Ma 2020 június 02. Kármen, Anita napja van. Holnap Klotild napja lesz.
Ellenségkép

Ellenségkép

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
„A holland nagykövet, Gajus Scheltema egy idióta.”

Geert Wilders a holland Szabadságpárt vezetője

Történt, hogy Kr. e. 491-ben perzsa követek érkeztek Spártába és Athénba, hogy a perzsa nagykirály nevében földet és vizet követeljenk tőlük. Válaszul a spártaiak – impulzív természetűek lévén – egy szakadékba hajították a követeket, az athéniak, akik civilizáltabbak voltak, egy kútba. Láthatjuk, követnek lenni nem egyszerű dolog. Amint napjainkban sem az.

A jeles holland diplomata Gajus Scheltema, Hollandia magyarországi nagykövete interjút adott a 168 óra című kiadványnak. Ebben sikerült azt mondania, hogy Magyarország pontosan úgy épít ellenségképet, mint az mohamedán terrorszervezetek. Továbbá „marxizmussal” is vádolta kis hazánk kormányát, miután szerinte csak a marxisták látják árnyalatok nélkül a világot, meg a magyar kormány. Senki más, nyilván. Tette volt mindezt azon alkalomból, hogy éppen távozik.

Véleményem szerint kissé későn.

A nagykövet nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy a fent idézett Geert Wilders egy meglepően éleslátó férfiú. Ehhez képest a magyar kormány csak a nagykövetét hívta vissza Hollandiából. Se szakadék, se kút. Szelíd népek vagyunk.

Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.”

Üzente a nagykövet úr a Tütü bárból. (Tudják, a tütü a balettáncosnők apró tüllszoknyája, mely alól oly szexi módon lógnak ki a szőrös férfilábak a róla elnevezett bárban, melyet a diplomáciai testület holland éke szívesen látogat. Tarlós polgármester szerint legalábbis.)

Nekem különösen az első mondat tetszik. Mely szerint, a migránsok a „globalizáció vesztesei”. Sanyarú sorsukért tehát nem az előrelátást nélkülöző túlszaporodás, a nem létező munkamorál, a szorgalom hiánya és a középkori mohamedán babonákon alapuló társadalom a felelős, hanem a „globalizáció”. Nyilván a „globalizáció” szüli tele elláthatatlan gyerekekkel a harmadik világbéli kecskelegelőket, hogy azután lehessen menekülni az éhhalál elől. Ki más.

Az, hogy Scheltema – aki teljesen nyilvánvalóan, Wilders meglátásával konform módon súlyosan idióta – még egyszer, búcsúzóul szívességet kívánt tenni a Tütü-bárbéli ismerőseinek, akikkel oly sok kedves, meghitt órát töltött, egyáltalán nem meglepő. A nyugati országok egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy demokrácia- és gyerekszoba-tanfolyamokat tartanak nekünk, barbár szittyáknak. A diplomatáknak, akik itt élnek közöttünk, in partibus infidelium, különösen fontos dolga ez.

Emlékezzünk csak a nagyszerű Goodfriend barátunkra.

Sokkal érdekesebb a dolog tartalmi része, az ellenségkép „kreálása”, mely szorosan összefügg a „gyűlöletkeltéssel”. E kettő – a veretes haladó vélemény szerint – a kormány és azon belül is Orbánbasi kedvenc elfoglaltsága. Az ellenségképről és a gyűlöletkeltésről manapság annyit, vagy többet olvasunk a haladó sajtóban, mint Mészáros Lőrincről, ami nagyon nagy szó, hiszen a mi Lőrincünk a haladó sajtó primadonnája, nincsen nap nélküle. Az ellenségkép és a gyűlölet olyasmi, amit a libsi sajtó szerint kreálni kell. Méghozzá azért, mert – szerintük – az emberi természet olyan, hogy ha nem keltik benne a gyűlöletet, akkor direkt örül annak, ha az általa eltartott mohamedánok felrobbantják, elgázolják vagy megkéselik. Ilyenkor a gyűlöletre még nem kondicionált ember tapsikol örömében és azt kiáltozza: Még!Még!

Ugyan ez vonatkozik az ellenségképre is. Magától sohasem gondolná, hogy ha egy brüsszeli alkesz, vagy egy majdnem érettségizett idióta csúfakat mond róla, az az illető az ellensége. Dehogy. A legjobb barátjának véli, és naponta többször szeretné megölelni. Az ilyen ember le nem menne a sínről, szeretné keblére ölelni a gyorsvonatot. És ez nyilván ugyanígy van a mohamedánoknál is. Azoknak sem a saját babonáik sugallják, hogy utálják, kihasználják, felrobbantsák a hitetleneket, hanem a titokzatos „dzsihadisták”.

A fenti jól sikerült, diplomatikus mondatokon túl a nagykövet aggodalmát fejezte ki a „független” szervezeteket és sajtót érő támadások okán is.

Zárójel. Jó lenne tisztázni egyszer a függetlenség fogalmát. A függés nem kizárólag anyagi természetű lehet. Bár ami az anyagi természetű függést illeti a honi haladó sajtó e tekintetben sem érintetlen, hiszen egy része Sorostól (most figyeljenek a gyűlölködök!), másik része G. Lajostól függ.

A helyzet ezen túlmenően az, hogy aki gyűlöl valakit, az nem független tőle. Sőt. Egyes vélemények szerint az emberi természet olyan hogy a gyűlölet általában mélyebb és hosszan tartóbb, mint a szeretet. Már régen nem szeretik Bajnait, de még mindig gyűlölik Orbánt. Így a haladó sajtó igenis függ Orbánbasitól. Intellektuális horizontjukon ott magasodik ő, hatalmas gólemmé nagyítva, és szerencsétlen életük minden pillanatát az ő gonosz tekintete kíséri. Ők függenek csak igazán. Zárójel bezárva.

Friss hír, hogy a nagykövettől saját főnöke a külügyminiszter is elhatárolódott. Nem minden holland hülye.

]]>http://aristo.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Gazdaság (651) Tv fotel (65) Mozaik (83) Jobbegyenes (1770) Egészség (50) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Politika (1571) Szépségápolás (15) Heti lámpás (240) Kultúra (6) Mondom a magamét (4561) Irodalmi kávéház (486) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Életmód (1) Belföld (5) Vetítő (37) Autómánia (61) Nagyvilág (1450) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>