Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Exportált forradalom

Exportált forradalom

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Szrgya Popovics a napokban a Parlament közelében tartott forradalomexportőri továbbképzést., így a Majdan-recept, vagy az Otpor-mozgalom forgatókönyvét is felhasználják, ha szükséges.

Tavaly Kínában jártam, s jópofának gondolt poénként szuvenír gyanánt egy katonazöld hátizsákot hoztam az akkor tizenhat éves fiamnak. Az ajándékon Mao képe díszelgett. Ábel undorral fogta a két ujja közé, és kikérte magának: csak nem gondolom, hogy egy diktátor arcmását fogja hurco­lászni? Elszégyelltem magam: lám, az új generáció sokkal normálisabb, mint mi vagyunk. Demokráciában nem ismernek tréfát.

Azóta célzatosan figyelem, mi a helyzet a diktatórikus nosztalgiával? Nos, a balliberális szubkultúrában még mindig virágzik a lenini-sztálini alapozású forradalmárkultusz. Még mindig kikerül a pólóra és a szobafalra Che Gue­vara, ez a politikai szörnyeteg, aki Fidel Castróval vállvetve csinált Kuba szigetéből bolsevik skanzent. S nem utolsósorban: expor­tálta a forradalmat. Úgy gondolta, idővel egész Latin-Amerikából egyetlen nagy Kubát csinálhat. Úgy is halt meg nyomorultul, a helyi fényes ösvényen.

Történelmi bűn nem vész el, csak átalakul. Amerika átvette a bolsevik módszert (a célt nem), demokráciaexportnak nevezte, ürügyül a világhegemónia fenntartására. A hegemónia töredezőben, a szabadságexport eszméje foszladozóban, a saját szobraikkal sem tudnak már mit kezdeni. Az Európai Unió saját kétes „értékeit” exportálná a tagállamokba a szuverenitásuk lopakodó elvételével: a fényes ösvényen ők birodalmat építenének, kihagyva a betelepítési projektből a zavaró tényezőként jelentkező népet, a kontinens őslakosságát.

Vannak aztán magánvállalkozók, akik eszement eszméket, jól kamatozó üzleteket exportálnának, mint például az amerikai állampolgár George Soros. Exportál tőkét, ideológiát, emberi jogi harcnak álcázott diverziót, s ha kell, konkrét forradalmakat is. Ne cifrázzuk: a mindenféle jelzős forradalmakért, Grúziáért, Ukrajnáért a nürnbergi normák szerint háborús bűnösként kellene elítélni.

Mindez azért érdekes, mert Soros kipróbált embere, Szrgya Popovics a napokban a magyar Parlament közelében tartott forradalomexportőri továbbképzést. Miután Soros és függelékei rádöbbentek, hogy a magyar politikai rezsimet demokratikus úton nem lehet megdönteni (ha lehetne, a hétéves össztűz alatt már megtörtént volna), jöjjön a Majdan-recept, vagy épp a szerbiai Otpor-mozgalom forgatókönyvének koppintása.

Lehet azt mondani, hogy a világ számos országában zavargásokat generáló, kormányokat megbuktató Popovics budapesti látogatása nem az őszi polgári engedetlenségi akciók előkészítésének része, de ilyen alapon Che Guevara is csupán turista volt ama fényes ösvényen. A Soros-hálózat számos alkalommal támogatta a szerb aktivistát és szervezeteit, amelyeknek többek közt Szlo­bodan Milosevics szerb államfő megbuktatásában és a háborúba torkolló szíriai zavargásokban is jelentős szerepük volt.

A Soros-aktivisták, köztük Gulyás Márton és Schilling Árpád által emlegetett, Orbán Viktor nemzeti kormányát elmozdítani szándékozó polgári engedetlenségi megmozdulások előkészítése nyilván messzemenően független az Útmutató a forradalomhoz című könyv népszerűsítésétől: afféle l’art pour l’art performansz.

Popovics, az anarchia és a felforgatás bibliájaként is emlegetett írás szerzője a 2000-es szerb diákmozgalom veze­tője volt. A Los Angeles Times korabeli cikke szerint Soros az Otpor (Ellenállás) nevű szervezeten keresztül finanszírozta Popovicsék tevékenységét: ennek köszönhetően tudtak sok millió plakátot és szórólapot nyomtatni, valamint a médiában politikai hirdetéseket fizetni. Aztán internacionalizálódott a biznisz.

Popovics 2003-ban megalapította a CANVAS nevű nem kormányzati szervezetet (NGO-t), s ennek révén több mint ötven országban képeztek ki aktivistákat a hatalmon lévő kormányok megbuktatására. Ez már egy kész forradalom-külkereskedelmi minisztérium. Egyfajta bulihangulatot teremtve viccessé, mókássá próbálják tenni az „ellenállást”, akár az Oktogonon táborozó spontán forradalmárok. És mindenütt támaszkodnak a Soros-hálózat helyi erőire, aktivistáira is.

Az a kérdés: kell-e nekünk exportált forradalom? S ha nem, akkor mi a teendő a feketéző exportőrökkel? Hamar meg kéne találnunk a választ, különben a Parlament mellől könnyen becsusszanhatnak a Parlamentbe. Che Guevara-pólóban, Mao-nyomatos hátizsákkal.

Csontos János - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Flag gondolja (36) Tereb (146) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (713) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7710) Egészség (50) Belföld (11) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2824) Politika (1582) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (322) Életmód (1) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>