Ma 2024 május 20. Bernát, Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
Bangóné ma is megvillantotta szakértelmét

Bangóné ma is megvillantotta szakértelmét

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szánalmas pofára esés!

Határozati javaslatot nyújtott be a parlamentbe az egészségügyi felügyelet rendszerének visszaállítása érdekében Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, aki szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta: ma Magyarországon a betegek súlyosan kiszolgáltatottak.

Az MSZP-s politikus szerint ma – az Egészségbiztosítási Felügyelet megszüntetése óta – nem védi a betegek jogait senki, sehova nem tudnak fordulni, ahol a jogaikat érvényesíthetnék. Hozzátette: a határozati javaslat mellett a 2021-es költségvetésben a felügyelet finanszírozási hátterét is megteremtené az MSZP.

Tájékoztatott, hogy a napokban fejezte be a Nemzeti Népegészségügyi Központ a tatabányai kórházban folytatott vizsgálatát, amelyben a tragikus hirtelenséggel elhunyt 33 éves édesanya ügyét vizsgálták. Ez megállapította, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos döntésnek nincs köze az édesanya halálához, a vizsgálat eredménye szerint azonban a kórház dokumentációs hibákat követett el és „orvosi műhiba esete is fennáll” – ismertette.

Az ellenzéki képviselő azt mondta: mindegy, hogy a vírussal kapcsolatos elhibázott rendelkezésekbe, vagy az egészségügy általános helyzetébe halt bele az édesanya, mindkét esetben az egészségügyet felügyelő miniszter, Kásler Miklós a felelős. Hozzátette: a vizsgálat részleteiről több írásbeli kérdést is benyújtott az emberi erőforrások miniszteréhez, valamint kikéri a minisztériumból a vizsgálati anyagot is.

Az MSZP szeretné látni, hogy az elmúlt időszakban hány esetben fordult elő, hogy egészségkárosodást szenvedett valaki „csak azért, mert nem kapta meg a megfelelő egészségügyi ellátást” vagy hányan halhattak bele abba, hogy nem kaptak ellátást, illetve hazaküldték őket a kórházból.

Bejelentette, hogy az alapvető jogok biztosához fordult, mert a koronavírus-járvány kihívásaira Magyarország több olyan választ adott, amely „alapjogi szempontú vizsgálatot tesz szükségessé”. Ezek közt említette az állami egészségügyi ellátások körének korlátozását és a kórházi ágyak felszabadítását.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7610) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Belföld (11) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (313) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Tv fotel (65) Kultúra (9) Gazdaság (709) Jobbegyenes (2805) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Történelem (18) Mozaik (83) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>