Ma 2020 szeptember 19. Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
dobbenetes-kiszivargott-e-mail-ezert-tamogatja-ferenc-papa-barmi-aron-a-migraciot.jpg

Döbbenetes kiszivárgott e-mail! Ezért támogatja Ferenc pápa bármi áron a migrációt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Püspököket pénzelt Soros, hogy a pápával kampányoljanak Clintonnak – írja a ]]>válasz.hu]]>.

Kiszivárgott: Soros György Ferenc pápa amerikai látogatása apropóján nem sajnált 650 ezer dollárt, hogy a tengerentúli katolikusokat Hillary Clinton mögé állítsa.

Miután fény derült arra, hogy alapítványványán keresztül miként tartja ujját a világpolitika ütőerén, új fordulatot vett a Soros György munkásságát bemutató kiszivárogtatási botrány. Ismertté vált ugyanis az a dokumentum, amely bemutatja, hogy Ferenc pápa 2015-ös amerikai látogatásának alkalmával a milliárdos miként fordított 650 ezer dollárt a tengerentúli katolikus közvélemény megdolgozására Hillary Clinton érdekében.

A támogatás céljáról, majd a pénz hasznosításának értékeléséről szóló jelentésben azt olvassuk: a szponzorációs szerződést azzal a szándékkal kötötték, hogy a „nemzeti értékeket és célokat áthangolják a 2016-os elnökválasztási kampányra”. Ennek érdekében a 650 ezer dollárt a PICO, illetve a Faith in Public Life (Hit a Közéletben) nevű baloldali, liberális katolikus szervezeteknek adták, hogy karolják fel mindazon témákat – elsősorban a társadalmi igazságosság, a nagy jövedelemkülönbségek ügyét –, amelyeket Hillary Clinton is magáévá tesz a kampányában.

Ehhez a szervezetek vállalták, hogy a cél mögé felsorakoztatnak több püspököt, s közbenjárásukkal létrehozzák „az amerikai püspökök kritikus tömegét, akik kiállnak a pápa mellett”. A New York-i Nyílt Társadalom Alapítvány jelentéséből kiderül, hogy a munkába bevonták Oscar Rodriguez Maradiaga bíborost, az egyházfő bizalmasát, a pápa látogatását pedig arra használták, hogy Ferenc minél többször hangoztassa a Hillary Clinton kampányának középpontjában is álló témákat, köztük az amerikai katolikusok alacsony bérezését.

A látogatás értékeléséről szóló dokumentum sikeresnek nevezi a támogatási projektet. Örömmel nyugtázza, hogy ennek következtében több püspök is kiállt azon elnökjelöltek ellen, akik „a félelemmel kufárkodnak” – ezzel nyilván Donald Trumpra és bevándorláskritikus társaira utaltak. Az összefoglaló megállapítja továbbá, hogy a szponzoráció a „melegellenes retorika” elleni küzdelemben is jól hasznosult. Ezen kívül elérte azt a célját is, hogy áthangolja a családpárti (értsd: a hagyományos házasságot támogató, abortuszellenes, stb.) katolikusok felfogását, amennyiben ezen elkötelezettségük helyére egyre inkább a fizetésbeli különbségek iránti aggodalom lép.

(Magunk sem akarjuk elhinni, és más is észrevételezte már: a fenti hír a világ fősodratú médiumaiban nem volt hír, kizárólag alternatív fórumokon jelent meg. Magyarországon pedig még ott sem. Pedig valóságalapja egyetlen kattintással ellenőrizhető.)

Forrás:]]> valasz.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Mozaik (83) Autómánia (61) Belföld (5) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (490) Sport (729) Tereb (140) Vetítő (37) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4795) Történelem (14) Heti lámpás (243) Gazdaság (652) Egészség (50) Jobbegyenes (1849) Flag gondolja (33) Életmód (1) Politika (1571) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1452) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>