Ma 2024 február 26. Edina napja van. Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
Büszke antifasiszta

Büszke antifasiszta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Olvasom, hogy Magyar György ügyvéd, aki úgy félévente felemeli fejét a semmiből, és mond valami tényleg vérlázítót, újra szólt valamit.

 

 Egészen pontosan azt, hogy Ilaria Salis szerinte büszke antifasiszta. Ha valaki nem tudná, Ilaria Salis olasz nő, aki éppen előzetesben ül Magyarországon, afféle csekélységekért, amiért egy évszázada még simán megkövezték volna a világ négyötödében. Nem így Magyarországon, ahol bármilyen hulladék is a vádlott, joga van megvédenie magát a törvény előtt. Hogy aztán az ő esetében mire elég a semmi, majd elválik, de nyilvánvalóan felelni fog a tetteiért, mert ennek így kell lennie.

Most túl azon, hogy Magyar György ügyvéd hajszálpontosan azt a szintet üti meg a hazai igazságszolgáltatásban, mint Ilaria Salis a nemzetközi kapcsolatokban (vagyis szabad szemmel nemigen láthatók), gondolkozzunk el cseppet azon, hogy Salis valóban büszke antifasiszta-e, amint azt a szélhámos ügyvéd tódította. Szerintem az. Máris jelzem, hogy nyomós indokaim vannak ennek alátámasztására.

 

Ilaria Salis legelsősorban azért büszke antifasiszta, mert valahol egy olasz kocsmában néhány hasonlóan nyomorult magánéletű, beteg és gyűlölködő emberrel megfogadták, hogy Magyarországra utaznak, ahol meglesnek egy-két tarsonylemezes vásárlót a boltban, aztán félig halálra rugdossák. Szerintem ez büszke antifasizmus. Tényleg. Hiszen ők ennyit tudnak, így szokták.
Fontos körülmény, hogy a bátor antifasiszták soha nem vegyülnek a Lazio ultrái közé, hogy bátran és fennhangon hirdessék több ezer full jobboldalinak, hogy fasisztának lenni rossz, hanem alja munkában, sunyiban, nagyjából kilenc az egy ellenében támadnak. Újfent mondom: hiszen ők ennyit tudnak, így szokták. Ebben sincs semmi újdonság.
Ilaria Salis továbbá azért is büszke antifasiszta, mert még sehol nem tart az ügye, de máris folyamatosan hazudozik, patkányokat lát a cellájában, kora középkort fest szóvirágokkal, holott a magyar börtönviszonyokkal alapvetően semmi baj. Erről majd ő is bőséggel szerezhet személyes tapasztalatokat a következő években.

Büszke antifasiszta azért is ez a nő, mert a nemzetközi baloldal máris menteni igyekszik, kifogásolják, hogy nem fürdőmedencés szabadulószobában tölti az idejét, hanem láncon hozzák a bíróságra, ahogyan egyébként rabokat szokás kísérgetni a Neander-völgytől napjain­kig. Az olasz Vörös Segély óriási patáliát csapott, de először a saját kormányuk előtt égették le magukat, akik naná, hogy nem segítenek a büszke antifasisztának, másrészt nyilván nem akarnak válaszolni arra a nagyon is indokolt kérdésre, hogy ugyan, mi a lópikulát is követett el ez a drága, szegény kis nő, hogy tartósan lesittelhetik a magyarok?

Végezetül azért is büszke antifasiszta Ilaria Salis, mert fogalma sincs semmiről, hülye, mint a tök. Bűnbánó ábrázatát a cellában hagyja, vigyorogva érkezik a tárgyalásra, nem tudja, hogy a törvényeket be kell tartania, és hogy a bűnözőket börtönbe zárják, mert ott a helyük. Minderről fogalma sincs tehát, mert gondolkodni soha nem kell a büszke antifasisztáknak, csak rúgni, ütni, köpni – de csak akkor, ha tízszeres túlerőben lehetnek.

Kíváncsian várjuk a tárgyalást, azzal az empátiával, ahogyan a büszke antifasiszta Ságvári Endrére gondol az ember. Vagyis sehogy, érzelmek nélkül. Maradjunk annyiban, hogy a törvény őrei végezzék a munkájukat, a büszke antifasiszta pedig kapja azt, amit megérdemel. Mondjuk, Magyar György az ügyvédje, ezt azért vegyük figyelembe, szóval, öt év vagy kötél, bármi lehetséges.

Szentesi-Zöldi László

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7425) Mozaik (83) Sport (729) Irodalmi kávéház (535) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (17) Politika (1582) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Belföld (10) Flag gondolja (36) Egészség (50) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Gazdaság (698) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2763) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Tereb (146) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Heti lámpás (306)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>