Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
538df09fb718c8b77eaaa1a8f5a36056.jpg

Ellenzék: Nem kell kerítés, kell kerítés, mégsem…

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hatalmas változások, pálfordulások mentek végbe a hazai politikai palettán az év elejétől az Európába irányuló erőszakos migrációval kapcsolatban.

Csak a miniszterelnök, a kabinet és a kormánypártok véleménye nem ingott meg. Az ellenzék nem szívesen emlékszik saját korábbi megnyilatkozásaira, ám ha egymás mellé tesszük a szavaikat, érdekes, logikátlan folyamatot figyelhetünk meg, amelynek célja a kormány nemzetközi megítélésének rombolása.

Orbán Viktor miniszterelnök a Charlie Hebdo-merénylet elleni januári nagy párizsi demonstráció utáni nyilatkozata nagy felháborodást váltott ki a liberálbaloldalon, ám később sem kellett módosítani. Úgy fogalmazott: „A gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból elhagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.” Azt is egyértelművé tette, hogy ez az álláspont nem újkeletű és nem csupán magyar sajátosság, hanem nemzetközi támogatottsága van. Mindebből következik: „Nagyon határozottan világossá kell tenni, hogy mi nem fogjuk megengedni, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök, addig biztosan nem, és amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország.”

Az ellenzék elutasítással reagált. Az MSZP nem vett részt a parlamenti vitanapon, amelyet a bevándorlásról kezdeményezett a Fidesz. Azt mondták, a kormány el akarja terelni a figyelmet a problémákról. A ballib véleményt legmarkánsabban Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök képviselte. A DK elnöke azt mondta Orbán Viktor interjújára: „Ha így gondolkodik, akkor jelenlétével megbecstelenítette a felvonulást.”

AGRESSZÍV PROPAGANDA

A baloldal propagandája akkor váltott igazán agresszívre, amikor a déli határrészre építendő kerítés terve megfogalmazódott. Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök drótkerítést vitt a Fidesz-székházhoz, amellyel zár alá vették az épületet. Mint elmondták, a gyűlöletkampányt folytató politikusoknak a rács mögött a helyük. A szocialista képviselő kifejtette: vesztébe rohan az az ország, amely kerítést húz határainál és gettóba zárja saját magát. Úgy vélekedett, az igazi probléma a kivándorlás, amelyhez képest a bevándorlók száma elenyésző. Szerinte a miniszterelnök kerítéssel zárná el a halál elől menekülőket. Azt harsogta: a Fidesz ezzel végképp elköszönt saját múltjától és a jövőjét is megfojtotta. Ezzel viszont elismerte, hogy a Fidesznek szabadságért síkra szálló hagyománya van.
Az MSZP fejtörésre késztette saját fogyatkozó táborát, olyan libikókaszerűen változékony véleményeket fogalmazott meg még egyazon nyilatkozaton belül is a helyzetről.

BOTKA NEM LÁTOTT MIGRÁNST SZEGEDEN

A kezdeti migrációtagadás egyik legszebb mutációja volt Botka László választmányi elnöké, aki az mondta június végén, hogy Szegeden nem találkozott bevándorlókkal, miközben azok már ellepték a fél régiót. A megyeszékhely polgármestere úgy fogalmazott: a város lakosságát egyáltalán nem zavarják a menekültek, nem találkoztak velük az utcákon. Eközben a rendőrségnek Szegedre és vonzáskörzetére fokozott ellenőrzést kellett elrendelnie. Később Botka elismerte, hogy rengeteg bevándorló jön az országba.

VICCET CSINÁLTAK A TERRORCSELEKMÉNYBŐL

Szeptemberben Botka immár arról beszélt: azért nincs bevándorlási válság, mert közülük egyetlen ember sem nem akar letelepedni hazánkban. Azt is kimondta: a magyar emberek pártállástól és világnézettől függetlenül nem akarnak nagyszámú bevándorlót. Persze Tóbiás József MSZP-elnökkel egymást túllicitálva becsmérelték a röszkei határátkelő megvédését. A terrorcselekményről, amelyben 14 rendőr megsebesült, úgy vélekedett, Andy Vajna rendezte a filmet, amely arról szólt: hős kormányunk megvédi a hont az agresszív migránsokkal szemben. Tóbiás hozzáfűzte: csak pár tucat menekült dobálta kövekkel a rendőröket. Szerinte a szomszédainkkal folytatott diplomáciai háború hosszú távon problémát fog jelenteni és európai barátaink elfordulnak tőlünk. Ismert: ezzel szemben a visegrádi négyek szélesedő összefogása átnyúlik a pártcsaládokon, hisz a cseh és a szlovák kormányfő – a magyarral és a lengyellel ellentétben – baloldali. Mi több, kibővült a szlovénokkal való együttműködéssel. Ráadásul a szerb vezetéssel soha nem látott jó kapcsolatok épültek ki.

Ujhelyi performansza

Külön színfoltot képviselt Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő, aki a nemzeti konzultáció kérdő­ívét Strasbourgban a hazánkat elítélő plenáris ülésen széttépte, így fejezve ki pártcsaládja véleményét arról, hogy a kormány kíváncsi volt a lakosság értékítéletére. Később sem kért elnézést sem ő, sem az utódpárt a magyar emberektől, amiért a több mint egymillió, elsöprő többségben az intézkedéseket támogató választ hazugnak, nemzeti inzultációnak, viccnek minősítik.

