Ma 2022 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
Franka leosztott pár pofont Gyurcsányéknak.

Franka leosztott pár pofont Gyurcsányéknak.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az a DK-s fekete folt.

Csak a hamisság és a csalás fél a vizsgálattól. Az igazság mindenkor szívesen fogadja. A DK szíves fogadtatás helyett, mégis torkaszakadtából kiabálja az ÁSZ vizsgálat zárultával: „Ég a ház! Segítség!”

Égett is, úgy másfél esztendeje, amikor valamiért és valahogyan kigyulladt a Gyurcsány-párt Teréz körúti irodája. A makulátlan üzletember, egyben pártelnök, most azzal érvel, hogy a hiányzó pénzügyi iratanyagok, az elektronikus adathordozók, illetve nyilvántartások megsemmisültek.

Ráadásul egytől-egyig, mert a tűz nem válogat. Elégett a DK-s múlt! És, ami így, vagy úgy, de már nincs, azt miért nem képes empátiával, megértéssel és jóindulattal kezelni az ÁSZ, vagyis: „Miért tett olyan megállapítást, mely szerint a párt gazdálkodásának törvényessége nem volt biztosított, és a kimutatásai nem mutattak valós képet a DK bevételeiről és kiadásairól.”

Miért nem hiszik el, hogy az egyetlen bizonyíték az a pártiroda helyén maradt fekete folt, – Mikszáth után az a brezinai – no meg a sötét, fekete korom. Mert a Domonkos László vezette számvevőszéknél is tudják, hogy a papír, az irat, a könyv még a legmasszívabb (párt)épületet is túléli, ha nem vetik a tűzre.

A pártigazgató Sebián-Petrovszki László zavarában, először pártállaminak nevezte az ÁSZ működését, mert büntetni és nem segíteni akar, aztán a kormányt vádolta meg azzal, hogy a járvány leple alatt akarja megszüntetni a legnagyobb ellenzéki párt állami támogatását. (Mindenki magából indul ki.) A vagdalkozó párt-pénzügyér végül hisztériában tört ki – talán, mert nyilvánosan vállalt meleg házaséletében gyakorta előfordulhat az ilyesmi –, és odáig ment, hogy „a kormány, ha a járványt és a válságot nem is, de a demokrácia maradványait és az ellenzéket biztosan felszámolná, ami csak banánköztársaságokban és illiberális demokráciákban fordulhat elő.”

Vajon miért kapkod, csapkod, sőt jajveszékel a DK-vezérkar, ha tényleg nincs sem hamisság, sem pedig csalás? Ha oldalukon az igazság, akkor szívesen fogadták volna a számvevőket, hiszen törvényi előírások alapján végzik hét párt – közte a DK – 2017-2018-ra vonatkozó ellenőrzését, elsősorban a közpénzből történő gazdálkodás tekintetében, a jogállami normáknak megfelelően. Tiszta beszéd! – Horváth Bálint számvevőszéki kommunikációs vezető szájából hangzott el, válaszul Gyurcsányék támadó magyarázkodásaira. A hiányosságokat feltáró vizsgálat írásos anyagát meg is küldték a DK-nak észrevételezésre, amit Gyurcsány meg is tett. Válaszát a vizsgálatot végzők most értékelik, ezt követően néhány héten belül kerülhet majd nyilvánosság elé.

Akkor miért verik máris félre a harangot? Kiáltanak ismét reccsenve lángoló deszkapalánkot? Talán, mert nincs minden rendben azzal a 2018-as tisztítótűzzel? Nem égett el tökéletesen a múlt? A mi lelkünkben bizonyosan nem, bennünk a mai napig mély sebeket hagyott. Az egykori MSZMP-ből, aztán az MSZP-ből, részben pedig az SZDSZ-ből összeverődött mai DK-s alakulat sem tud, vagy akar törvényesen működni, akárcsak „neves” elődei? Elegendő emlékezni olyan párt-pénzügyér elvtársaikra, mint például Kiss Péter, aztán a malomipari mágnás Máté László, a salgótarjáni szupergazdag Boldvai László, a zsurki „vodkagyáros” Baja Ferenc, az SZDSZ eltűnésével eltűnt félmilliárd, vagy a több százmilliót külföldön parkoltató Simon Gábor, legújabban pedig, – idő előtti siránkozásából ítélve – a Demokratikus Koalíció.

Régi mondás szerint, a fa levelei mindig visszahullanak a gyökereihez. Újabban így, vagy úgy, de a Momentum, a Jobbik és a Párbeszéd is ennek a fának a gyökereihez hullatja a leveleit. Véletlen vagy sem, de mindhárman szintén fennakadtak a pártok törvény által kötelezően előírt párt-gazdálkodási rostáján. A DK esetében is odavezethetnek a most befejeződött vizsgálat megállapításai, hogy az állami, azaz „közpénzes” támogatását, jogszerűtlen felhasználás miatt részben, vagy egészben elveszítheti.

Ha így lesz, legfeljebb nekiroskadnak oszlopos elnöküknek, irgum-burgum bárónak, meg az ő kedvesének, megmondó Klárika széles vállának. Ezt követően pedig kényszerűen belehajolnak a milliárdos családi pénzesládába, és – akár az adócsalással vádolt Czeglédy Csabát – talpra állítják az egész pereputtyot, legalábbis anyagilag.

Mert a múlt, az éghetetlen.

Franka Tibor -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Gazdaság (667) Irodalmi kávéház (513) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Életmód (1) Autómánia (61) Történelem (15) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2384) Belföld (8) Vetítő (30) Mondom a magamét (6243) Sport (729) Tereb (141) Kultúra (6) Egészség (50) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Politika (1581) Nagyvilág (1464)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>