Ma 2020 november 26. Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.
Báránybőrbe bújt farkasok

Báránybőrbe bújt farkasok

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Horváth József szokatlanul kemény dolgokat mondott.

A Migrációkutató Intézet az elmúlt napokban figyelemre méltó tanulmányt tett közzé. A radikális iszlám európai terjedésének eddig kevésbé ismert módszereit mutatta be a Muszlim Testvériség nevű szervezet tevékenységén keresztül.

A testvériség több száz mecsetet, jótékonysági intézményt, iskolát működtet Franciaországban, Németországban, de jelen van Nyugat-Európa legtöbb államában.

Az Európai Unió és a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány is pénzzel támogatja a munkájukat. Céljuk a muszlim életmód propagálása, de ezt kevésbé direkt, puha eszközökkel igyekeznek megvalósítani. Internetes portálokat is működtetnek, amelyeken keresztül a muzulmán étkezési szokásoktól a divaton át a kereskedelmi gyakorlatig reklámozzák hitelveiket.

Nem véletlen, hogy a német elhárítás szerint ez a szervezet nagyobb veszélyt jelent a demokráciára, mint az ISIS vagy az al-Kaida. Ugyanis az 1928-ban alapított Muszlim Testvériség nyíltan deklarált célja az iszlám hitelveken alapuló állam létrehozása.

Jelszava: „A Korán a mi alkotmányunk.” Ebből a szervezetből nőtt ki az Iszlám Dzsihád, a Hamász, de Oszama bin Laden is több évig élvezte a vendégszeretetüket Egyiptomban. Nem véletlen, hogy több országban betiltották tevékenységüket, mert terrorszervezetnek tartják őket.

A titkosszolgálati világban az ilyeneket szoktuk fedőszervezetként megnevezni. Adományok gyűjtésével is foglalkoznak ezek a fedőszervezetek, amelyek az így befolyt pénz egy részét szintén a terrorszervezetek finanszírozására fordítják.

Francois Molins párizsi ügyész szerint egyre többször derül ki, hogy mikroadományokon keresztül finanszírozzák az iszlám terrorszervezeteket, sokszor az adományozókat is félrevezetve.

A Honvédban futballozó, berlini születésű, de tunéziai állampolgárságú Ben-Hatira is egy ilyen fedőszervezetet támogatott – Ansaar International –, amely a Hamásznak gyűjtött pénzt, annak, amely a napokban több száz rakétával támadta Izraelt. Azt még vizsgálják, hogy a sportoló tisztában volt-e a támogatás valódi céljával. De azt látjuk, hogy a fedés működik.

A felszínen mozgó szervezetek egyfajta szimbiózisban élnek az illegalitásban harcoló terroristákkal. Hiszen a céljuk ugyanaz: a saríán alapuló iszlám állam létrehozása.

Míg a terrorszervezetek az erőszak eszközeiben hisznek, addig a békésnek tűnő, a nyugati társadalom játékszabályait látszólag elfogadó fedőszervezetek toborzással, térítéssel, az iszlám életforma reklámozásával igyekeznek befolyásolni a többségi társadalom viszonyulását az iszlámhoz. A békés felszín alatt persze a cél ugyanaz.

Ezeknek a szervezeteknek sikerült elhitetni, hogy az iszlám békés együttélésre törekszik a keresztény többségi társadalommal. A fedés, a megtévesztés hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint az: Nyugat-Európa elfogadta, hogy az országaikban külföldről érkezett és fizetett imámok zárt ajtók mögött radikalizálják híveiket. Ingatlanokat vásároljanak, mecseteket építsenek, újságokat, hírportálokat működtessenek.

