Ma 2024 június 18. Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
Dobrev Klára belengette, hogy Magyar Péterrel is összefoghatnak

Dobrev Klára belengette, hogy Magyar Péterrel is összefoghatnak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Demokratikus Koalíció EP-listavezetője pártja választási esélyeiről is beszélt a Telexnek.

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetője interjút adott a ]]>Telex]]>nek, és több kérdést is kapott Magyar Péterről. Érdekesség, hogy a Tisza Párt politikusáról szóló kérdésekre adott válaszaiban Dobrev Klára egyszer sem mondta ki Magyar Péter nevét. Ehelyett inkább arról beszélt, hogy nagyon büszke a kampányukra, és elmondása szerint a legkisebb falutól Budapestig a legtöbb embert ők tudták megmozgatni.

A Magyar Péterrel szembeni látszólagos távolságtartás ellenére a DK-s politikus arról beszélt, hogy a választási rendszer az ellenzéki oldalt összefogásra kényszeríti, és mindenkivel hajlandók együttműködni, aki le akarja váltani a kormányt, és kizárja a Fidesszel való koalíciót.

Abban a pillanatban azonban, hogy megjelenik valaki, aki Orbán helyett az ellenzéket akarja leváltani, olyan kudarcra számíthatunk, mint 2022-ben

– jelentette ki Dobrev Klára.

Megjegyzendő, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi Kormányinfón felvetette, hogy szerinte a baloldal egységesen lép fel, és végül Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc összefog egymással.

Matek vagy nem matek?

Dobrev Klára az EP-választás lehetséges kimenetelével, az ellenzék és a Fidesz várható eredményével kapcsolatban bonyolult fejtegetésbe kezdett, és azt magyarázta, hogy szerinte a Fidesz kisebbségbe fog szorulni, de „a politikában a kisebbség nem mindig matematika”.

Az interjú későbbi részében viszont már arról beszélt a balliberális politikus, hogy matematikai szükségszerűség, hogy egy az egy ellen induljon az ellenzék, így aki le akarja bontani Orbán Viktor rendszerét, annak tudomásul kell vennie a matematika törvényét.

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2815) Sport (729) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Gazdaság (711) Mondom a magamét (7657) Mozaik (83) Politika (1582) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Heti lámpás (319) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Autómánia (61) Életmód (1) Gasztronómia (539) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>