Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Bűnöző

Bűnöző

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Magát vállalkozónak nevezi. Vagy rejtélyesen mosolyog, amikor a foglalkozását kérdezed.

Pesti alakok 4.

(némi átfedéssel a Proli c. írással)

Különféle cégeket vezet, és két-három percen át is magyarázza, egészen pontosan mivel foglalkozik. De valahogy nem áll össze az egész. Céges tanácsadás, alkatrészek, cégalapítás, vámügyek, export-import, nyersanyag, híradástechnika. Minden érdekli, mindent forgalmaz, mindent vásárol.

Lassan, lomhán mozog, ahogyan példaképeitől, a nála módosabb vérbarmoktól elleste. Meggyőződése, hogy a gazdag embernek már nem kell kapkodnia semmi és senki után. Úgyis minden és mindenki megvásárolható a világon. Nem vág a szavadba, hiszen szóhoz sem enged jutni. Lekezelően beszél veled, érezteti, hogy bárki is legyél, hozzá képest senki vagy. Előszeretettel henceg politikai kapcsolataival, államtitkárokat és polgármestereket emleget a keresztnevén. Művészekről, sportolókról is szót ejt, ezek mindig alárendelt viszonyban állnak hozzá képest. „Szponzorálja” „segíti” őket, de csak azért, mert hozzá fordultak, és milyen jó, hogy éppen hozzá fordultak, hiszen ő mindenkinek segít, mondja elérzékenyülve, és mintha el is hinné egy pillanatra.
Mindig hazudik. Pontosabban szólva nem tudod, mikor hazudik öncélúan, és mikor hazudik valamilyen kifejezett céllal. Talán ő sem tudja, mikor éppen miért nem mond igazat, de miután teljesen hülyének gondol, nem is fontos a számára, mit gondolsz erről.

Maga a politika nem érdekli. Nagyon okosnak hiszi magát, mert mindent gazdasági összefüggésekben vizsgál. Egyszerűen nem érti, hogyan lehetne a politikának bármiféle más célja, mint hogy a tűzhöz közel állók leszedjék a sápot, és megosszák vele és a haverjaival. Röhög a jobboldali és baloldali vitákon, neki minden oldalon akad jó embere.

Fitogtatja jól értesültségét. Mások történeteit csomagolja a sajátjaként, de csak akkor, ha ő jól jön ki belőle. Tőle soha nem hallasz egyetlen olyan történetet sem, amelyben vesztesként mutatkozna.

Nagyon szereti a gengszterfilmeket. Bár se kutyája, se macskája, mindig elérzékenyülten beszél a család fontosságról, de csak azért, mert Al Pacinótól is ezt hallotta a Keresztapában. Trágár, mocskos a szája, sok cigány szót használ. Valószínűleg sitten is ült, ha rákérdezel, nem tagadja, de magától nem hozza szóba. Büszke arra, hogy „átbassza” zsidó ügyfeleit, ezzel azt akarja jelezni neked, hogy még azok sem olyan dörzsöltek, mint ő, és hogy vele egyébként sem érdemes kikezdeni. De nem fajgyűlölő. Fétise a pénz, mindenkit szeret, aki profitot hoz neki. Kínaiakkal is üzletel, de a lelke mélyén megveti őket az örök proli sunyi irigységével. Az oroszoktól, délszlávoktól és albánoktól viszont fél, „azok állatok”, mondja róluk óvatosan, és ha ilyenkor jobban megfigyeled, kiderül, hogy piti kis csirkefogó maradt, bármennyi pénze is van.

Ha külföldre megy, kizárólag tengerpartokat látogat. Az aktuális nőjével utazik, akit úgy visz magával, mint egy kézipoggyászt. Ha nincs alkalmas nő, kurvát fogad, azt viszi magával. Élménybeszámolót ne várj a nyaralásáról, és persze, fényképeket se: ő ugyanis nincs fent a Facebookon, ebben biztos lehetsz.

Családi címere: az autója. Igazi autóbuzi.Beszélgetés közben pörgeti a slusszkulcsot, és ki-ki néz a parkolóra, nem karcolják-e, nem húzzák-e meg, ha igen, az anyját is agyonveri. Szívesen elvisz bárhova kocsival, és rákérdez, hogy kényelmesen ülsz-e, tetszik-e a bőrülés, tudod-e, mi mennyibe került belül, és legfőképpen, kinek van ilyen, vagy ennél gyengébb cucca. Nagyon szeret gyorsítani, élvezi a sebességet.
A nőkről kizárólag szexuális értelemben van mondanivalója. Kizárólag este tíz után aktuálisak az életében, olyankor jár szórakozni, ami abból áll, hogy beül a törzshelyére, megissza a három liter üdítőjét – alkoholt nem nagyon fogyaszt – figyelget, hogy mi az ábra, igyekszik menőnek látszani. De nem a nők, hanem leendő üzlettársai miatt. A nőket megveti, ahogyan a „hétköznapi embereket” is. Vesztesnek látja a dolgozó emberek millióit, az a véleménye, hogy nem mertek nagyot álmodni, ezért nem lett belőlük semmi.

Ha budapesti, büszkén hangoztatja. Ha vidéki, letagadja vagy átsiklik rajta, mert az ő köreiben vidékinek születni igazi tragédia.

Nagyon fontos számára minden külsőség. Elsősorban a saját külseje. Naponta egy-két órát tölt az edzőteremben, állhatatosan gyúr, kondizik, hosszan elnézegeti magát a tükörben. Meg is látszik az eredmény: látványos konditermi izmai vannak, kigyúrt, gyönyörűen kidolgozott a teste. Olyan ruhákat is visel, amelyek kidomborítják a lényeget, nagyon kedveli például az izompólót. Szedeti a szemöldökét, szőrtelenít, szoláriumba jár. Nyári cipőhöz soha nem húz zoknit. Tetoválása nonfiguratív motívumokból áll. Nagyon kedveli a ritka márkákat, soha nem viselne mondjuk Adidas vagy Puma termékeket, mint a „többi” ember.

Minden komolyabb gazdasági bűncselekményről tudomása van – évekre visszamenőleg is - a főszereplőket valóban személyesen ismeri. De bármiről szívesen előadást tart neked. Például elmagyarázza, mi a buddhizmus, ami azért tetszik neki, mert különlegesnek, egyedinek érzi, akárcsak egy régi autót.

Alapvetően kellemes fickó. Ha tényleg jóban vagy vele, felhív a lakására, és megmutatja a pisztolyát, amelyet engedéllyel tart. Kicsit megpörgeti az ujja körül, és ilyenkor látszik, hogy valójában nagyra nőtt gyerek. Játszik is egész életében: játszik mások idegeivel, játszik a saját életével, és bármi legyen is a történet vége, rosszul végződik. Ha megélné a saját halálát és véleményt mondhatna, csak megvonná a vállát, hogy leszarja azt is, akár az egész életet.

Szentesi Zöldi László - ]]>https://www.facebook.com/szentesizoldi/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (320) Vetítő (30) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7668) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2819) Gasztronómia (539) Tereb (146) Kultúra (9) Életmód (1) Egészség (50) Autómánia (61) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (711) Titkok és talányok (12) Sport (729) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Történelem (18) Nézőpont (1) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>