Ma 2020 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Cseh Katalin is a Black Lives Mattert népszerűsíti

Cseh Katalin is a Black Lives Mattert népszerűsíti

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hol a pofátlanság határa?

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Black Lives Matter (BLM) nevű szélsőséges amerikai szervezetet népszerűsítette Facebook-oldalán a rasszizmust elítélő minapi bejegyzésében, korábban pedig Karácsony Gergely főpolgármester adott hangot szimpátiájának az egyébként vállalatként működő társaság iránt. Cseh kétszer is képet tett közzé a BLM logójáról, legutóbb az Európai Parlamentnek a „Black Lives Matter” szlogennel fémjelzett antirasszista álláspontját üdvözlő bejegyzése mellé. „Támogató empátiával követem az amerikai eseményeket, a Black Lives Matter mozgalmat, érteni vélem a dühöt, de a tiszta gondolattal és a jogos akarattal összeférhetetlennek tartom a rombolást” – ezt már Karácsony írta szintén a Facebook-oldalán, miután a napokban vandálok a szervezet logóját, valamint a „náci” szót firkálták a városligeti Churchill-szoborra.

Mint ismert, a BLM aktivistái – egy másik szélsőséges szervezet, az Antifa tagjai mellett – jelentősen hozzájárultak az USA-ban kialakult polgárháborús állapotok kialakulásához, miután egy rendőri intézkedés során életét vesztette egy színes bőrű bűnöző. Mások mellett Donald Trump amerikai elnök is felvetette, hogy – legalább részben – Soros György áll a tüntetések hátterében, mivel ő pénzeli a két említett szervezetet. A Washington Times még 2016-ban számolt be arról, hogy a BLM legalább 33 millió dollárt kapott a Soros-hálózattól. A neoliberális média azonban már tagadja, hogy a milliárdos spekulánsnak köze van a lázongáshoz. A Tűzfalcsoport figyelt fel arra, hogy míg május 31-én a Wikipédián a Soros által finanszírozott szervezetekről szóló szócikkben még szerepelt a Black Lives Matter, másnapra levették a felsorolásból. Tehát ugyanazon a napon, amikor kijött az összefonódást cáfolni kívánó közlemény.

A Black Lives Matter a feketék jogaiért küzdő civil mozgalomként jött létre 2013-ban, ám azóta számtalan alkalommal érte az a kritika, hogy szélsőbaloldali ideológiát képvisel, szítja a feszültséget a feketék és a fehérek között, valamint hagyja, hogy a nevében tüntetők erőszakoskodjanak. A portál szerint a helyzeten az alapítók hozzáállása sem javít. Egy áldozat családja például már korábban kérte, hogy állítsák le a tüntetéseket, mert már nemcsak az igazságtalanság elleni fellépésről van szó, hanem a társadalomnak ártanak, megosztók és rasszisták lettek. Mint írták, Alicia Garza, az egyik alapító úgy tartja, a feketék nem is lehetnek rasszisták, mert szerinte a rasszizmus egy társadalmi rendszer, nem csupán a másik emberrel szemben, a bőrszíne alapján gyakorolt diszkrimináció. A BLM erősen rendőrellenes álláspontot is hirdet, nemrégiben egy amerikai seriff is hangot adott az ezzel kapcsolatos bírálatának a CNN adásában.

Közben a szervezet magyar megfelelője is szerveződik, Black Lives Matter Hungary néven. A privát csoportként működő Facebook-oldaluknak jelenleg 860 tagja van. Az oldal leírásában a rasszizmushoz kapcsolódó tartalmak posztolására kérik a csatlakozókat. „Ha közömbös vagy az igazságtalansággal kapcsolatban, ellenünk vagy” – írták. Ugyanakkor a George Floyd nevű tengerentúli bűnöző halála miatt a BLM által szervezett budapesti szimpátiatüntetést érdeklődés hiányában törölték. Néhány nappal később ismét próbálkoztak, ekkor néhány száz, zömében külföldi demonstráló jelent meg.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Egészség (50) Kultúra (6) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4650) Heti lámpás (241) Gazdaság (652) Irodalmi kávéház (489) Belföld (5) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Politika (1571) Életmód (1) Nagyvilág (1450) Szépségápolás (15) Tereb (140) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (1798)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>