Ma 2023 szeptember 28. Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.
9849af4b9bab93e435cba9c2a952eb3b.jpg

D.Tóth Kriszta - Máshogy telik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ha beütöm a Google-ba, hogy „házassági évforduló”, 219 ezer találatot ad ki. Ennek a fele nyilván celebek házassági évfordulójáról szóló cikk, de ha ezt levonjuk, akkor még így is több, mint százezer oldal marad.

„Bár a szó elszáll, de amíg repül, figyeld, hol jár,
Mert mit mondasz, az életre kel, holnap más útra terel, mit ma nem teszel.”

(Punnany Massif: Máshogy telik)

Romantikus idézetek, éttermek, szállodák ajánlatai, fórumok, virtuális képeslapok, nyálas dalok, illetve mindenféle ötletek meg praktikák arról, hogy vajon mi szükséges a tökéletes, a felejthetetlen, az exsztraszuperspeciális ünnepléshez.

Ehhez képest mi tavaly elfelejtettük az évfordulónkat. Helyesebben, már épp lemenőben volt a nap, amikor gratuláló sms érkezett az anyósomtól a jeles alkalomból. Nosza, összekoccintottuk az amúgyis előttünk álló borospoharainkat és ittunk egy kortyot az amúgyis a pohárban lévő borunkból. Megint eltelt egy év, egy boldog év, nyugtáztuk mosolyogva, majd folytatódott a beszélgetés. Nekünk jó volt ez így. Viszont Alex édesanyja nem hagyta annyiban, és idén már egy héttel korábban küldött üzenetet. Mi meg, gyorsan észbe kapva, azonnal átfogalmaztuk a – mit ád Isten – épp aznapra szóló Sziget jegyeinket házasságiévfordulós programjeggyé. És elmentünk megnézni az amúgy is betervezett Stone Roses-t és Punnany Massifot. A Roses közös kedvenc, de különösen a férjemnél régi-régi favorit, még látta őket épp a felbomlás előtt Londonban, most pedig újratöltve Budapesten. A Punnany viszont az újabbak közül való, már ami az én újzenei underground mániáimat illeti. Szeretem a pimasz, tartalmas, finoman humoros, dallamos hiphopot. Noha a pécsi fiúk már majd’ tíz éve tolják, én, bevallom, csak az utóbbi két évben vagyok velük, azóta, hogy elnyomták a Cseh Tamás-Bereményi Géza féle „Csönded vagyok” újrafogalmazását az Akusztikban a Petőfin.

Szóval megnéztük őket a Szigeten. Az én vájtfülű, Roses-fan angol férjem, aki maximálisan egyetért velem abban, hogy ezek az évfordulózások túl vannak értékelve, ott állt mellettem, sörrel a kezében, házasságkötésünk után napra pontosan öt évvel, és követelőzött, hogy most azonnal fordítsam neki a Punnany szövegeket, mert ezek a srácok tényleg jók, tudni akarja, miről szövegelnek. Nem volt egyszerű, de zanzásítva előadtam neki a punnanizmusokat, aztán jókat rötyögtünk azon, hogy valójában mit is jelent az, hogy „punnany massif” (javaslom, hogy nézzetek utána). Hát, így ünnepeltünk. Tornacipőben, porban, sörrel a kézben, a magyar hiphop társaságában.

„veled együtt, ketten élünk meg meleget-fagyot,
kellünk egymásnak, a hold is a nap nélkül némán ragyog.”
(Punnany Massif: Csönded vagyok)

D.Tóth Kriszta - shopline.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Nagyvilág (1309) Mozi világ (440) Heti lámpás (276) Gazdaság (689) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (529) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7100) Egészség (50) Belföld (10) Tereb (145) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Politika (1581) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2682) Történelem (16) Flag gondolja (34) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>