Ma 2023 szeptember 22. Móric napja van. Holnap Tekla napja lesz.
36d324fa52b72be319a9b05fbd577627.jpg

GFG a Műveleti Területen: Az Orbán-doktrína

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Van itt egy hivatalos közlemény: „André Goodfriend, a képviseletvezető helyettese családi okok miatt távozik a posztjáról, Magyarországról, és visszatér az Egyesült Államokba.”

Röviden: Goodfriend elment és Orbán győzött. Egész pontosan a távozás arról szól, hogy az Orbán-doktrína megnyerte az első nagy csatáját.

Annak a doktrínának a győzelme ez, amely az ideológia vezette külpolitika helyett a gazdasági érdeket teszi meg a diplomáciai kapcsolatok legfontosabb szervezőelvévé.

Mert miről is van szó?

Az ősszel a magyar belpolitkai életben hiperaktívvá váló Goodfriend számtalan interjúban elmondta, csak azt teszi, amit a kormánya elvár tőle. Azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok ugyan nem emel szót az ellen, hogy Magyarország „független és mondhatni kreatív külpolitikát” vigyen, de fenntartja magának a jogot, hogy „az Oroszországgal kapcsolatos külpolitikáról Magyarország szövetségeseivel nyílt párbeszédet folytasson.”

Goodfriend távozásával ez a párbeszéd ma úgy áll, hogy Magyarországnak jogában áll saját érdekeit követni.

Mert Magyarország a NATO tagja és uniós tagország, elkötelezve magát a nyugati értékrend mellett, de ettől még vannak / lehetnek jól felfogott gazdasági érdekei is.   

Az a tény, hogy mintegy két hét leforgása alatt Budapestre jött Merkel és Putyin, ennek a doktrínának az egyértelmű sikerét jelzi. Eszerint Oroszországgal és Németországgal egyszerre kell jóban lenni. Ez Magyarország érdeke. Enélkül Magyarország nem lehet sikeres.

Márpedig a Nyugatnak is az az érdeke, hogy a hozzá tartozó országok sikeresek legyenek.

Lehet, hogy erről is fog beszélni majd a hazájába visszatérő Goodfriend.

]]>http://gfg.blog.hu/]]> - G.Fodor Gábor

G. Fodor Gábor Századvég Stratégiai Igazgató - Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen.

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (16) Vetítő (30) Jobbegyenes (2679) Mozi világ (440) Belföld (10) Gasztronómia (539) Gazdaság (689) Politika (1581) Egészség (50) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Mondom a magamét (7086) Flag gondolja (34) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Tv fotel (65) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (276) Tereb (144) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (529)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>