ÁTVÁNDORLÁS

A közvéleménykutatási adatok – amelyek mind azt jelezték, hogy a társadalom túlnyomó része, a baloldali szimpatizánsok is támogatják a kormány intézkedéseit – azonban megzavarták a baloldali sorokat. Addig is ellentmondásos nyilatkozataik még nehezebben dekódolhatóak lettek. Tóbiás József azt ecsetelte augusztusban, hogy a kerítés­építés csak felgyorsította az átvándorlók áradatát. Azt sulykolta, hogy nincs bevándorlás, csak átvándorlás. Úgy vélte: az átvándorlók tömege napról napra nő, vagyis sokkal súlyosabb problémával kell szembenézni, mint fél éve. A független felmérésekkel ellentétben úgy látta, a nemzeti konzultáció, a plakátkampány és a kerítésépítés gyengítették az állampolgárok biztonságérzetét.

VISSZATOLONCOLÁS

A szocialista rágalmakkal leginkább ezen a ponton van csatlakozása a Jobbik álláspontjának. Vona Gábor pártelnök – aki 2013-ban még azt vallotta: az iszlám az emberiség utolsó reménye – szintén arról beszélt, hogy pusztán átvándorlás zajlik, hiszen a jövevények nem akarnak nálunk tábort verni. A visszatoloncolás veszélyét ő sem említette.

VONÁÉK BESEGÍTENEK

Másik rokon vonás a baloldallal: a pártelnök is arra vette az irányt, hogy nem kellene regisztrálni a migránsokat, hanem át kellene engedni őket hazánkon, A Jobbik a baloldalhoz hasonlóan nem volt hajlandó értékelni a kormányzati intézkedések eredményeit – hogy az egész országban megszűnt a migránsok jelenléte. Arra sem reflektáltak, hogy a nemzetközi színtéren egyre többen méltatják és követik a kormány migrációkezelési programját. Sőt, az EU-hoz való igazodással, puhasággal vádolják, a liberálbaloldalhoz illeszkedően szintén figyelmen kívül hagyva a lakosság támogatását. A kötelező betelepítési kvóta EU-diktátumát elutasító aláírásgyűjtéshez történő látszólagos csatlakozásuk is a ballib frontot segíti. A Jobbik ugyanis a kormányzati korrupció elutasításával akarná kiegészíteni az aláírási ívet. Ez pedig túl azon, hogy technikailag kivitelezhetetlen, a baloldali blokk vádjait sulykolja.

TERRORVESZÉLY

A baloldal azonban a Jobbik nélkül is képes szaporítani az önellentmondásos megnyilatkozásait. Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke először még – dacolva a szakértőkkel – közölte, hogy nincsen semmilyen összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között – az ismeretlen személyazonosságú migránstömegek ellenére. Aztán elismerte, hogy van kapcsolat – ám úgy tett, mintha nem állította volna az ellenkezőjét. Gyurcsány is revideálta eredeti álláspontját, amikor október elején azt mondta, el tudja fogadni, hogy kell határzár. Kijelentette: meg kell különböztetni a gazdasági bevándorlókat és a valódi menekülteket, s akik nem együttműködők, azokat vissza kell küldeni, s nem akarják, hogy a menekültek számolatlanul elárasszák Európát. Ő sem kért azonban elnézést, amiért azt mondta, hogy Magyarországon nincs bevándorlásprobléma.

ÖSSZTŰZ HILLERRE

Külön fejezetet érdemelne a baloldal színeváltozásában Hiller István volt MSZP-elnök, aki először azt nyilatkozta, ő sem híve a kerítésnek, de mutassanak egyetlen megoldást, ami jobb ennél. Arra is utalt: nem lehet csatlakozni olyan közös európai megoldáshoz, ami nincs. Gőgös Zoltán MSZP elnök-helyettes először csatlakozott Hillerhez, aztán Tóbiás pártelnök felzúdulásnak hatására visszavonta. Hiller szintén visszakozott. A pártnómenkla­túra a kormány kárhoztatásán kívül semmilyen megoldási javaslattal nem tud előállni, hiába próbálja kicsikarni belőlük a sajtó. Azt ismételgetik, csakis közös európai megoldást támogatnak – aminek viszont a körvonalai sem mutatkoznak. Az LMP és a kicsiny balliberális pártok, mint a Szigetvári Viktor vezette és Soros György által támogatott Együtt ebben egyetértenek velük, bár utóbbiak az MSZP kormánybírálatát keveslik. Kérdés: vajon mit tenne a liberálbaloldal, ha az egyre elismertebb magyar megoldáshoz valami csoda folytán csatlakozna a tagállamok többsége. A lakossághoz hasonlóan támogatnák-e ők is?

Megyeri Dávid - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Nézőpont (1) Egészség (50) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Jobbegyenes (2764) Tereb (146) Autómánia (61) Politika (1582) Életmód (1) Heti lámpás (306) Történelem (17) Belföld (10) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7429) Gazdaság (699) Irodalmi kávéház (535) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>