Ma 2024 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Facebookos trollhadsereget szervez Magyar Péter külföldi segítője

Facebookos trollhadsereget szervez Magyar Péter külföldi segítője

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kiderült Magyr Péter titka! - Olvassák el!

 

Facebookos trollhadsereget szerveznek Magyar Péternek a külföldi segítői. Az Egyesült Királyságban élő Láng Balázs és társai arra biztatják a Talpra Külföldön Élő Magyarok! nevű csoport tagjait a mellékelt képernyőfotók tanúsága szerint, hogy Magyar érdekei szerint árasszák el kommentekkel az őt megemlítő tartalmakat.

Álcivil köntösbe bújtatott trollkodás

A civilnek feltüntetett kommentek szervezése akkor vette kezdetét, amikor Varga Judit márciusban Hajdú Péternek adott interjút az exférje melletti hányattatásairól és a házassága árnyoldalairól. 

Láng akkor azt kérte a csoport tagjaitól, hogy Magyar Pétert támogató hozzászólásokat helyezzenek el az egykori igazságügyi miniszter oldalára, valamint a témáról szóló minden cikk alá.

 „Kérlek benneteket, hogy segítsük ebben a hollywoodi forgatókönyvért kiáltó drámában Pétert kommentekkel. Hajdu propagandaműsorának promója alatt is! (…) Mindenhol kommenteljetek a józan ész védelmében, ahol csak lehet. Köszi” – írta Láng egy bejegyzésben.

Menczer Tamásnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának a Magyar Péterrel kapcsolatos kritikusabb hangvételű bejegyzését is elárasztották kommentekkel Láng Balázs emberei. Hont Andrásnak pedig még azt a posztját is igyekeztek széttrollkodni, amelyben az újságíró ironikus stílusban fejtegette, hogy Tóta W. Árpád, a Hvg publicistája miként tömjénezte Magyar Pétert az egyik írásában. Láng a következőképpen riadóztatta az embereit: „Akinek engedi az aranytollú Hont úr, az bátran kommentálja. Borzalmas, amiket összahazudozik szegény. Bárcsak érteném, hogy egy ilyen »újságíró« miért az Átlátszó főmunkatársaként, és miért nem a Megafon véleményvezéreként dolgozik.”

Kiszervezett uszítás

Láng legaktívabb segítői közé tartozik Clarke Ágnes, aki például a brit nagykövetség Facebook-oldalára kért kormányellenes posztokat a csoportjuk tagjaitól. A trollkodásban Judit Rudas Price is Láng Balázs jobbkeze, aki egy posztban például egy egészen cinikus mondattal buzdított a kormány bejegyzése alatti agresszív kommentelésre: „(Gulyás) Gergő felépült, megszólalt. Szerintem értékeljük a buzgóságát, érezze a törődést ;).”

Mint korábban megírtuk, Láng Balázs igyekezett bekapcsolódni  Magyar Péter korteskedésének kommunikációs háttérfeladataiba, valamint a mozgósítást is magára vállalta.

 Láng néhány esztendővel ezelőtt még Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben pedig az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott. 2006–2008 között a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kommunikációs és PR-igazgatója volt, 2007-ben – vagyis szintén a Gyurcsány-kormány alatt – pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatójaként tevékenykedett.

 

Baloldali panoptikum

Magyar Péter mozgalmában és körülötte számtalan másik baloldali figura tűnt fel a márciusi zászlóbontásuk óta. Legutóbb az derült ki, hogy a Magyar pártjának európai parlamenti listája 6. helyén szereplő Gerzsenyi Gabriella ellenzi a rezsicsökkentést, ]]>a migrációt pedig támogatja.]]> 

De a Magyar körül felbukkanó balos figurák listája hosszan folytatható. Nagy Ervin színész-aktivista például Magyar harcostársaként szaval a baloldal új reménységének rendezvényein (a fenti videón: 1:20-1:36), de feltűnt körülötte az egykori MSZP-s ]]>botránypolitikus]]>, Szabó Bálint, s támogatójaként coming-outolt a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő trágár tinédzser, ]]>Pankotai Lilli]]> is. Magyar Péter még az ügyvédjének is egy régi baloldali figurát választott Bárándy Péter, a Medgyessy-kabinet egykori igazságügyi minisztere személyében.

Minden út Bajnaiékhoz vezet

Figyelemre méltó, hogy Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos kör több szálon is feltűnt Magyarék hátterében. Emlékezetes: a 2022-es választás előtt a DatAdat-cégcsoport az egyesült baloldal digitális kampányáért volt felelős, a guruló dollároknak is a legnagyobb haszonélvezője volt. Közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be, és lényegében az egész baloldal 2022-es kampányát ők bonyolították le.

Az egyik jele annak, hogy a baloldal új reménységének projektjében is jelen van a datadatos kör, az volt, hogy Magyar mozgalma honlapjának, a Taplramagyarok.hu-nak az adatvédelmi tájékoztatójában a cégháló két eleme is szerepelt egy ideig. 

 

A két cég később furcsa körülmények között]]> eltűnt]]> az adatvédelmi tájékoztatóból. Ám az időközben a dokumentum szerzőjeként feltüntetett Bárdos Barnabás személyén keresztül ugyancsak a ]]>Bajnai-féle céges holdudvar]]> dereng fel.

A székhely és ami mögötte van

Bárdos Barnabás egy további szempontból is kapcsolódási pont Magyarék mozgalma és a Bajnai-féle kör között. Ugyanis Bárdos és felesége nevére van bejegyezve a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. nevű cég, amelynek a tulajdonában áll az a II. kerületi, Kelemen László utcai lakás, ahova bejegyezték Magyar Péter szervezetét, a Legyél Te a Változás! Egyesületet. A Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. egy offshore ügyben érintett ciprusi cég, a Burnack Holdings Ltd. egyik részvényese. Utóbbihoz a Bajnai Gordonhoz köthető Wallis Asset Management Zrt. több tagja is valamilyen módon kapcsolható.

]]>

www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Jobbegyenes (2807) Gazdaság (711) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Politika (1582) Életmód (1) Heti lámpás (318) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Egészség (50) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7625) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>