Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Földbe döngölnék a magyarokat

Földbe döngölnék a magyarokat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A DK nyugdíjügyben ismét műbalhét kreál.

Hergeli a magyarokat az inflációkövető nyugdíj ellen, miközben Gyurcsányék 2006-ban komplett fizetéseket vettek el a közalkalmazottaktól, a 13. havi nyugdíjat pedig egyszerűen megszüntették. A DK nem nyugdíjemelést akar tehát, hanem balhét, nem a nyugdíjasok érdekét szolgálja, mert azt a Fidesz teszi, hanem a saját hatalmi vágyaihoz próbálja eszközül felhasználni a nyugdíjasokat. Ahogy lenni szokott, a DK ezúttal is undorító.

Állításunkat Moldova György egyik mondása fényesen alátámasztja: „Ha a suttogásodra nem figyelnek oda, akkor kiabálni sem érdemes.” Pedig Moldova is balos volt, igaz távolról sem gyurcsányista. Mi több, hangsúlyozta is, hogy a most előszeretettel magát szociáldemokratának nevező Demokratikus Koalíció, élén a Böszmével, ami klasszikus baloldali pozíciót jelent: „Gyurcsány Ferenc soha nem volt baloldali politikus”. A Gyurcsány–Dobrev-duó tehát most is hazudik, pusztán azért, hogy a nyugdíjasok higgyék el nekik, hogy többszörös milliárdos létükre az egyszerű emberek oldalán állnak.

De hogy állnának éppen most ott, amikor korábban sohasem álltak. Ez a szociáldemokrata szlogen részükről, mint már annyiszor, a megtévesztés legújabb változata. Dobrevék ugyanis sportból csapják be a szavazóikat. Elég csak 2006-ra gondolni, amikor letagadták, milyen súlyos helyzetben van az ország gazdasága, aztán amikor a félrevezetett emberek szavazataival nyerek, jött a beismerés – őszödi beszéd formájában –, majd a brutális megszorítások, hogy a magyarok nem győztek kiesni a gatyájukból. Amint lehetett aztán, el is zavarták a Gyurcsány–Bajnai-tandemet.

Mindez arról jutott eszembe, hogy most a nyugdíjemelés kapcsán hergelik a választókat. Ennek apropója, hogy Vitályos Eszter Facebookján közölte, a januárig visszamenőleges nyugdíj-kiegészítést a novemberi nyugdíjjal együtt fogják megkapni az idősek és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők, összesen 2,5 millió ember. Aláhúzta, a kiegészítéssel biztosított az inflációkövető nyugdíjemelés, a mostani, megemelkedett háborús és szankciós infláció mellett is. A nyugdíj-kiegészítés mértéke 3,5 százalék, ez egy 210 ezer forintos átlagnyugdíj esetén havi 6500 forintot, éves szinten, a 13. havi nyugdíjjal együtt összesen csaknem 85 ezer forintot jelent. Konkrétan novemberben átlagosan 78 ezer forinttal kapnak többet az októberi ellátásukhoz képest a nyugdíjasok. 2024 januárjában pedig újabb nyugdíjemelés várható, amelynek mértékét a jövő évre becsült inflációnak megfelelően 6 százalékban állapították meg, majd februárban érkezik a szintén emelt összegű 13. havi nyugdíj.

Ezek a tények. S akkor jött, na nem a Tenkes kapitánya, hanem a DK, és elkezdte fikázni a dolgot. Azok után, hogy – mint mondtam – ők elvettek, és nem adtak. Miközben az általuk pofátlannak mondott Orbán adni merészel a nyugdíjasoknak rendszeresen és törvényszerűen. Ő nem hazudik nekik, hanem teljesíti az ígéretét. Különös alak, az EU-ban is ezért utálják, mert nem a birodalom, hanem a választók érdekeit védi.

Szóval ezek után jön a DK, és legfőbb kommunikációs szövetségesével elkezdi cikizni a kormányt. Az ATV ugyanis olyan riportot közölt, amelyben a megkérdezett nyugdíjasok egyenesen utálkoztak a nyugdíjemelés miatt a kormánnyal szemben, amit Gyurcsány lapja, a Nyugati Fény is átvett. Naná, hogy átvette. Ha nem ő rendelte az anyagot. Az egyik megkérdezett nyugdíjast így idézte a portál: „ezzel a háromezer forinttal semmire sem tud menni a mindennapokban, amikor egy reklámszatyornyi bevásárlás már tízezer forintba kerül.” A másik meg így: „én nagyon felháborodtam, mert megint a kisnyugdíjas az, aki kevesebbet kap. Nem mondom meg mennyi a nyugdíjam, de 4000 forint emelést kaptam. Legalább egy felső határt kellene húzni, hogy meddig adható a nyugdíjemelés.”

Szóval lehet itt kérem háborogni, műbalhét csinálni, de ha valakinek ugye, a suttogására nem figyelnek oda, akkor kiabálni sem érdemes. Mert kiabálni is lehet hazugságot.

Természetesen mindig mindenki szeretne több nyugdíjat, több fizetést kapni, és kevesebb adót fizetni. Csak a többszörös milliárdos Gyurcsány–Dobrev házaspárnak közömbös mindez. Nekik a pénz nem számít. Nekik a hatalom kell, hogy az egész országot tudják – az unió segítségével – a földbe döngölni.

Ez az igazi céljuk, csak ezt soha nem vallják be.

Ha ők kerülnének hatalomra, kipusztulna a magyar.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Politika (1582) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Belföld (11) Mozaik (83) Tv fotel (65) Történelem (18) Életmód (1) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Autómánia (61) Heti lámpás (313) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7603) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Gazdaság (709) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2804)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>