Ma 2023 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
Dobrev komcsinak nézi Magyarországot

Dobrev komcsinak nézi Magyarországot

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Úgy hirdeti magát, mintha ő lenne az európai jólét garanciája. Pedig...

Ahogy közeledik június, úgy erősödik Dobrev Klára kampánya, amivel be akarja magát lopni a sokadalom szívébe. Azt nem tudom persze, hogy Gyurcsány asszony miért gondolja, hogy a magyarok a kommunistákkal egyenlőek, vagy Magyarországon a kommunisták vannak többségben, mindenesetre erőteljesen ragaszkodik ahhoz, hogy az egykori komcsik nyelvén szólítsa meg őket. A DK-s kampány középpontjában olyan szlogenek állnak, mint a „Fizessenek a gazdagok!”, olykor a „Fizessenek a milliárdosok!”. Ahogy mondanak olyat is, hogy fizessenek azok, akik „luxusvillában élnek”. Mintha egy hiteltelenségi versenybe neveztek volna be, illetve bizonyságul arra, hogy ezek mindenkit hülyének néznek.

Miért hinné ugyanis el bárki a Gyurcsány-család hölgytagjáról, hogy ő valóban azt akarná, hogy fizessenek a gazdagok, a milliárdosok, amikor maga is milliárdos?

Emlékezhetünk arra, hogy amikor Gyurcsány volt a miniszterelnök, akkor az ő cége olcsóbban kapta a villamos áramot a többinél. Ez önmagában arcátlanság. Ennek tükrében ki ugrik arra, hogy komolyan meg akarják adóztatni a milliárdosokat, amely csoportnak ők is tagjai.

Hangoztatták azt is, hogy „fizessenek azok, akik luxusvillában élnek”. Mindez kétszeresen is bájos. Dobrev ugyanis nem is akármilyen luxusvillában él. Ez a kijelentés nem csak azért gyomorforgató, mert Dobrev Klára a Nagy Imre kivégzésében jelentős szerepet betöltő Apró Antal unokája. Ráadásul a nagypapa 56-os sötét szerepének és a Rákosi-korszak államosításának köszönhetően jutott a család a szemlőhegyi luxusvillához, amelyben maga Dobrev is felnőtt, és a mai napig ott él Gyurcsány Ferenccel. Arról persze nem szól a fáma, hogy neki és férjurának mennyit kellene fizetniük a luxusvilla után. Pusztán azt vágják a nyomorult választók képébe, hogy ők a gazdagok ellenségeként a kampányszlogenek szintjén a szegények pártján állnak.

De menjünk tovább. Egy nyíregyházi rendezvényen azt is volt képe mondani Dobrevnek, hogy a föld azé, aki megműveli. Ez is a Rákosi-érát idézi, amikor a nagybirtokok és az egyházi birtokok felszámolását tűzték ki célul, mintha az egyszerű földművesek oldalán állnának. Aztán eljött az idő, amikor a kékcédulákkal hatalomba választatták magukat, hogy aztán lépésről lépésre eljussanak a téeszesítésig, a padláslesöprésig meg a kuláklisták összeállításáig.

Dobrev úgy tesz, mintha most nem azoké lenne a föld, akik megművelik. Úgy tesz, mintha a mostani tulajdonosaik erőszakkal vették volna el valakitől, s ez az igazságtalanság vadul kiált az igazság után. Erre mondja Dobrev, a földet vissza fogják venni azoktól, akik azt csak ellopták a magyaroktól.

Persze, ehhez előbb Alaptörvényt kellene módosítani, amiben Gyurcsányék nagyon profik. Főleg ötvenszázalékos győzelem esetén, amikor Fleck Zoltán puccsista jogtudós javaslatára átmenetileg simán felfüggesztenék a jogállamiságot. Nem lennének törvények, ami a kommunista időszak korai éveit idézi. Így persze ki lehet jelenteni, hogy a földeket a jelenlegi tulajdonosaik csak ellopták, amiket aztán – nyilván erőszakkal – vissza fognak venni. Ahogy anno a komcsik „alkotmányosan” téeszesítettek.

Magyarán, hazugság az egész DK–Dobrev kampány, csak a baloldali szavazók vannak hülyére véve, hogy a sok kis balos törpepárt közül legtöbben a DK-ra szavazzanak. Hogy ők legyenek a vezető szerepben.

Mindennek az a koronája, hogy legfrissebb óriásplakátjain Dobrev úgy hirdeti magát, mintha ő lenne az európai jólét garanciája. Az európai jólét ugye nem más, mint a migránsmegszállás, az LMBTQ-kurzus elterjesztése, a hagyományos családmodell szemétdombra dobása. A rezsicsökkentés eltörlése, a kamatstop megszüntetése, az extraprofitadó kiiktatása. Ennek árát pedig a lakosság fizetné meg. Ez jelenti Dobrev és a DK jóemberkedését.

A Demokratikus Koalíció egykori alelnöke, Bauer Tamás maga mondja, hogy Dobrev béremelésről szóló plakátja hazudik. Azt is hozzá teszi: „Nem tudom, lesz-e valaha Dobrev-kormány.”

Udvarias ember, ezért fogalmaz finoman, de tudja, hogy a mi életünkben nem lesz megválasztott Dobrev-kormány. A magyarok tesznek is érte, hogy Gyurcsányék verjék bele a fejüket a szélsőbalos pártok számára létező 20–22 százalék körüli üvegplafonba.

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Sport (729) Flag gondolja (34) Mozaik (83) Belföld (10) Történelem (16) Egészség (50) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Életmód (1) Tereb (146) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (531) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (282) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Mondom a magamét (7262) Jobbegyenes (2724) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Gazdaság (694)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>