Ma 2021 június 12. Villő napja van. Holnap Antal, Anett napja lesz.
Dobrev a népi demokrácia kukaca Gyurcsány horgán

Dobrev a népi demokrácia kukaca Gyurcsány horgán

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Fölkerült a negyedik kukac is Gyurcsány Ferenc horgai hegyére.

Immár Dobrev Klára is ott izeg-mozog a többi ismert miniszterelnök-jelölttel a nagy ho-ho-horgász botjai végén, hogy a főpecás minél több halat/választót tudjon rajtuk keresztül a hálójába emelni.

Karácsony Gergely horga még üres, de a főpolgármesternél már megszokhatta Budapest népe, hogy lassan mozdul. Tudjuk róla, hogy neki mindig be kell kapni egy-két Unicumot, ha Gyurcsánnyal valami aktuális együttműködésre készül.

Valószínűbb azonban, hogy az úgynevezett előválasztási kampány érdekei azt kívánják, hogy minél tovább lebegtesse a mindenki számára nyilvánvaló indulását. Annál többet lehet beszélni a kampányról, annál nagyobb hírverést lehet csapni körülötte, ami már önmagában is választótoborzó lehetőség.

Ennek az egész cirkusznak lényegében csak ez az értelme, hiszen a háttérben a pártok már régen megállapodtak abban, hogy a 106 választókerület közül melyik párt hol indít jelöltet. Szó sincs tehát arról, hogy a 106 egyéni választókerületben egymásnak feszülnének a Gyurcsány-koalíció pártjainak jelöltjei, hogy kiderüljön – amit oly szívesen és unásig ismételgetnek Fletóek –, hogy valójában kit tart az adott körzetben a legrátermettebb indulónak a választó a Fidesz jelöltjével szemben. Nem, erről szó sincs.

Ők úgy gondolják, mint anno Kádárék a népi demokráciában, hogy majd ők kijelölik szépen, kit kell szeretni, kit kell támogatni, aztán a választók meg szavazataikkal megerősíthetik a pártok döntését. A fiatalabb olvasóknak mondom, akik akkor még nem éltek, hogy a népi demokrácia így működött. A szocik a demokráciát mindig kivonták a választásból, így maradt belőle a savanyú szavazás, amikor valahogy mindig az MSZMP-s képviselők jutottak száz százalékhoz közeli aránnyal a parlamentbe. S ez a fajta „Nagy Átverés Show” folytatódik Gyurcsányéknál az előválasztásnak mondott cirkuszban, a liberalizmus címszava alatt.

A legszomorúbb azonban az, hogy a baloldal mélységesen lenézi választóit. Ha már ugyanis annyira előválasztást akar tartani, akkor tényleges versenyt illene hirdetni, ne hazugságzsámolyokra ültesse fel szerencsétlen jelöltjeit. Meg sem fordul a fejükben, hogy aljas dolog velük ezt csinálni.

Bár tény, ami tény, a baloldal és a szabad választás sohasem árult egy gyékényen. A baloldalon mindig szükség volt valamiféle manipulációra, hogy meg tudja szerezni a hatalmat.

Emlékszünk Rákosiék kék cédulás választására, Kádárék szovjet hadsereg általi hatalomba emelésére, aztán a rendszerváltás után a jobboldal leszalámizására az MDF-be a kisgazdákhoz beépített ügynökök révén. Hogy aztán az MSZP 2002-ben elkövetett választási csalásairól és 2006-ban Gyurcsány hazugsággal, a gazdasági adatok választók előli eltitkolásával megszerzett hatalmáról ne is beszéljünk. A hazugságot – tudjuk jól – maga Gyurcsány ismerte be az őszödi beszédében.

A helyzet pedig most sem jobb, sőt. Jellemző a baloldal morális állapotára, hogy a ballibek térfelén az az ember ma a legerősebb politikai szereplő, akinek a legnagyobb az elutasítottsága. S az a Karácsony Gergely, akinek a miniszterelnök-jelöltek – Jakab, Márki-Zay, Dobrev, Fekete-Győr – közül a második legnagyobbnak mondható a választói támogatása, ugyanúgy alá van rendelve a legelutasítottabb Gyurcsánynak, mint a népszerűségi lista végén kullogó Fekete-Győr és Dobrev Klára. S mivel a miniszterelnök-jelöltek számára kétfordulós lesz az előválasztás, ahova nem kettő, hanem – ügyeskedések révén – három legtöbb szavazatot kapott jelölt fog bekerülni, még az is előfordulhat, hogy Karácsony és Jakab vetélkedése kioltja egymást, és így Dobrev Klára lehet – nevető harmadikként – Orbán Viktor kihívója. Az a Dobrev, aki férje okán szintén a legelutasítottabb politikusok közé tartozik a hazai közéletben.

Tessék mondani, mire játszhatnak ezek az emberek? Mitől vagy kitől remélhetik az áhított hatalom megszerzését, ha valójában nem veszik figyelembe a választók akaratát a képviselőjelöltek kiválasztásánál?

És ehhez még hozzájön aktuálisan a folyamatosan fenntartott oltásellenességük, amit hiába hazudnak egy kis ideje oltáspártiságnak. A közvélemény-kutatás jelzi, hogy a választókat nagyon nem érdekli Gyurcsányék hantája. Miután a választásokat az aktív szavazók döntik el, a két pártlista versenyében jelenleg a Fidesz 51 százalékot kapna, a baloldali közös lista pedig 43-at, ami a baloldal közös indulásának deklarálása óta a leggyengébb eredménye.

Hosszú távon nem valószínű tehát, hogy a választók beveszik azt a hazugságcumit, amit a baloldal minduntalan dugdosna a szájába. S ez nemcsak Gyurcsányra jellemző, hanem az asszonyra is.

Önök például elhiszik azt, hogy ha Dobrev hatalomra kerülne, akkor a kisfogyasztóknak ingyen adná a közműszolgáltatásokat: a vizet, a villanyt, a gázt? Amikor kormányon voltak, akkor sem győzték emelni az árát, most meg egyenesen ingyen adnák? Ugyan már!

Akkor mégis mitől várnák a csodát, hogy a legelutasítottabb jelölttel is győzelmi reményeket táplálnak?

A rossz példa sajnos itt liheg a nyakunkon. Amerikában olyan jelölt nyert, aki a televíziós adásban összekeverte az unokáját a fiával, aki öt évvel korábban meghalt. A rá adott szavazatokat meg egy speciális szoftvert segítségével még Frankfurtban is számolták.

Ez azonban Magyarország, ahol az emberek nem szeretnének liberális demokráciát, amelyben a választóknak van ugyan szavazatuk, de a végelszámolásnál az senkit sem érdekel. S ha Dobrev fontos kukac Gyurcsány horgán, márpedig az, akkor erre nagy lenne az esély.

Ha valakik, akkor csak a magyarok tudják ezt a skandalumot megakadályozni, akik szívből elutasítják Gyurcsány népi demokratikus kukacait.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (138) Sport (729) Mondom a magamét (5361) Irodalmi kávéház (504) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Történelem (14) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Egészség (50) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (657) Gasztronómia (539) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Kultúra (6) Jobbegyenes (2046) Nagyvilág (1456) Tv fotel (65) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>