Ma 2021 március 09. Franciska, Fanni napja van. Holnap Ildikó napja lesz.
64383d8664b48ea90dbb55c3bae3595d.jpg

Félárbócon a szivárványos zászló: Ungár vesztett Kocsis ellen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Miről szól a Kocsis-Ungár-per? Arról, hogy lehet-e gátlástalanul hazudozni. Nem lehet, és a liberális politikusnak még két milliót is fizetnie kell.

Nem lehetett beférni a tárgyalóba a Fővárosi Törvényszéken, akkora volt a sajtójelenlét Kocsis Máté fideszes kommunikációs igazgató és Ungár Klára liberális politikus perén. Ungár, aki vállaltan homoszexuális, a Facebookon „melegnek” nevezte Szájer Józsefet és Kocsis Mátét, utóbbi cáfolt és perelt. A ballib sajtó fokozni akarta a nyomást a bíróságon, és nem utolsó sorban kárörvendeni jött, ha Ungár nyerne. De most el lehet kullogni hazafelé.

Az Index ugyan már tegnap elkezdte a hangulatkeltést az ügyben, de az nem jött be. Egy álságos cikkben azt írták: „Ha a bíróság a közvélemény-kutatásokra, az általános közvélekedésre hivatkozva mondja ki, hogy sérült Kocsis jó hírneve, azzal közokiratba foglalná, hogy Magyarország homofób.”

Visszhangozták Ungár ellenkeresetének alapvetését, tehát ha a szó alkalmas a jó hírnév megsértésére, akkor a magyar társadalom megkapja a szegénységi bizonyítványt. Ez ugye a bíróság elég ordenáré zsarolása, de náluk ez nem számít. Semmiképp nem érdemes belemenni ebbe a ballib okoskodásba és Ungár mentegetésébe. Nincs arra mentség, ha valaki a szimpla politikai aljasságát melegjogi küzdelemmé akarja alakítani.

A per egy valótlan állításról szól, nem arról, hogy homoszexuálisokat megveti-e a társadalom. Nem az a lényeg, hogy a „meleg” szó sértő-e. Kocsis Máté azért fordult bírósághoz, mert Ungár Klára végső soron azt állítja, hogy a fideszes politikus egy hiteltelen ember. Aki hazugságban él a családjával, képmutató módon politizál, átveri a választóit. Ez az, ami sérti Józsefváros polgármesterének hírnevét. Ha ez nem alkalmas a becsület csorbítására, akkor semmi. Mondhatta volna Ungár azt is, hogy Kocsis drogdíler, fegyverkereskedő, akkor ugyanolyan hamis kijelentésről lenne szó. De fordított esetben, ha Kocsis jelentené ki Ungárról, hogy heteroszexuális, ez ugyanúgy nem lenne igaz.

Az első fokú bíró nem dőlt be a ballib propagandának. A per tárgya az, hogy kijelenthető-e Kocsis Mátéról, hogy meleg, nem pedig arról, hogy mit gondol a közvélemény a szexuális irányultságról.

És hiába csúsztat primitív módon az Origo, amely azt írja: „Ítélet: Kocsis Máté nem homoszexuális”.

A bíróság nem arról határozott, hogy Kocsis heteroszexuális-e, hanem hogy lehet-e valótlanságokat állítani valakiről. Nem lehet. Első fokon legalábbis. Az ítélet szerint Ungár Klára valótlanul állította, hogy Kocsis Máté homoszexuális, ezzel megsértette a fideszes józsefvárosi polgármester jó hírnevét. Elnézést kérő közleményt kell kiadnia a Facebookon, valamint jön Kocsisnak két millával. Persze Ungár fellebbezni fog, és nem fizet, Strasbourgig megy – ígérte, és „totális tévedésnek” nevezte az ítéletet.

Az Indexben pedig most biztos gyásznapot hirdetnek, és félárbócra eresztik a szivárványos lobogót.

]]>www.magyaridok.hu]]> - Szikszai Péter

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Heti lámpás (252) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (1976) Gasztronómia (539) Történelem (14) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (505) Tereb (140) Vetítő (37) Tv fotel (65) Kultúra (6) Nagyvilág (1454) Egészség (50) Politika (1577) Belföld (6) Szépségápolás (15) Gazdaság (657) Mondom a magamét (5147)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>