Ma 2022 augusztus 14. Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.
Maffialeszámolás kezdődött a baloldalon

Maffialeszámolás kezdődött a baloldalon

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kezdődik a tánc...

A baloldal abban bízik, hogy ha az országnak rossz lesz, akkor az embereknek is rossz lesz, és akkor az emberek elfordulnak a kormánytól. Jobb híján így őket választják majd, továbbra is ez a logikájuk – mondta Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója az Origónak. Az interjúban kifejtette, hogy a baloldal nem változott, a Jobbik pedig saját magát számolja fel, hiszen ebből a lejtmenetből láthatóan nincs visszaút. Hozzátette: a baloldalon most már mindenki saját magára van hagyva és utalva. Boros Bánk a Momentum, a DK és a Jobbik sorsáról is beszélt.

]]>Origo]]>: Orbán Viktor mindent elért, ez egy KO-győzelem – így panaszkodott a legnagyobb belga lapnak, a Le Soir-nak Bauer Tamás, Gyurcsány Ferenc szövetségese, a Demokratikus Koalíció volt alelnöke a brüsszeli győzelem kapcsán. Mi az oka, hogy a baloldal nem tud örülni az elért magyar sikernek?

Boros Bánk Levente: Azért, mert a baloldal olyan, mint a kiselefánt: nehezen tanul és gyorsan felejt. Április 3-án szembesülniük kellett volna a valósággal arról, hogyan gondolkoznak a választók. Látszólag elkezdődött egyfajta önvizsgálat arról, mi történt velük, de úgy tűnik, hogy egy-két szereplő kivételével nem tanultak legalább az előző ciklus hibáiból, vagy akár az elmúlt 12 év folyamatos sikertelenségéből. Ugyanott folytatják, ahol abbahagyták, annak ellenére, hogy megismerték a választói akaratot az országgyűlési választáson.

A valósággal mennek szembe, és akár ideológiai alapon, akár csak a rossz beidegződések miatt mindig a szöges ellentétét képviselik annak, amit a kormány képvisel.

Ezzel szemben – és ez bizonyosodott be a választáson is –, a kormány valamennyi Európai Unióhoz kapcsolódó elképzelése is az emberek bizalmát élvezi, és Magyarország érdekeit szolgálja.

Gyurcsány Ferenc és a magyar baloldal folyamatosan a rezsicsökkentés ellen harcolt, évek óta meg akarja szüntetni, így most sem örülnek a miniszterelnök és Magyarország sikerének. Mire számíthatunk a baloldaltól a jövőben?

A baloldal ugyanazt képviseli, amit eddig. Azt gondolják, minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik.

Szűk látókörű és öncélú pártpolitizálást folytatnak, és a hatalom megszerzését tűzték ki célul maguk számára: magáért a hatalomért, nem pedig az ország helyzetének javításáért politizálnak.

Ebből kifolyólag annak szurkolnak, hogy a kormány ne legyen sikeres: ne tudjon sikeres tárgyalásokat folytatni, és ne tudja az ország érdekeit érvényesíteni.

Minél nagyobb legyen a válság, minél rosszabb legyen az országnak, és ezenfelül azt szeretnék, ha az emberektől mindazt a támogatást megvonná a kormány, amit az elmúlt 12 évben kaptak. Legyen ez rezsicsökkentés, családpolitikai kedvezmények, vagy bármi, akár a 13. havi nyugdíj. Abban bíznak, hogy ha az országnak rossz lesz, akkor az embereknek is rossz lesz, az emberek így elfordulnak a kormánytól. Jobb híján pedig őket választják, továbbra is ez a logikájuk.

Eddig ez a kormány egyébként az elmúlt 12 évben minden nehézségen és válságon úrrá lett. A 2010-ben hivatalba lépő Orbán-kormány megoldotta a balliberális kormányok okozta csődhelyzetet, a külső támadások okozta nehézségeket, a migrációs válságot és a Covid okozta egészségügyi és gazdasági válsághelyzetet is. Most pedig úgy tűnik, hogy a háború okozta krízisben is tökéletesen tudja képviselni az ország érdekeit akár a hatalmas, de amúgy szokásos ellenszélben.

A teljes interjú elolvasható az Origo oldalán, ]]>IDE]]> kattintva!

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Egészség (50) Mozaik (83) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (513) Történelem (15) Politika (1581) Nagyvilág (1464) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Gazdaság (667) Jobbegyenes (2383) Életmód (1) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Sport (729) Belföld (8) Tereb (141) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6241) Heti lámpás (260) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>