Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Erzsike meg elmegy

Erzsike meg elmegy

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nincs mese, föl kell venni egy újabb helyettest.

Országosra cseréli a fővárosi politikát Gy. Németh Erzsébet. A főpolgármester-helyettes, aki nagyjából fél ciklust húzott le Karácsony Gergely csapatában, ezentúl a DK parlamenti frakcióját gyarapítja – de ez legyen Gyurcsány Ferenc problémája.

 

Nagyobb gond szakad most Karigeri nyakába: ki vegye át Erzsébet asszony szerepét a humán terepen? (Igaz, korábban maga Karácsony nyilatkozta, nincs elájulva Erzsikétől – ám a probléma attól még probléma.) Hiába nevezett ki annak idején számolatlan helyettest (havi 1,3 millióért) az ábrándos tekintetű városvezér, egyikük sem az igazi. Kiss Ambrus általános helyettessel pél­dául az a probléma, hogy csúnyán beégett, amikor a Városháza-botrányban falazni próbált a hebegő-habogó Karácsonynak. Esetleg Tüttő Kata, a rongyrázós tengeri műlovarnő, aki újabban buja ajakrúzsokat reklámoz? Ő sem az igazi. (A szocialista asszonyka pár éve, még hegyvidéki képviselőként, a női egyenjogúságra hivatkozva leszavazta Papp Laci tervezett szobrát, így tiltakozva „a nőket háttérbe szorító szoborállítási gyakorlat ellen”.) Vagy Kerpel-Fronius Gábor, aki az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért felel? (Bármit jelentsen is ez a hablaty.) Ő sem jó, örökké lámpaláza van. A múltkor, amikor megkérdezték tőle, hol tart a Lánchíd ügye, azt hebegte: „Az a folyamat, hogy ezt most megcsináljuk, folyamatban van.” Lehetne még Dorosz Dávid, a metróállomások ivókútjaiért felelős helyettes, őt azonban már korábban elzavarták, mert a költségtérítésre kapott pénzt elverte Orbit rágóra meg müzlire.

Nincs mese, föl kell venni egy újabb helyettest. A városzüllesztés mégsem állhat le.

Borítókép: Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Életmód (1) Gazdaság (713) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Sport (729) Kultúra (9) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Vetítő (30) Politika (1582) Mondom a magamét (7708) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2823) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>