Ennek a folyamatnak az eredményeként főként baloldali pártokban alakítanak iszlamista frakció­kat, kezdenek politikai, önkormányzati pozíciókat megszerezni. A sikeres befolyásolási művelet egyik jeleként tekinthetjük a német CDU–CSU frakcióvezetőjének, Ralph Brinkhausnak a nyilatkozatát, miszerint elképzelhető, hogy 2030-ra muszlim kancellárja lesz Németországnak. Mondja ezt egy kereszténydemokrata, katolikus politikus. Így talán még érthetőbb a német elhárítás értékelése a Muszlim Testvériség jelentette veszélyről, hiszen a példa is azt mutatja, hogy a megtévesztés, a befolyásolás a multikulturalizmussal megfertőzött társadalomban milyen hatékonyan működik.

És itt most vegyünk egy nagy levegőt. Magyarország a 2015-ben kiépített határzárral az első csatát megnyerte. Ma már tudjuk, hogy terroristák, iszlám fanatikusok tömegei érkeztek ellenállás nélkül Európába.

A megszálló erőnek tekinthető illegális bevándorlók útjának lezárása bátor lépés volt, következményeit – az unió vezetőinek haragját kiváltva – a mai napig viseljük. A Muszlim Testvériség stratégiáját látva azonban rá kell döbbennünk arra, hogy déli határaink védelme már nem elég. Hallva a muszlim kancellárról szóló vizionálást, azt kell mondanom, hogy már most meg kell kezdeni a felkészülést az iszlám radikalizmus elleni védekezésre nyugat felől is.

Nem hihetjük azt, hogy a mérsékeltnek tűnő iszlamista szervezetek álcáját kihasználva nem indul meg Nyugat-Európa irányából a „renitens, maradi”, nemzetét, kereszténységét és életformáját védeni akaró Közép-Európa felé a radikális iszlám. Akár az unió adta politikai zsarolási potenciált kihasználva, akár donorországok olajdollárjaira támaszkodva, fedővállalkozásokon keresztül.

Most kell végiggondolni a törvényalkotóknak, biztonsági és titkosszolgálati szakembereknek, hogy milyen jogi és biztonsági gátat tudunk felépíteni a beszivárgó ellenséggel szemben. Mert az Európai Unión belüli szabad tőkeáramlás, munkavállalás, költözködés vívmányait kihasználva igyekeznek majd elérni céljaikat. Ez lesz ennek a hibrid háborúnak a következő csatája.

Addigra tudnunk kell a válaszokat az alapvető kérdésekre: ha egy unión belüli vállalkozás Magyarországon kíván befektetni, akkor miként deríthetjük föl és adott esetben akadályozhatjuk meg, hogy iszlamista befolyás alatt álló fedővállalkozás jelenjen meg a magyar gazdaságban. Iszlám radikális szervezet tagja – ha uniós állampolgár is egyben – vásárolhat-e ingatlant hazánkban?

Telkén, házában létesíthet-e mecsetet, iszlám iskolát, alapíthat-e vallási alapon szociális szervezetet? Iszlám radikális szervezet fedését miként tudjuk felderíteni, ha újságot, rádiót, televíziót akar működtetni Magyarországon?

Nagyon nehéz kérdések ezek, hiszen a szabad vallásgyakorlás alapvető emberi jog. De a hibrid háború sajátja mindig az, hogy a dolgok sosem azok, aminek látszanak. Az ellenség Nyugat-Európában már kiismerte a játékszabályokat.

A saját jogait, lehetőségeit pontosan ismeri, az álcázásuk pedig hatékonyan működik. Már a politika legfelsőbb szintjein is szereztek naiv szimpatizánsokat, számító szavazatvásárlókat, sőt nem zárható ki, hogy hízelgéssel, pénzzel, fenyegetéssel már a maguk oldalára is állítottak néhányat.

A következő évek új ütközeteire meg kell kezdeni a felkészülést, hogy a báránybőrbe bújt farkasokat időben fel tudjuk ismerni, és meg tudjuk védeni a saját nyájunkat.

Horváth József

A szerző titkosszolgálati szakértő

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (655) Heti lámpás (245) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Belföld (5) Politika (1571) Irodalmi kávéház (492) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1904) Kultúra (6) Életmód (1) Egészség (50) Vetítő (37) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Sport (729) Autómánia (61) Mozaik (83) Nagyvilág (1452) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4932) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>