Ma 2022 november 30. András, Andor napja van. Holnap Elza napja lesz.
fuckof01-660x330.jpg

Eörsi Matyi, a demokratikus gerincoszlop

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Eörsi Mátyás visszautasította a kormány jelölését a bizonyára roppant fontos, de általunk csak ebből az ügyből megismert Demokráciák Közössége nevű szervezet főtitkári tisztségére.

Derék dolog is ez, Eörsi egy demokratikus gerincoszloppá nemesül rögtön, amint túllépünk azon a zavaró kis apróságon, hogy korábban ő maga járkált Szijjártó nyakára, hogy jelöljék már, léci-léci. Ja, hogy szabad a lapát, már nem is akarok homokozni.

Pedig a jelölés fontos hír volt, mindenki kiakadt rajta, a kormányt és Eörsit is faragták a sajátjai rendesen. Válaszul a kormány részéről Szijjártó és Lázár is elmondta virágnyelven, hogy nekik aztán rohadtul mindegy, hogy Mátyás mit fontoskodik ebben a súlytalan gittegyletben, Eörsi pedig erősen hangsúlyozta, hogy ettől ő még utálja ezt a kormányt, ahogy az elvárt a ballib oldalon.

Most viszont nagyot fordult a történet a visszautasítással. Az egyik lehetőség, hogy Eörsi még ebben a súlytalan nemzetközi szabadidős szakkörben is túl súlytalan, és kínjában eljátszotta a „nem rúgsz ki, én mondok fel!”, illetve a „most már nem is kell az a fagyi, amiért órákig sírtam!” történet adott esetre alkalmazott változatát, a kormányra átkenve azt a szart, amit valójában ő tolt ki varsói elvtársaival közösen. A másik eshetőség szerint pedig csak alekoszkodott egyet, és úgy került bele háromszor a hírekbe, hogy tulajdonképpen az égvilágon semmit nem csinált.

Az indok szerint „a demokrácia megerősödéséért küzdő globális nemzetközi szervezet élén nem állhat hitelesen olyan személy, akit egy, a demokratikus intézményrendszer lerontásában elhíresült kormány jelöl”. Ez azt jelenti, hogy a kormány olyan súlyos dolgokat tett az elmúlt hat hétben, amilyeneket a megelőző hat évben soha. Például lekommunikálta, hogy a népszavazáson 3,3 millióan szavaztak a migránsok betelepítése ellen, ami igaz ugyan, néhány millió ember véleményénél a baloldal számára sokkal fontosabbak az olyan bizsergetően adminisztratív kategóriák, mint mondjuk az érvényesség. Ne feledjük, a sokablakos magyar bürokrácia megteremtése is a baloldal leleménye volt!

„Értem amit mond, logikus is, de papírja van róla??? Na, menjen csak át a kilences ablakhoz elintézni, mert addig ez érvénytelen!”

A kormány még súlyosabb bűne, hogy a Népszabadságot – ahol évek óta pénzt égettek a kandallóban tűzifa helyett – bezárta a tulajdonosa, mert ő vélhetően nem akarja a sajátjából finanszírozni ezt a kissé perverz fűtési szokást, más tulajdonos meg ugyebár nem jelentkezett a hónapok óta Damoklész kardja alatt írogató független szerkesztőségért. Kivéve persze azt, aki ]]>egy ravasz kanyarral, ingyen szerzi meg]]>. De ez legyen az ő problémájuk.

Mindez jelzi, hogy van még reménye az ellenzéknek. Jöhet még onnan erkölcsi felemelkedés, ahol valaki ilyen tartásról képes tanúbizonyságot tenni. Ez a megátalkodott büszkeség, ez a termékeny dac, ez a rossz értelemben vett konok faszfejség igazán messzire repítheti az embert. Lesz ő még parlamenti képviselőjelölt egy 3-5 százalékon billegő párt listáján.

„Ááá, amikor kívántam nem volt, most már nem kívánom”

Egy fontos kérdés maradt még a végére: lesz-e Eörsi Matyiból példa minden haladó számára. Tehát rendszert csinálnak-e belőle, hogy követelnek valamit, és mikor az teljesül, akkor elegánsan visszautasítják. Példának okáért a kormány megmenti a Népszabadságot, de akkor már nem kell. Fújj, össze lett orbánozva. Vagy visszaállítanák a régi Alkotmányt, de már minek, jó lesz az gránitszilárdságú új, hiszen az alapján lett érvénytelen a népszavazás. Vagy Mészáros Lőrincet kizárnák a közbeszerzésekből, hogy újra mindent a Strabag nyerjen másfélszeres költséggel, benne az SZDSZ és az MSZP garantált 10-10 százalékával. Najó, ezt talán mégse utasítanák vissza….

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (142) Belföld (8) Autómánia (61) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (516) Heti lámpás (260) Történelem (15) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (6465) Nagyvilág (1304) Egészség (50) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2484) Gazdaság (669)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>