Ma 2022 november 27. Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
Egymás ellen Márki-Zay és Korányi

Egymás ellen Márki-Zay és Korányi

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Hatalmas sumákolásba kezdtek az amerikai kampánypénzekről

 

Kedvenc e heti hírem a következő címmel látott napvilágot: „A baloldali pártok azt állítják, fel se tűnt nekik, hogy milliárdokat kaptak Amerikából”. Az írásból már az elején kiderül: „mind a hat baloldali párt azt állította, nem tudtak az 1,8 milliárd forint értékű támogatásról, melyet a Karácsony Gergely főtanácsadója [Korányi Dávid] által vezetett NGO, az Action for Democracy nevű szervezet pumpált bele az országgyűlési kampányukba.” Óriási!
Tehát nem látták, nem hallottak róla. Kaptak egy teherautónyi dollárt, ám nem vették észre a nagy lótás-futásban. Érthető. Kinek van ideje – bősz orbánozás közepette – azt lesni, hogy a kampányközpontban plafonig érnek a pénzstócok? Na ugye. Például az LMP-s Ungár Péter sem botlott bele ilyen dollárhalmokba, s most úgy véli: „A pénzzel valaki vagy elsétált, vagy a Jóisten tudja, mire költötte, de eredményes kampány nem lett belőle.” Elsétálni mondjuk elég nehéz lett volna ekkora pénzheggyel, ám ha van kéznél egy IFA, máris könnyebb a helyzet.

Miután a dollárbaloldal amerikai kampánytámogatása miatt immár rendőrségi nyomozás és titkosszolgálati vizsgálat folyik, a „független, objektív sajtó” is – kénytelen-kelletlen – írogatott valamit a témáról. A 24.hu ­például így tálalta az ügyet: „Az ellenzéki pártok mind azt állítják, Márki-Zay Péter nem tájékoztatta őket az Egyesült Államokból érkező támogatásról a kampányban, amely támogatásról egészen addig nem tudtak, amíg a volt kormányfőjelölt nem beszélt róla a nyilvánosságban.” Vagyis a magyarországi balliberálisok lényegében ártatlanok, egyedül Márki-Zay a hunyó, csak ő tudott a pénzről, ő is tapsolta el egymaga. Innen már csupán egyetlen bak­ugrás a DK-s narratíva, mely szerint Márki-Zay szándékosan vesztette el a választást, tudniillik ő a Fidesz ügynöke. 

A portál ezután megszólaltatta magát Márki-Zayt, aki viszont előadta: a költéseket mind a hat párttal egyeztette. „Ha az amerikai mellett a magyar média tudta ezt a tényt már a kampányidőszakban is, akkor kis esélyét látom, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom kampányköltéseit a saját érdekükben naponta ellenőrző pártok előtt ez titok lett volna” – gyújtott fényt az érdeklődők elméjében Péter úr.

Na már most: akkor valaki megint hazudik. Vagy a hat párt, vagy Márki-Zay. Esetleg mindannyian – szerintem ez a legvalószínűbb.

Márki-Zay ezután hosszas, lenyűgöző fejtegetésbe kezdett, amelynek minden szava kincs: „Én az országot jártam, a költéseket nem én intéztem és nem is én hagytam jóvá, hanem az a kampánymenedzsment, amely a napi döntéseket hozta, mindennap a hat párttal egyeztetve, így biztosítva például, hogy semmilyen tiltott pártfinanszírozás ne fordulhasson elő.” Lefordítva: ő ott sem volt, épp országos zarándoklatot tartott, ám ha mégis ott volt (mint ahogy nem), akkor sem ő, hanem a „kampánymenedzsment” döntött, őket tessenek faggatni. Ő, Márki-Zay Péter alapvetően semmiről nem tud semmit, és ha mégis, azt sem úgy és akkor tudta, amiként most, amikor még mindig nem tudja. Ülepére vertek több milliárd forintnyi dollárnak – na és, kivel nem esett még meg hasonló? Lényegében csak úgy véletlenül, maguktól megtörténtek körülötte a dolgok. (Pont, mint a budapesti jutalékos emberkével.) Summa summarum: a legvalószínűbb, hogy Orbán tehet az egészről.

