Ma 2023 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
pigwar-660x330.jpg

Elkóborolt határozat és a nagy sertésháború

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A felfordulást egy elkóborolt malac okozta, ami a költői nevű Charles Griffin tulajdonát képezte

Történt 1859-ben, hogy az európai szemmel távoli és minden jelentőséget nélkülöző San Juan szigetén kitört a történelemkönyvekbe disznóháború néven bevonuló incidens a maroknyi kis sziget biztonsága felett őrködő amerikai és brit csapatok között. A felfordulást egy elkóborolt malac okozta, ami a költői nevű Charles Griffin tulajdonát képezte, egészen addig, míg a rövid, ám annál hevesebb összecsapás egyetlen hősi halottjaként jobblétre nem szenderült.

Amennyiben nem pusztán a hadtörténeti jelentőségű eseményeket vesszük sorra, könnyen gyanút foghatunk, hogy nem egy kóbor sertés miatt kezdtek el egymásra tüzelni a brit és amerikai csapatok. Ebben az időben húzták meg a keleti partig Kanada és az Egyesült Államok közti határvonalat, amit – az angolszász népekre jellemző virágzó fantáziával – egy egyenesben határoztak meg. Csak hát Vancouver szigete a földtörténeti fejlődés során, meg nem bocsátható pimaszsággal kissé lelógott erről a remek, hibátlan és káprázatos magabiztossággal megalkotott vonalról, és ezt tovább bonyolították a ránézésre Vancouver szigetéhez tartozó további apró szigetek, melyek papíron már Oregon államhoz tartoztak, amit meg az amerikaiak nemrégiben felszabadítottak a spanyol elnyomás alól (hehehehe).

Így aztán a britek és az amerikaiak csapatokat telepítettek, megelőzve ezzel azt, hogy az ellenérdekelt fél esetleg közigazgatást, utakat, gyárakat telepítsen oda, ezzel kikényszerítve az egyoldalú, nem civilizált megoldásokat. A csapatok meg unatkoztak, márpedig a fegyverek ontológiai bizonytalansága ismert probléma, így a normális ügymenet részének tekinthető, hogy egy kóbor disznó miatt lövöldözni kezdtek egymásra.

Valami egészen hasonló tört ki hazánk és a nemzetközi libnyaf között a CEU névre hallgató enklávé miatt, melyre valamiféle, a fasiszta, orbánista Magyarisztánban megbúvó, területen kívül csodaként tekint a haladó értelmiség. Mint egy épületnyi Károlyi Mihály szoborra, ahol nem érvényesül az önkény, de van 73 társadalmi nem. És persze – eltérő hangulatjelekkel – vica versa.

A történeti hűség kedvéért szögezzük le, az Oktatási Hivatal jelentése, ami sorra veszi a Magyarországon működő külföldi egyetemekkel kapcsolatos problémákat, a CEU-val kapcsolatban olyan sarkalatos kifogásokat nevesített, mint az „A-jellegű űrlap” helyett a „B-jellegű űrlapot” küldték be késedelmesen iktatásra. Mindezt az Origó szemfüles újságírója lefordította törvénytelenségre és Soros-egyetemre, onnan meg szegény disznó megszopta.

Két, hisztérikus állapotban lévő, a másikat mérhetetlenül gyűlölő fél elkezdte mogyorózni egymást, miközben egyik sem akart igazán háborúzni. Csak benne volt a levegőben. Kíváncsi leszek, mikor jön rá valaki, hogy konkrétan nincs is miért viaskodni. A CEU-t se megszüntetni nem akarták, se ok nem lenne a megszűnésére, se semmi. Konkrétan nem történt semmi, csak egy OH határozat elkóborolt.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Heti lámpás (276) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309) Belföld (10) Autómánia (61) Gazdaság (689) Vetítő (30) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (16) Tereb (145) Flag gondolja (34) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2680) Politika (1581) Kultúra (6) Mondom a magamét (7091) Életmód (1) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (529) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>