attila - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Életmód (1) Mozi világ (440) Egészség (50) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (713) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Politika (1582) Jobbegyenes (2825) Nézőpont (1) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Vetítő (30) Mondom a magamét (7719) Belföld (11) Autómánia (61) Történelem (18) Mozaik (83) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>