Ami pedig a pártfinanszírozás dolgát illeti, e téren is világos minden, mint a vakablak. Teljesen egyértelmű: Márki-Zayék azért egyeztettek a hat párttal percenként, nehogy pártfinanszírozássá fajuljon a dolog. Ez a hat párt (plusz a Péter) kínosan ügyelt rá, nehogy átgázoljanak a honi jogszabályokon, s tilalmazott módon a saját önös céljaikra, netán pártkampányra használják a jótékony dollárokat. Nyilván ennek szellemében, a pártonkívüliség jegyében szórták tele az országot meg az internetet Márki-Zay és a többi balos pártfigura arcképével, s ugyanezért küldettek tört magyarságú agitprop sms-eket fűnek-fának a Bajnai-féle DatAdattal. A büfészámlákból is világosan látszik, hogy nem pártkampány folyt itt, hanem dínom-dánom. Mígnem becsapott a ménkű…

Márki-Zay Péter keddi sajtótájékoztatóján jelezte: rendkívül büszke a nyilvános kampányelszámolásra, és úgy vélte, „ha a CIA beavatkozott volna a választásba, akkor Orbán Viktor nem lenne hatalmon. Könnyen lehet, hogy börtönbe lenne.” Jó tudni: a balliberálisok demokrácia- és jogállamiság-felfogásába könnyedén belefér, hogy a bíróság helyett egy külföldi titkosszolgálat küldjön börtönbe országvezetőket. Gondolom, annak idején ezért sem ágáltak a titkos CIA-börtönök ellen.

A Telexnek sikerült mikrofonvégre kapnia Korányi Dávid távmunkást, Karácsony Gergely egykori tanácsadóját, az Action for Democracy elnökét, aki leszögezte: azért sem tudhatott a pénzecskékről Ungár Péter, mert ez nem pártpolitikai vagy kampánytámogatás volt. Majd rávilágított: egy olyan „információs, edukációs, kultúraváltoztató kampányt támogattak, amely kiáll az euroatlanti értékrend, a jogállamiság és a demokrácia mellett”. (És mikor álljanak ki emellett, ha nem éppen kampányidőszakban, ugyebár.) Azt maga Korányi is beismerte, hogy az időzítés nem volt véletlen – vagyis teljesen azért nem óhajtja hülyének nézni a magyarokat Dávid, csak félig.

„Mikor máskor próbáljuk meg bemutatni azt, hogy mit veszít a magyar társadalom a demokrácia és a jogállamiság lebontásával, az uniós pénzek ellopásával, a keletre sodródó politikával és a gyáva lapítással, amit a magyar kormány az orosz agresszió fényé­ben előad?” – tárta szét kezét Korányi Dávid amerikai lakos, aki onnan aggódik értünk, és onnan is pontosan látja, milyen kínokat kell nekünk itt átélnünk. Azért is küldte az ő jótét szervezete azt a csekély 1,8 milliárd forintnyi dollárt, hogy végre véget érjenek szenvedéseink. Ám a magyar lakosság sajnos még nem elég érett rá, hogy magáévá tegye Korányiék „demokráciáját” – amelybe lazán belefér, hogy külföldi pénzekkel tömik ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt „civil” kampányszervezetét.

Korányi Dávid elárulta: „nem a CIA által vezérelt gyíklények” adták a támogatást, hanem a diaszpórában élő magyarok. Ennél konkrétabbat nem mondott, így akár Gizi néni, akár Soros György is lehet a kedves jótevő. Végül Korányi azt mondta: ha bárki megfogalmazott volna valamilyen kérést a pénzért cserébe, ő abban a pillanatban visszautasította volna a támogatását. És itt jön a slusszpoén: Márki-Zay Péter a keddi sajtótájékoztatóján elárulta: nagyon is konkrét politikai vállalásokat tettek az Amerikából érkezett kampánytámogatásért cserébe. Tehát Korányi (is) hazudott, mert igenis kértek a pénzért cserébe ezt-azt. Amúgy ki az az elmeroggyant, aki eddig elhitte, hogy csak úgy, puszira küldték a dollárokat?

Márki-Zay még egyet taposott Korányin és Karácsony Gergelyen, közölve: kizárt, hogy a főpolgármester ne tudott volna az amerikai pénzekről, hiszen az egyik bizalmasa, Korányi szervezte az adományokat. Sakk-matt. Amúgy Márki-Zayék olyan remek vállalásokat tettek, mint például: belépés az Európai Ügyészségbe. Értsd: ennyi volt a szuverén magyar bűnüldözésnek, igazságszolgáltatásnak, helyette jönnek a Timmermansok, Verhofstadtok, Sargentinik, majd ők eldöntik, mit szabad és mit nem. Köszönjük, ha lehet, mi inkább nem élnénk a lehetőséggel!

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1304) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Heti lámpás (260) Egészség (50) Kultúra (6) Gazdaság (669) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (516) Mondom a magamét (6458) Vetítő (30) Életmód (1) Jobbegyenes (2480) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (8) Tereb (142) Történelem (15) Sport (729) Autómánia (61) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>