Ma 2022 augusztus 10. Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna, Tiborc napja lesz.
Dumb és Dumber menni Ámeriká

Dumb és Dumber menni Ámeriká

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Márki-Zay-ék lebuktak - A kamu kamuja...

Várakozásainknak megfelelően bolydult fel a haladó világ a Trump-Orbán találkozó hírére. Az emésztést elősegítendő, rögtön kirendelték az aktuális ellenzéki messiást, Márki-Zay Pétert, aki magával vitte kicsi hadapródját, Kész Zoltánt. A függetlenobjektív média azonnal diplomáciai nagyüzemről kezdett delirálni, amit az érintettek sem tagadtak, és párhuzamokat vontak az amerikai elnök és a magyar miniszterelnök illiberális légyottjával.

A volt messiás a jelenlegi messiással állítólag fontos illetékesek beszélgettek a Külügyminisztériumban nagyszerű és tüzes tárgyalásokon, akiket az oknyomozó, mindig kíváncsiskodó, közszereplők veséjébe látó médiamunkásokhoz meglehetősen méltatlanul egyszerűen csak külügyi képviselőként vagy tárgyalópartnerként emlegetnek a mértékadó objektív sajtóban. A meseszerű történet cselekménye kimerül a szokásos lózungokban, a két neves, Magyarországon világhírű mozgalmár az itthon monomániásan ismételgetett, meglehetősen primitív vádakat adta elő a rájuk állítólag kíváncsi hallgatóságnak, meg Orbán személyiségéről érdeklődtek, hogy lehet-e benne bízni. (Erre megdöbbentő módon nemleges választ adtak.) A történethez alátámasztásához pedig mindössze egyetlen képet mellékeltek bizonyítékként, ami a fenti részleteket balladai homályban hagyta.

A büszkén megosztott képen mindössze annyit látunk, hogy Márki-Zay és Kész kissé elárvultan, a fantáziátlanabb élménygyűjtő turisták közkedvelt pózában áll a fényképezésre korlátozottan alkalmas telefon objektívje előtt, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának halljában. Mellükön az előzetes regisztráció nyomán belépést nyert hétköznapi látogatók kitűzőjével, mögöttük ápolt bukszusok és néhány vigyázat, csúszós feliratú sárga háromszög,

Nem éppen az a megszokott protokollfotó…

Az üzenet nem más, minthogy ugyanazon a napon, amikor Orbán Trumppal spanolt, az ellenzék legfontosabb, legkomolyabb képviselőit a külügyben kérdezgették, felkészülve a lehetséges kormányváltásra. De mégis, az egésznek inkább olyan hangulata van, a Facebookra kirakott parlamenti látogatói napijegynek azzal a kísérőszöveggel, hogy #kicsimmel látogatóba Orbánnál.

Persze nem kételkedünk benne, hogy valódi tárgyalásokat is folytattak a fővárosában. Megszokott dolog, hogy bizonyos megbízók és tartótisztek néha magukhoz rendelik a megbízottat, és beszámolót kérnek tőlük, mire is ment el a rengeteg pénz, de legfőképpen miért mindennemű eredmény nélkül. Mert értik ők, hogy nehéz az élet, de április 8-ára nem ezt ígérték, nem ez volt megbeszélve.

Ha az ember kap egy puskát, hogy lőjön vele rénszarvast ebédre, akkor ne kifogásokkal és egy félvad répával térjen haza!

Szóval a hódmezővásárhelyiek megnyugodhatnak, Márki-Zay nem vett rakétarendszert, annak ellenére, hogy az amerikaiak közismerten megkérik az árát a vendéglátásnak, például a román miniszterelnök egy fotóért cserébe dupla áron vehetett hadiipari szemetet a tengerentúlról, de ez legyen az ő privát problémájuk. Sokkal fontosabb, hogy Dumb és Dumber helyett miért nem a létező és látható ellenzékiek képviselői mentek Ámerikába kamuzni? Oké, Ferit a sportként űzött hobbija miatt valószínűleg már Frankfurtban leteszik a gépről, de pl. Hadházy hol maradt? Félt, hogy megverik, mint legutóbb, amikor számot kellett adnia egy testület előtt a sikereiről?

Hát ilyen az, amikor nemcsak ellenzékiből, hanem ügynökből is harmadosztályú jut egy országnak.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (260) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Egészség (50) Belföld (8) Gazdaság (667) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Sport (729) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6236) Jobbegyenes (2379) Nagyvilág (1464) Autómánia (61) Életmód (1) Irodalmi kávéház (513) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Tv fotel (65) Tereb (141) Gasztronómia (539) Történelem (15) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>